Frisbeegolfin amatööriluokkien SM-kilpailut käynnistyivät Tahkolla

Frisbeegolfin amatööriluokkien SM-kilpailut käynnistyivät tänään perjantaina Kuopiossa Tahko Golfin New Course -kentällä. Pop up -radalla Suomen mestaruuksista mittelemässä on yhteensä 100 frisbeegolfaria viidessä eri kilpailuluokassa.

Ahvenainen ja Kivimäki Amateur Advanced -luokkien kärkinimiksi

Amateur Advanced (MA1) -luokassa avauskierroksen parhaasta tuloksesta vastasi Jyväskylän Liitokiekkoilijoita edustava Aarne Ahvenainen. Ahvenainen pitää kilpailun kärkipaikkaa hallussaan kierrostuloksellaan 54 heittoa (-8). Ahvenaisen ero kakkospaikkaa jakaviin Arttu Räsäseen (Deep in the Forest, Kuopio) ja Sammy Pylkkiin (Joen Liitokiekko) on kaksi heittoa.

Avauskierroksen parhaasta tuloksesta Tahkolla vastasi Aarne Ahvenainen. Kuva: SFL / Marika Salmi

 

Naisten vastaavassa FA1-luokassa piikkipaikkaa pitää hallussaan Vilma Kivimäki (Sipoon Disctroyers) tuloksella 69 heittoa (+7). Toisena vain heiton päässä Kivimäestä on Marjo Haarala (Pirkanmaan Frisbeegolf) ja kolmantena, kahden heiton päässä Haaralasta puolestaan Suvi Manninen (Deep in the Forest). Luokan puolustava mestari Jonna Mustonen (Pieksämäen Ohiheittäjät) väijyy avauskierroksen jälkeen iskuasetelmissa vain heiton päässä pronssisijasta. 

FA1-luokan johtoa pitää avauspäivän jälkeen hallussaan Vilma Kivimäki. Kuva: SFL / Marika Salmi

Hyttinen, Rajala ja Korpela ikäluokkien piikkipaikoille

40-vuotiaiden amatööriluokassa (MA40) avauskierroksen klaarasi parhaiten Markus Hyttinen (Deep in the Forest) tuloksella 61 heittoa (-1). Toista sijaa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen jakavat John Eriksson (Frisbeegolfseura 7k, Turku) ja Tero Ketonen (Nokian frisbeeseura) tuloksella 62 heittoa (0). 

Naisten FA40-luokassa kärkitilan nappasi puolestaan Järvenpään Frisbeegolfia edustava Nina Rajala. Kierrostuloksellaan 78 heittoa (+16) Rajala rutisti itselleen seitsemän heiton johtomarginaalin toisena olevaan Mila Puumalaan (Karkkilan Frisbeegolfkerho). Kolmatta sijaa pitää hallussaan Riikka Salmén (Orimattila Disc Club).

Nina Rajala johtaa FA40-luokan kilpailua. Kuva: SFL / Marika Salmi

50-vuotiaissa (MA50) tilanne kärkisijojen osalta on muiden luokkien tapaan tasainen. Johdossa on Ari Korpela (Kempeleen Frisbeeseura) tuloksella 65 heittoa (+3) ennen toisena olevaa Harri Pekkosta (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) ja kolmossijaa jakavia Mikko Niemeä (Valkeakoski Disc Golf) ja Eero Achrenia (Voimistelu ja Urheiluseura Ruukin Into).

Amatöörien SM-kilpailuissa on jäljellä kaksi pelikierrosta, joista toinen pelataan huomenna lauantaina ja finaalikierros sunnuntaina. Kierroksille lähdetään kumpanakin päivänä liikkeelle golflähdöin klo 9 alkaen.

Tulospalvelu.

Viralliset nettisivut.

Kuvia kilpailuista.