Frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue rantautuu Tampereelle

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin toinen osakilpailu pelataan Tampereella Tampereen frisbeegolfkeskuksen radalla 25.-26.5.2019. Yhteensä neljästä osakilpailusta koostuva kiertue käynnistyi 18.-19.5. Helsingistä. Osakilpailuvoittojen lisäksi panoksena ovat kokonaiskiertueen kärkisijat.

Kilpailuareenana toimiva Tampereen frisbeegolfkeskus on kansainväliset mitat täyttävä frisbeegolfin harjoitus- ja kilpailukeskus, jonka avajaisia vietettiin kesäkuussa 2018. Avajaiskesänä 2018 radalla ratkottiin avoimien luokkien Suomen mestaruudet. 

Toistuuko Helsingin osakilpailun jännitysnäytelmä?

Avoimessa luokassa (MPO) käytiin kiertueen avausosakilpailussa jännittävä ja tasainen, aivan kilpailun viimeisille väylille tiivistynyt kamppailu voitosta. Osakilpailuvoiton lopulta napannut Mikael Häme (Lahden Frisbee Club) sekä jaetulle toiselle sijalle sijoittuneet Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) ja Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) ovat mukana myös Tampereella. Mukana ovat myös muun muassa tuoreet parifrisbeegolfin Suomen mestarit, Oskari Vikström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ja Niklas Anttila (Vuorelan Veikot).

Helsingissä jaetulle toiselle sijalle pelannut Väinö Mäkelä (vasemmalla) sekä osakilpailuvoittaja Mikael Häme kilpailevat myös Tampereella. Kuva: SFL / Toni Laitiala

Naisten avoimen luokan (FPO) kilpailussa on niin ikään mukana tukku kotimaan kärkipelaajia, muun muassa viime vuonna samaisella Tampereen frisbeegolfkeskuksen radalla SM-kultaa voittanut Henna Blomroos (Rauman Frisbee) ja hopealle sijoittunut Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura). 

Kiertuekärki mukana myös masteriluokissa

40-vuotiaissa naisissa (FP40) asetelmia loppukiertueelle hakevat Kristiina Sylman (Talin Tallaajat, Helsinki) ja Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset), jotka sijoittuivat Helsingissä ensimmäiselle ja toiselle sijalle. 

40-vuotiaissa miehissä (MP40) Helsingin osakilpailun myötä kiertuekärkeä pitävä Tommi Nyberg (Talin Tallaajat), toisena oleva Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) sekä kolmantena oleva Erkka Leivo (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää) nähdään Tampereella. Haasteen kolmikolle saapuu heittämään muun muassa luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Holappa (Oulun Bogitikat).

Myös 50-vuotiaissa (MP50) on mukana Helsingin osakilpailun kärki: Kari Vesala (Talin Tallaajat), Mikke Haaranen (Wirmo Discgolf Mynämäki) sekä pronssisijan jakaneet Nummelan frisbeeseuran Ville Kotamäki ja Jouni Leskinen. 60-vuotiaissa (MP60) Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat) ja Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf) käyvät mittelön luokan kiertuejohdosta.

Kiertue avattiin kaksi viikkoa sitten Talin frisbeegolfpuistossa. Kuva: SFL / Toni Laitiala

Yleisöllä vapaa pääsy seuraamaan tapahtumaa

Kilpailussa pelataan yhteensä kolme kierrosta. Lohko A (MPO) pelaa lauantaina aikana kaksi kierrosta ja sunnuntaina finaalikierroksensa alkaen klo 11.30. Lohko B (FPO, MP40, FP40, MP50, MP60) pelaa lauantaina yhden kierroksen sekä sunnuntaina kaksi kierrosta. Lohkon B finaalikierros käynnistyy klo 15 alkaen. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. 

Tulospalvelu ja kilpailuinfot Disc Golf Metrixissä. 

Prodigy Disc Pro Tourin nettisivut.

Lisäksi tunnelmia paikan päältä välitetään:

  • Kiertueen pääyhteistyökumppanin Prodigy Disc Europen sosiaalisen median kanavissa: Facebookissa, Youtubessa ja Instagramissa @prodigydisceurope.
  • Prodigy Disc Pro Tourin Facebook-sivulla sekä SFL:n Instagramissa @frisbeegolfliitto.
  • Kiertueen viralliset hashtagit ovat #prodigydiscprotour ja #sflprotour. Jos olet paikan päällä, nappaa nämä aihetunnisteet talteen & välitä omat kisatunnelmasi muillekin kiertuetta seuraaville!