Suomen mestarit kruunattiin amatöörien SM-kilpailuissa

Frisbeegolfin amatööriluokkien Suomen mestaruudet ratkottiin Kuopiossa Tahko Golfin New Course -kentällä 21.-23.9.2018. Kolmipäiväisen kilpailun huipentaneella finaalikierroksella jännitystä koettiin erityisesti Amateur Advanced (MA1) -luokassa, jossa mestaruus ratkottiin vasta kilpailun viimeisellä väylällä. Yhteensä uudet Suomen mestarit kruunattiin viidessä eri amatööriluokassa.

MA1-luokassa huippujännittävä loppuratkaisu

MA1-luokan mestaruustaistossa nähtiin loppuratkaisut jännittävästi vasta finaalikierroksen viimeisellä väylällä. Päätöskierrokselle jaetulta johtopaikalta suunnanneet Eetu Jansson (Frisbeegolf Forssa) ja Sammy Pylkki (Joen Liitokiekko, Joensuu) sekä sijalta 5, kolme heittoa kaksikon takaa nousua tehnyt Juuso Herranen (Deep in the Forest, Kuopio) olivat seitsemäntoista väylän jälkeen tasatuloksessa.

Viimeisellä väylällä mestaruuden itselleen sinetöi birdien pelannut Herranen. Jansson pelasi tämän jälkeen väylältä par-tuloksen ja vei hopeaa, kun taas bogeyn pelannut Pylkki nappasi SM-pronssin. Jännittävän ja tasaisen kilpailun voittaneen Herrasen tulos oli lopulta 173 heittoa (-13), Janssonin 174 heittoa (-12) ja Pylkin 175 heittoa (-11). 

MA1-luokan kärkikolmikko: 1. Juuso Herranen (kesk.) 2. Eetu Jansson (vas.) 3. Sammy Pylkki (oik.). Kuva: SFL / Marika Salmi

Haarala piti asemansa loppuun saakka

FA1-luokassa päätöskierrokselle suunnattiin Pirkanmaan Frisbeegolfia edustavan Marjo Haaralan johdolla. Päätöskierroksensa tasaisesti pelannut Haarala onnistui lopulta kasvattamaan johtoaan viidestä heitosta kahdeksaan heittoon ja vei mestaruuden yhteisheitoin 213 (+27).

Myös Vilma Kivimäki (Sipoon Disctroyers) piti asemansa loppuun saakka, ja nappasi SM-hopeaa. Pronssimitalistiksi nousi SM-kisaviikonlopun parhaan kierroksensa pelannut Suvi Manninen (Deep in the Forest, Kuopio). SM-pronssi varmistui lopulta kahden heiton erolla viime vuoden pronssimitalisti Terhi Tuorilaiseen (Rovaniemen Rolffarit) nähden.

FA1-luokan kärkikolmikko: 1. Marjo Haarala (kesk.) 2. Vilma Kivimäki (vas.) 3. Suvi Manninen (oik.). Kuva: SFL / Marika Salmi

Rajala, Ketonen ja Korpela ikäluokkien mestareiksi

FA40-luokan Suomen mestariksi kruunattiin kilpailua ensimmäiseltä kierrokselta asti johtanut Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf). Ensimmäistä lisenssikauttaan pelaava Rajala vei luokan mestaruuden lukemin 229 heittoa (+43). Myös hopea- ja pronssisijat säilyivät ennallaan kalkkiviivoille saakka. SM-hopealle sijoittui avauskierrokselta asti toisena ollut Mila Puumala (Karkkilan Frisbeegolfkerho) ja kolmanneksi niin ikään avauskierrokselta saakka paikkansa pitänyt Riikka Salmén (Orimattila Disc Club).

FA40-luokan kärkikolmikko: 1. Nina Rajala (kesk.) 2. Mila Puumala (oik.) 3. Riikka Salmén (vas.). Kuva: SFL / Marika Salmi

Asemansa säilytti myös MA40-luokassa kilpaillut Tero Ketonen (Nokian frisbeeseura). Toisen kierroksen jälkeen kilpailun piikkipaikalle noussut Ketonen pelasi varman kierroksen par-tulokseen (62 heittoa) ja vei mestaruuden lukemin 190 heittoa (+4). Kilpailussa jaetulle hopeasijalle kapusivat päätöskierrokselle jaetulta viidenneltä sijalta suunnanneet Marko Pikkumäki (Oulun frisbeeseura) ja John Eriksson (Frisbeegolfseura 7k, Turku). Kaksikko pelasi Ketosen tapaan viimeiseltä kierrokselta par-tuloksen, ja jäi voittajasta lopulta viiden heiton päähän.

MA40-luokan kärkikolmikko: 1. Tero Ketonen (oik.) 2. Marko Pikkumäki (vas.) ja John Eriksson (kesk.). Kuva: SFL / Marika Salmi

MA50-luokassa päivän parhaista kierroksista vastasivat ennen päätöskierrosta toisena ollut Ari Korpela (Kempeleen frisbeeseura) sekä kuudentena ollut Ilkka Moilanen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi). Kumpikin pelasi kierrostuloksen 63 heittoa (+1). Korpelan osalta mainio päätös riitti nostamaan hänet Suomen mestaruuteen yhteisheitoin 199 (+13). Ennen päätöskierrosta yhden heiton turvin kilpailua johtanut Harri Pekkonen (Vuorelan Veikot) jäi Korpelasta lopulta kolme heittoa ja nappasi SM-hopeaa. Hyvän päätöspäivän pelannut Moilanen nousi puolestaan SM-pronssille. 

MA50-luokan kärkikolmikko: 1. Ari Korpela (kesk.) 2. Harri Pekkonen (oik.) 3. Ilkka Moilanen (vas.). Kuva: SFL / Marika Salmi

 

 

Tulospalvelu.

Viralliset nettisivut.

Kuvia kilpailuista.