Jännittävä päätöspäivä Talin pro-tourilla

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailu Talin frisbeegolfpuistossa Helsingissä huipentui sunnuntaina pelattuun finaalikierrokseen.

Avoimessa luokassa tiukka voittokamppailu

Avoimen luokan (MPO) kärkiviisikko kävi sunnuntaina huiman, tasaisen taiston kilpailun voitosta. Kun päätöskierrosta oli jäljellä enää viisi väylää, olivat kärkiryhmässä pelanneet Mikael Häme (Lahden Frisbee Club), Niklas Anttila (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) ja Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) tasoissa kilpailun kärkipaikalla. Aivan kolmikon kannoilla, vain kahden heiton päässä väijyivät Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot) ja Oskari Vikström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat).

Avauspäivän jälkeen johtanut Häme tarrasi lopulta viimeisten väylien aikana kiinni kilpailun voittoon. Häme vei osakilpailuvoiton nimiinsä 161 heitolla (-25), kahden heiton erolla Niemiseen ja Mäkelään, jotka jakoivat kilpailun hopeasijan. Vikström jäi kaksikosta heiton päähän ollen neljäs, Anttila oli lopputuloksissa viides.

Lahden Frisbee Clubin Mikael Häme voitti avoimen luokan kilpailun jännittävän finaalikierroksen päätteeksi. Kuva: SFL / Toni Laitiala

Tattar piti pintansa naisten avoimessa luokassa

Naisten avoimessa luokassa (FPO) kärkikolmikko säilyi finaalikierroksen jälkeen muuttumattomana. Viron Kristin Tattar nappasi kilpailun ykköstilan kokonaistuloksella 187 (+1), kolmen heiton erolla toiseksi sijoittuneeseen Eveliina Saloseen (Nummelan frisbeeseura). Henna Blomroos (Rauman Frisbee) sijoittui kolmanneksi.

Kristin Tattar voitti naisten avoimen luokan kilpailun. Kuva: SFL / Toni Laitiala

Hämäläisellä huima päätöspäivän kiri

40-vuotiaissa miehissä (MP40) finaalikierrokselle suunnattiin Tommi Nybergin (Talin Tallaajat, Helsinki) johdolla. Nyberg säilytti asemansa loppuun asti ja voitti kilpailun yhteisheitoin 183 (-3). Toiselle sijalle nähtiin upea nousu. Hämeenlinnan Discaajien Marko Hämäläinen pelasi erinomaisen päätöskierroksen lukemiin 54 heittoa (-8), ja nousi kakkoseksi sijalta 11 saakka. Ennen päätöskierrosta toisena ollut Erkka Leivo (Tomoottajat Disc Golf) sijoittui kolmanneksi.

40-vuotiaissa naisissa (FP40) kärkikolmikko pysyi ennallaan finaalikierroksen jälkeen. Voiton vei Talin Tallaajia edustava Kristiina Sylman (215 heittoa, +29), toiseksi sijoittui Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) ja kolmanneksi Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt).

Kristiina Sylman (etualalla) Talin Tallaajista nappasi osakilpailuvoiton FP40-luokassa. Kuva: SFL / Toni Laitiala

50-vuotiaiden (MP50) luokassa kilpailun voitti Kari Vesala (Talin Tallaajat) lukemin 186 heittoa (0). Päätöskierroksella toiseksi nousi Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäki). Nummelan frisbeeseuraa edustavat Jouni Leskinen ja Ville Kotamäki jakoivat kilpailun kolmannen sijan, jääden vain heiton päähän Haarasesta.

Talin Tallaajien Kari Vesala voitti Talin frisbeegolfpuistossa MP50-luokan kilpailun. Kuva: SFL / Toni Laitiala

60-vuotiaissa (MP60) finaalikierrokselle johtoasemasta suunnannut Harri Hynönen (Hangon Hyrskyt) onnistui pitämään sijoituksensa loppuun saakka, ja voitti kokonaisheitoin 207 (+21). Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat) pelasi luokassa päivän parhaan kierroksen, ja kiri lopulta yhden heiton päähän Hynösestä. Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf) sijoittui kolmanneksi.

Kiertue jatkuu kahden viikon päästä, 25.-26.5. Tampereella Tampereen frisbeegolfkeskuksessa.