Ähtärin Amateur Series -SM-karsinta käynnistyi 

Kauden ensimmäinen frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailu on käynnistynyt Ähtärissä. Kilpailu huipentuu huomenna sunnuntaina väliaikalähdöin pelattavaan finaalikierrokseen. Kilpailuissa on jaossa SM-kilpailupaikkoja loppukesästä pelattaviin junioreiden SM-kilpailuihin ja amatöörien SM-kilpailuihin.

Päivän parhaat kierrokset 18-vuotiaiden luokassa

Lauantaina Ähtärin Mustikkavuoren radan metkut ja koleat olosuhteet hallitsi parhaiten 18-vuotiaiden poikien (MJ18) luokassa kilpaileva Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat). Lehtinen pelasi koko kilpailijajoukosta parhaan tuloksen kummallakin pelikierroksella. Avauspäivän jälkeen Lehtinen pitää hallussaan kilpailun kärkitilaa yhteisheiton 103 (-15) ennen toisena olevaa Matias Puikkosta (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ja kolmatta sijaa jakavia Aati Vesalaa (Ähtärin Urheilijat) ja Otto Lehtosta (Jyväskylän Liitokiekkoilijat). 

15-vuotiaissa pojissa (MJ15) kilpailun johtopaikalle nousi iltapäivän kierroksella Timi Huisman (Multian Jyske) 127 heitolla. Toisena on Jarno Virtanen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ja kolmantena Aaro Huttunen (Disc Golf Hyvinkää). 

18-vuotiaiden tyttöjen (FJ18) kilpailua johtaa puolestaan Sonja Laine (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) lukemin 142 heittoa ennen Hanna Könssiä (Puskaputtaajat, Laukaa). 15-vuotiaissa tytöissä Sinna Talvensola (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) on avauspäivän jälkeen lukemissa 164 heittoa.

Talvitie ja Kivimäki luokkiensa kärkipaikoilla

MA1-luokassa johtopaikkaa pitää avauspäivän jälkeen hallussaan Jonne Talvitie (Frisbeegolf Club Keinukallio). Talvitie pelasi kummankin kierroksensa lukemiin 57 heittoa (-2). Toisena on Janne Oivanen (Vampulan Urheilijat) ja kolmatta sijaa jakavat Teemu Pietarinen (Joen Liitokiekko, Joensuu) ja Jani Korvenala (Frisbeegolfseura 7k, Turku). Naisten vastaavassa luokassa johdossa on Vilma Kivimäki (Sipoon Discstroyers) lukemin 134 (+16) ja toisena on Heidi Helin-Harinen (Valkeakoski Disc Golf). 

Vilma Kivimäki. Kuva: SFL / Heikki Saunanen

40-vuotiaissa naisissa (FA40) johdossa on Heidi Könssi (Puskaputtaajat, Laukaa) 152 heitolla. 40-vuotiaissa (MA40) johtopaikalle mainiolla toisen kierroksen vireellään kipusi puolestaan Marko Kindstedt (Porvoon Frisbeegolfseura). Kindstedtin yhteistulos avauspäivän jälkeen on 121 heittoa.  50-vuotiaissa (MA50) piikkipaikan nappasi haltuunsa Sami Wirkkula (Pirkkalan Frisbeeseura Aviaattorit) 130 heitolla. Wirkkula pelasi Kindstedtin tapaan nousujohteisesti, ja siirtyi kilpailun kärkeen toisen kierroksen tuloksellaan. 

Kilpailun finaalikierros pelataan väliaikalähdöin sunnuntaina 5.5. klo 9 alkaen. Kilpailun järjestäjänä toimii Ähtärin Urheilijoiden frisbeegolfjaosto.