Vuoden parhaat 2018 on valittu

SFL:n hallitus on tehnyt perinteiset Vuoden parhaat -valintansa kokouksessaan 17.1.2019. Vuoden parhaat valittiin tällä kertaa yhteensä kuudessa eri kategoriassa.

Vuoden naisurheilija: Henna Blomroos, Rauman Frisbee ry

  • FPO, Euroopan mestari 2018
  • FPO, Suomen mestari 2018
  • FPO, kärkikiertue Prodigy Disc Pro Tourin kokonaiskiertueen voitto 2018

Seuratasolla Rauman Frisbeetä edustavan Henna Blomroosin kausi 2018 oli menestyksekäs. Vuoden aikana Blomroos saavutti muun muassa naisten avoimen luokan (FPO) Euroopan ja Suomen mestaruudet, sekä voitti toista kertaa peräkkäin luokassaan frisbeegolfin kotimaisen pro-tourin.

Blomroos oli myös Urheilutoimittajain Liiton valinta vuoden 2018 parhaaksi frisbeegolfurheilijaksi. Yhdessä Eveliina Salosen kanssa saavutettu EM-kaksoisvoitto sijoittui puolestaan Urheilugaalan Sykähdyttävin urheiluhetki -äänestyksessä hienosti yhdeksänneksi. 

Kuva: SFL / Mikko Seppälä

 


Vuoden miesurheilija: Seppo Paju, Frisbeegolfseura 7k ry

  • MPO, EM-hopeaa 2018
  • MPO, MM 6:s sija 2018

Frisbeegolfseura 7k:n Seppo Paju nappasi kaudella 2018 muun muassa kuudennen sijan Memorial Championshipista, nelossijan Major-kilpailu Konopiště Openista ja kuudennen sijan MM-kilpailuista. Elokuiselta EM-kilpailumatkalta Kroatiasta tuliaisena oli puolestaan upeasti EM-hopeaa. Vuoden lopussa rating-listalla Paju oli maailmassa sijalla 8 sekä Euroopan ja Suomen listoilla sijalla 1. 

Kuva: SFL / Toni Joronen


Vuoden juniori: Oskari Vikström, Jyväskylän Liitokiekkoilijat ry

  • MJ18, EM-hopeaa 2018
  • MJ15, SM-kultaa 2018

Oskari Vikström pelasi jälleen vahvan kauden. Kovatasoisissa junioriluokissa Vikström nappasi muun muassa parifrisbeegolfista MJ18-luokan SM-kultaa yhdessä Niklas Anttilan kanssa sekä MJ15-luokan SM-kultaa kotikisoistaan Jyväskylästä. Uran ensimmäisistä EM-kilpailuista saldona oli huikean mitalitaiston jälkeen MJ18-luokan EM-hopea. 

Kuva: SFL / Jesse Kyytinen

 


Vuoden läpimurto: Nina Rajala, Järvenpään Frisbeegolf ry

  • FA40, SM-kultaa 2018
  • FP40, SM-hopeaa 2018

Nina Rajalan debyyttikausi lisenssipelaajana on toden teolla kunniamaininnan arvoinen. Kauden alkupuolella pelatuista sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailuista tuloksena oli heti kultamitali, mastereiden luokasta yhdessä Riku Tähtisen kanssa. Elokuussa mastereiden SM-kilpailuista kotiintuomisena oli SM-hopea FP40-luokan kilpailusta, ja Tahkolta amatöörien SM-kilpailuista puolestaan FA40-luokasta kirkkain mitali, SM-kulta.

Liiton alaisista kilpailuista Rajalan saldo vuodelta 2018 oli yhteensä 12 ykkössijaa, kolme kakkossijaa ja yksi kolmossija. 

Kuva: SFL / Marika Salmi

 


Vuoden jäsenseura: Joen Liitokiekko ry

Vuonna 2018 masteriluokkien SM-kilpailut järjestettiin ensimmäistä kertaa erillään avoimien luokkien SM-kilpailuista. Historian ensimmäisten mastereiden omien SM-kilpailuiden järjestelyistä vastasi joensuulaisseura Joen Liitokiekko ry. Sujuvat ja huolelliset järjestelyt, hyväntuulinen vapaaehtoisten joukko sekä mukava kisatunnelma keräsivät runsaasti kiitosta kilpailuiden osallistujajoukolta. 

Tämän voimanponnistuksen ohella seura on järjestänyt läpi kauden aktiivisesti ja säännöllisesti myös muuta frisbeegolftoimintaa, ja lisäksi se oli SFL:n jäsenrekisteritietojen valossa frisbeegolfaavien jäsentensä määrää eniten kasvattanut toimija vuonna 2018. 

Kuva: SFL / Ville Komu

 


Vuoden frisbeeteko: Docstop: Fore! -dokumentti

Joulukuussa 2018 Yle Areenassa julkaistiin maailman ensimmäinen frisbeegolfista tehty dokumentti. Docstop: Fore! -dokumentissa seurataan Tuomas Hyytiäisen harjoittelua sekä matkaa kohti ensimmäisiä Yhdysvaltojen kilpailujaan. Tähän päivämäärään mennessä Heikki Soinin ohjaamaa dokumenttia on katsottu Yle Areenassa jo yli 24 000 kertaa. Dokumentti on katsottavissa Yle Areenassa toistaiseksi. 

Kuvakaappaus: Yle Areena