Amatööriluokkien SM-kisoissa luotiin asetelmat finaalikierrokselle

Frisbeegolfin amatööriluokkien SM-kilpailuiden toisena kilpailupäivänä Tahkolla luotiin asetelmia kohti sunnuntaista finaalikierrosta. Suomen mestaruudet ratkotaan yhteensä viidessä eri luokassa. Neljässä luokassa kilpailun kärkipaikalle nousi lauantaina uusi nimi. 

Janssonille päivän paras kierrostulos 

Lauantaina Amateur Advanced (MA1) -luokan jaetulle kärkipaikalle nousivat Eetu Jansson (Frisbeegolf Forssa) ja Sammy Pylkki (Joen Liitokiekko, Joensuu). Jansson vastasi päivän parhaasta kierroksesta heitoin 55 (7 alle parin) ja nousi näin kärkipaikalle sijalta 12. Avauskierroksen jälkeen toisena ollut Pylkki jakaa Janssonin kanssa kisan piikkipaikan yhteisheitoin 115 (-9).

MA1-luokassa päivän parhaan kierrostuloksen pelasi Eetu Jansson. Kuva: SFL / Arttu Pelgonen

Kolmantena vain heiton päässä kaksikosta on ensimmäisen päivän jälkeen kisaa johtanut Aarne Ahvenainen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat). Tilanne ennen sunnuntain finaalikierrosta on kuitenkin äärimmäisen tiukka ja jännittävä, sillä vain 1-4 heiton päässä pronssisijasta vaanii yhteensä seitsemän pelaajaa.

Naisten FA1-luokassa päivän parhaan kierroksen lukemin 73 heittoa (+11) pelasi Marjo Haarala (Pirkanmaan Frisbeegolf). Tuloksellaan Haarala nappasi kisan kärkipaikan kokonaisheitoin 143 (+19) ennen Vilma Kivimäkeä (Sipoon Disctroyers) 148 (+24) ja Terhi Tuorilaista (Rovaniemen Rolffarit) 150 (+26). Iskuasetelmissa, 2-4 heiton päässä pronssisijasta on toisen kierroksen jälkeen neljä pelaajaa.

Marjo Haarala suuntaa kohti sunnuntain päätöskierrosta FA1-luokan kärkipaikalta. Kuva: SFL / Marika Salmi

Rajala vankisti johtoaan 

FA40-luokassa Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) puolestaan vankisti johtomarginaaliaan 17 heittoon. Luokan kärkikolmikko säilyi samana: Rajala johtaa tuloksella 156 heittoa (+32) ennen Mila Puumalaa (Karkkilan Frisbeegolfkerho) ja Riikka Salménia (Orimattila Disc Club).

40-vuotiaissa miehissä (MA40) kärkeen nousi uusi nimi, avauspäivän jälkeen toisena ollut Tero Ketonen (Nokian frisbeeseura). Ketonen johtaa kilpailua heitoin 128 (+4). Tomi Rahikainen (FrisbeeGolf Petäjävesi) on toisena (129, +5) ja kolmantena tuloksella 132 (+8) Terho Hautala (DG Kuusamo) ja Mika Malin (Disc Golf Vikings, Helsinki). Yhteensä seitsemän pelaajaa on 1-4 heiton päässä pronssisijasta. 

MA50-luokan kärkinimi toisen kilpailupäivän jälkeen on Harri Pekkonen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) 135 heitolla (+11). Avauspäivän jälkeen johtanut Ari Korpela (Kempeleen Frisbeeseura) on toisena vain heiton päässä Pekkosesta ja Mika Ylönen (Vuorelan Veikot) kolmantena kahden heiton päässä Korpelasta. Myös tässä luokassa tilanne kärkikolmikon takana on tiivis. 

Vuoden 2018 Suomen mestarit kruunataan Tahkolla huomenna sunnuntaina 23.9. Päätöskierros pelataan klo 9 alkaen golflähdöin, luokittain käänteisessä tulosjärjestyksessä (FA40, MA50, MA40, FA1, MA1).

Tulospalvelu.

Viralliset nettisivut.

Kuvia kilpailuista.