Henna Blomroos kolmas Jonesboro Openissa

Seuratasolla Rauman Frisbeetä edustava Henna Blomroos on sijoittunut kolmanneksi Disc Golf Pro Tourin osakilpailussa Jonesboro Openissa, Arkansasissa Yhdysvalloissa.

Jonesborossa Arkansasissa pelattu Disc Golf Pro Tourin osakilpailu koostui yhteensä kolmesta kierroksesta. Blomroos avasi turnauksen mainiosti, ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä vain heiton päässä kolmossijan napanneesta Rebecca Coxista (Yhdysvallat). Kilpailun piikkipaikan otti haltuunsa Paige Pierce (Yhdysvallat) ennen maannaistaan Catrina Allenia. Kokonaisuudessaan tilanne kärkijoukoissa oli avauskierroksen jälkeen erittäin tasainen. Vain heiton päässä Blomroosista kilpailun viidettä sijaa jakoi kaikkiaan neljä naista.

Toisena kilpailupäivänä järjestys kärkinelikon sisällä vaihtui. Viime kaudella Euroopan mestaruuden voittanut Blomroos nosti osakkeitaan, pelatessaan koko porukan parhaan kierrostuloksen 57 heittoa (-9). Vahvan kierroksen pelannut Blomroos nousi jakamaan kilpailun kakkossijaa Coxin kanssa. Allen siirtyi puolestaan kilpailun kärkipaikalle vain yhden heiton erolla Blomroosiin ja Coxiin. Pierce tipahti toisen kierroksen jälkeen neljänneksi, ollen kuitenkin hyvissä asetelmissa vain heiton päässä Blomroosista ja Coxista.

Kuva: SFL / Sebastian Ratu

Kohti päätöspäivää suunnattiin näin erittäin tasaisista asetelmista. Viimeisellä kierroksella parhaassa vireessä oli avauspäivän tapaan jälleen Pierce. Päivän paras kierrostulos 61 heittoa (-5) siivitti Piercen niukasti kilpailun voittoon kokonaistuloksella 181 heittoa (-17) vain heiton erolla Alleniin (182, -16). Blomroos päätti kisaviikonloppunsa par-tulokseen ja otti haltuunsa tuloslistan sijan 3, kokonaistuloksellaan 185 heittoa (-13). Cox oli neljäs tuloksella 189 heittoa (-9).

Avoimen luokan kilpailun voitti yhdysvaltalainen Paul McBeth (165 heittoa, -27) ennen maanmiehiään Garrett Gurthieta (168, -24) ja Chris Dickersonia (170, -22).