PDGA päivitti linjauksiaan sukupuolirajatuista luokista

Frisbeegolfin kansainvälinen kattojärjestö Professional Disc Golf Association (PDGA) on päivittänyt linjauksiaan koskien luokkia, joissa osallistumiskelpoisuus on rajattu sukupuolen mukaan. Uudistus hyväksyttiin PDGA:n hallituksessa 12.3.2019.

PDGA:n linjaukset päivitettiin vastaamaan Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) tuoreinta käytäntöä. Nykyiset KOK:n käytännöt on vahvistettu vuonna 2015.

SFL sitoutuu toiminnassaan edistämään yhdenvertaisuutta. Yhdenvertaisuuden periaatteiden mukaisesti kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta esimerkiksi heidän sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä. Tuore uusi linjaus on näin ollen tervetullut, sillä se lisää selkeyttä ja luo toimintamallin transsukupuolisten henkilöiden osallistumisoikeuden päivitysprosessille.

Lisätietoja:

10.4.2019 klo 12.20, päivitetty uutisen linkityksiä.