Frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailut Raaseporissa

Kesäkauden toinen frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailu järjestetään Raaseporissa Urheiluopisto Kisakeskuksen radalla 1.-2.6.2019. Amateur Series -kilpailussa luokkien parhaille on jaossa paikkoja amatöörien sekä junioreiden omiin SM-kilpailuihin.

Raaseporissa kilpaillaan yhteensä seitsemässä eri luokassa. Ikärajattomien amatööriluokkien MA1 ja FA1 lisäksi kilpaillaan ikärajatuissa masteri- ja junioriluokissa. Amatööriluokissa kilpailee pelaajia, jotka eivät ota kilpailuista vastaan rahapalkintoja. Yhteensä kilpailuun on ilmoittautunut mukaan 105 pelaajaa eri puolilta Suomea. 

Mukana ovat muun muassa 40-vuotiaissa naisissa (FA40) viime vuonna SM-hopealle sijoittunut Mila Puumala (Karkkilan Frisbeegolfkerho), 40-vuotiaiden miesten (MA40) SM-kutonen Mika Malin (Disc Golf Vikings, Helsinki) sekä 50-vuotiaiden (MA50) SM-nelonen Simo Rantala (Disc Golf Vikings). 

18-vuotiaissa junioreissa (MJ18) kilpailee puolestaan Padasjoen Frisbeegolfia edustava Casper Ahonen, joka sijoittui toukokuun puolivälissä järjestetyissä parifrisbeegolfin SM-kilpailuissa parinsa kanssa hienosti luokan SM-hopealle. 

Kolme kierrosta uudistetulla radalla

Kaksipäiväinen kilpailu koostuu kolmesta kierroksesta, joista kaksi pelataan lauantaina ja viimeinen kierros sunnuntaina. Kilpailu järjestetään Urheiluopisto Kisakeskuksessa sijaitsevalla Kisis Frisbeegolf -radalla. Kullakin kierroksella pelataan 18 väylää.

Kilpailun järjestävät paikallinen frisbeegolfseura Raaseporin Korilla ry sekä Natural Born Disc Golfer Oy.

Kesäkauden aikana järjestetään yhteensä viisi Amateur Series -kilpailua, jossa kussakin on jaossa osallistumisoikeuksia loppukesästä järjestettäviin amatöörien ja junioreiden omiin SM-kilpailuihin. Junioreiden SM-kilpailut järjestetään 3.-4.8.2019 Riihimäellä ja amatööriluokkien SM-kilpailut 9.-11.8.2019 Sipoossa.

Kilpailun tulospalvelu, aikataulu ja ilmoittautuneet

Otsikkokuva: SFL / Marika Salmi