Raaseporin Amateur Series -SM-karsinta huipentui sunnuntaina

Frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailu pelattiin viikonloppuna 1.-2.6.2019 Raaseporissa, Urheiluopisto Kisakeskuksen radalla. Kilpailuun osallistui 105 pelaajaa seitsemässä eri luokassa.

Kilpailu koostui yhteensä kolmesta kierroksesta, joista viimeinen pelattiin kilpailuiden päätöspäivänä sunnuntaina.

MA1-luokassa avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Markus Enqvist (FrisbeeGolfClub Hyrylä) piti pintansa. Enqvist pelasi päätöskierroksen neljä heittoa alle parin ja voitti kokonaiskilpailun lukemin 165 heittoa (-15). Avauspäivän jälkeen kolmantena ollut Atte Ruuskanen (Disc Golf Vikings, Helsinki) kiri seurakaverinsa Jani Voutilaisen ohi toiseksi, jääden Enqvististä lopulta kahden heiton päähän. Voutilainen sijoittui kolmanneksi.

MA1-luokan kilpailun ykkönen oli Markus Enqvist. Kuva: SFL / Marika Salmi

Mirabella Meltaus (Disc Golf Vikings) johti avauspäivän jälkeen FA1-luokan kilpailua, ja piti Enqvistin tapaan sijoituksensa kilpailun loppuun saakka. Voitto irtosi yhteisheitoin 196 (+16). Myös Lempäälän Kiekko Disc Golfia edustavat Sannakaisa Puttonen ja Sanna Ahlgren säilyttivät avauspäivän sijoituksensa, Puttosen oltua kilpailussa toinen ja Ahlgrenin kolmas. 

Myös masteriluokissa pelanneet Mika Terävä (Frisbeegolfseura 7k, Turku) ja Annemari Lumppio (Nummelan frisbeeseura) eivät hellittäneet ottettaan omien luokkiensa kärkitiloista. FA40-luokassa Lumppio nappasi voiton tuloksella 215 heittoa (+35) ennen Mila Puumalaa (Karkkilan Frisbeegolfkerho) ja Virva Pääskysmäkeä (Lohjan Liitokiekkoilijat). Terävä voitti MA40-luokassa tuloksella 179 heittoa (-1), toiseksi sijoittui Ville Mäki (Frisbeegolfseura 7k), ja kolmanneksi kilpailussa kiri puolestaan Miikka Wathen (Talin Tallaajat, Helsinki).

Annemari Lumppio piti johtoasemansa loppuun saakka ja voitti FA40-luokan kilpailun. Kuva: SFL / Marika Salmi

MA50-luokassa voitosta käytiin tasainen mittelö. Ykkössijan vei lopulta ratkaisupelillä Simo Rantala (Disc Golf Vikings) ennen toiseksi sijoittunutta Veli-Antti Hakalaa ( Puskasoturit, Espoo). Kumpikin pelasi viikonlopun yhteistulokseen 190 heittoa (+10). Tapio Viljava (Nummelan frisbeeseura) piti sijoituksensa ja oli kolmas. 

Paloluoma ja Lampainen junioriluokkien ykköset

MJ18-junioriluokassa Sami Paloluoma (Frisbeegolfseura 7k) jatkoi tasaisen varmoja otteitaan ja nousi sunnuntain aikana kilpailun voittoon tuloksella 174 heittoa (-6). Luokassa päivän parhaan kierroksen pelannut Casper Ahonen (Padasjoen Frisbeegolf) kiri puolestaan toiseksi ja jäi Paloluomasta lopulta vain heiton päähän, Samu Åström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) oli kolmas.

MJ18-luokan kilpailun Raaseporissa voitti Sami Paloluoma. Kuva: SFL / Marika Salmi

MJ15-luokan kilpailua ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen johtanut Teemu Lampainen (Wirmo DiscGolf Mynämäki) pelasi kaikki kierroksensa alle parin ja nappasi kilpailun voiton (173, -7). Ossi Valkeajärvi (Frisbeegolfseura 7k) piti asemansa ja oli toinen. Kilpailun kolmossijalle kiri puolestaan nousujohteisesti pelannut Joni Hiisvirta (Disc Golf Hyvinkää).

Seuraava Amateur Series -SM-karsintakilpailu pelataan jo seuraavana viikonloppuna, 8.-9.6. Oulussa.