Amateur Series -SM-karsintakilpailut jatkuvat Oulussa

Suomen frisbeegolfliiton ja sen jäsenseurojen kesällä järjestämät frisbeegolfin Amateur Series -kilpailut toimivat SM-karsintakilpailuina amatöörien ja junioreiden omiin SM-kilpailuihin. Oulussa järjestetään kesän kolmas SM-karsinta 8.-9.6.2019. Kilpailun järjestämisestä vastaa Oulun frisbeeseura.

SM-karsintakilpailu pelataan Hiirosen frisbeegolfradalla. Kussakin kahdeksassa kilpailuluokassa 18-väyläisellä radalla pelataan kolme kierrosta. Yhteensä mukaan on ilmoittautunut 90 pelaajaa. 

Kunkin luokan parhaille pelaajille on jaossa paikkoja SM-kilpailuihin. Junioreiden SM-kilpailut järjestetään 3.-4.8.2019 Riihimäellä, amatöörien SM-kilpailut puolestaan 9.-11.8. Sipoossa. Amatööriluokissa pelaa kilpailijoita, jotka eivät ole ottaneet vastaan rahapalkintoja kilpailuista.

Terhi Tuorilainen. Kuva: SFL / Antti Molkka

Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan useita SM-kilpailukentiltä tuttuja pelaajia. Mukana ovat esimerkiksi amatööriluokan FA1 vuoden 2017 SM-pronssimitalisti Terhi Tuorilainen (Arctic Circle Disc Golf, Rovaniemi) sekä viime vuonna 40-vuotiaissa (FA40) SM-neloseksi sijoittunut Kati Tuomainen (Oulun frisbeeseura) sekä 15-vuotiaissa (FJ15) neljänneksi sijoittunut Oulun frisbeeseuran nuori lupaus Jemina Koskela. 

Viime vuonna 15-vuotiaissa (MJ15) SM-hopealle sijoittunut Jooa Saari (Puskaputtaajat, Laukaa) kilpailee nyt 18-vuotiaiden luokassa (MJ18), ja on mukana myös Oulussa. Toukokuussa 2019 Saari nappasi yhdessä parinsa Casper Ahosen kanssa junioreissa parifrisbeegolfin SM-hopeaa. 40-vuotiaiden MA40-luokassa mukana on viime kauden SM-vitonen Terho Hautala (Frisbeegolf Ruka).

Kilpailussa pelataan lauantaina kaksi kierrosta, ensimmäinen klo 9.30 alkaen ja toinen klo 14.30 alkaen. Sunnuntain päätöskierros pelataan väliaikalähtöinä klo 8 alkaen. Viimeinen ryhmä lähtee kierrokselle noin klo 14.00.

Linkki tulospalveluun