Ford Disc Golf Team avasi kautensa Varalassa

Viime vuonna toimintansa käynnistänyt SFL:n huippu-urheiluyksikkö ja sen valmennustiimi Ford Disc Golf Team käynnisti uuden toimikautensa Varalan Urheiluopistolla 25.-26.1. Leiriohjelmaan kuului muun muassa kestävyys- ja liikkuvuustestausta sekä alkavan kauden suunnittelua.

Ford Disc Golf Team on kahdeksasta motivoituneesta, huipulle tähtäävästä nuoresta frisbeegolfarista koostuva ryhmä. Tiimin tarkoituksena on tukea frisbeegolfareiden kokonaisvaltaista kasvua ja urheilijan arkea. Kokonaisvaltaista ja yksilöllistä urheilijan harjoittelua ja kasvua tuetaan tällä kaudella muun muassa henkilökohtaisten oheisharjoittelusuunnitelmien avulla. 

Harjoitussuunnitelmat laatii Valmennusstudio Fysic, joka toteutti leiriviikonlopun alkajaisiksi suunnitelmien pohjaksi tiimiläisille kestävyys-, liikkuvuus- ja kehonhallintatestit. 

Kestävyystestaus suoritettiin 20 minuutin juoksumattotestillä, jossa tavoitteena oli yksinkertaisesti juosta ns. ”all out” eli aikarajan puitteissa matolla mahdollisimman pitkä matka. Liikkuvuustestit toteutettiin älykepin avulla. Lisäksi perjantain ohjelmassa oli oheisharjoitteluun kuuluvien voimaliikkeiden tekniikoiden harjoittelua. 

Myös palauttava harjoittelu on tärkeää

Leirin päätöspäivänä lauantaina perehdyttiin palauttavan harjoittelun merkitykseen. Aihepiiriä käsiteltiin Varalan Urheiluopiston asiantuntijan johdolla sekä luento- että demoharjoitteiden kautta.

”Omien kestävyys- ja voimaominaisuuksien kehittäminen on tärkeää pyrittäessä maailman huipulle muiden urheilulajien tapaan myös frisbeegolfissa. Palauttavalla harjoittelulla ja kehonhuollolla on vastaavasti tärkeä merkitys liiallisen kuormituksen ja esimerkiksi loukkaantumisten välttämisessä”, tiimin päävalmentaja Kari Lehtisalo toteaa.

Yläbannerin kuva: Fysic 

Yhteistyössä: