Huikean jännittävä voittotaistelu Tampereen pro-tourilla

Prodigy Disc Pro Tourin toinen osakilpailu pelattiin 25.-26.5.2019 Tampereen frisbeegolfkeskuksen radalla. Tasaisin voittotaisto nähtiin avoimessa luokassa, jossa osakilpailuvoitto jaettiin vasta ratkaisupelien jälkeen.

Lehtiselle ensimmäinen pro-tourin osakilpailuvoitto

Avoimessa luokassa (MPO) kilpailun voitosta käytiin erittäin tasainen ja jännittävä mittelö. Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) sekä Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) olivat viimeisen väylän jälkeen tasatuloksessa (173 heittoa, -13). Jesse Nieminen(Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) jäi tiukassa kilpailussa kaksikosta vain yhden heiton päähän ja sijoittui kolmanneksi.

Tasatilanteessa kilpailun voiton ratkaiseminen eteni sudden death -ratkaisupeliin. Ratkaisupeli eteni lopulta viidennelle väylälle saakka, jolla Lehtinen puttasi itselleen voiton. Pääosin junioriluokissa pelannut, pian 17-vuotias Lehtinen on avannut kautensa upeasti. Edellisenä viikonloppuna Valkeakoskella Lehtinen nappasi junioreissa parifrisbeegolfin SM-kultaa yhdessä seurakaverinsa Matias Puikkosen kanssa.

Lauri Lehtinen vei osakilpailuvoiton nimiinsä lopulta ratkaisupelissä. Kuva: SFL / Marika Salmi

Blomroos siirtyi kiertueen kärkeen

Naisten avoimessa luokassa (FPO) Henna Blomroos jatkoi varmoja otteitaan. Avauskierrokselta lähtien kilpailun piikkipaikkaa hallussaan pitänyt Blomroos nappasi voiton kotiin tuloksella 199 heittoa (+13). Voitollaan viime vuonna kokonaiskiertueen voittanut Blomroos siirtyi myös kiertuepisteissä kärkipaikalle.

Toiseksi sijoittunut Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura) jäi Blomroosista lopulta seitsemän heiton päähän. Kolmannesta tilasta nähtiin tiukka otatus Heidi Laineen (Mikkelin Frisbeegolf), Jenni Eskelisen (Oulun frisbeeseura) ja Maija Laitisen (Rovaniemen Rolffarit) välillä. Laine veti lopulta pisimmän korren, napaten samalla ensimmäisen podium-sijoituksensa kansalliselta pro-tourilta.

Henna Blomroos siirtyi voitollaan kokonaiskiertueen kärkeen. Kuva: SFL / Kaisa Pulju

Sylman ja Vesala jälleen osakilpailuvoittoihin

40-vuotiaissa naisissa (FP40) toisen perättäisen voiton kärkikiertueella nappasi Kristiina Sylman (Talin Tallaajat) tuloksella 254 heittoa (+68). Toiseksi sijoittui Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset). MP40-luokassa osakilpailuvoittoon heitti Kouvolan Lentäviä Lautasia edustavaKalle Lehto tuloksella 196 heittoa (+10). Erkka Leivo (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää) jäi niukasti vain yhden heiton päähän ollen toinen, Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) oli kolmas.

MP50-luokassa Talin Tallaajien Kari Vesala voitti tuloksella 200 heittoa (+14). Vesala voitti myös kiertueen avausosakilpailun Helsingissä kaksi viikkoa sitten. Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) ja Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäki) sijoittuivat jaetulle toiselle sijalle. MP60-luokassa Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat) ja Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf) pelasivat tasaväkisesti. Voiton vei lopulta Jokinen tuloksella 232 heittoa (+46).