Mukkulan rataennätys meni jälleen uusiksi Prodigy Disc Pro Tourilla

Kaksipäiväinen Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailu Lahden Mukkulassa ratkaisi koko kiertueen lopputulokset. Sunnuntain finaalikierros heitettiin väliaikalähdöin käänteisessä järjestyksessä. Näin joka luokan kärkiryhmät lähtivät viimeisinä matkaan ja kilpailun voittajat selvisivät päivän päätteeksi.

Mukkulan puistoradan lähes 250-metrinen väylä numero seitsemän keräsi aamusta asti kovia suorituksia. Tyynessä ja aurinkoisessa säässä heittäjät pysyivät hyvin väylällä ja heti alkuryhmissäkin nähtiin useampi eagle. Viikonlopun aikana samaisella par 5 -väylällä kirjattiin yhteensä jopa 45 eaglea.

Tiukka otatus osakilpailu- ja kokonaiskisan kärkisijoista

Hyvät olosuhteet ja kisaajien kova vire näkyivät loistavissa tuloksissa. Lauantaina avoimessa luokassa (MPO) Lahden Frisbee Clubin Mikael Hämeenheittämä rataennätys -13 meni heti uusiksi, kun 15-vuotias Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Oskari Vikströmheitti peräjälkeen 11 birdietä ja yhden eaglen kirjaten tuloskorttiinsa -14.

Vikströmin huippukierros siivitti hänet yhteistulokseen -30, jolla hän nousi osakilpailun toiselle sijalle ohi Mikael Hämeen. Häme heitti finaalipäivänä tuloksen -10 ja nousi palkintopallin kolmannelle sijalle tuloksellaan -28. Osakilpailun voiton nappasi vuoden 2018 tuore Suomen mestari Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura), joka heitti tasaisen varmasti -11 yhdellä bogilla höystettynä. Viikonlopun voittotulos oli näin ollen -31.

Leo Piironen nappasi osakilpailun voiton Lahdessa, ja sijoittui kiertueella kolmanneksi. Kuva: SFL / Mikko Seppälä

Luokan kiertuemestariksi kruunattiin Lahdessa neljänneksi sijoittunut, kaksi edellistä osakilpailua Oulussa ja Turussa voittanut Väinö Mäkelä (Puska Puttaajat, Laukaa). Toiseksi sijoittui heinolalaista Lords of Discgolfia edustava Ville Ahokas ja kolmanneksi Piironen.

Blomroosille neljäs voitto pro-tourilla

Naisten avoimessa Henna Blomroos(Rauman Frisbee) säilytti kärkipaikkansa tuloksella -5. Osakilpailuvoitto heltisi lopulta yhteistuloksella -3. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonenpiti niin ikään kiinni kakkossijastaan ja päätyi yhteistulokseen +6 heitettyään sunnuntain kierroksella +2. Kolmannen sijan nappasi Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura) päivän kierroksella +4 ja lopputuloksella +12.

Henna Blomroosin voittoputki pro-tourilla sai jatkoa Lahdessa. Kuva: SFL / Mikko Seppälä

Luokan kokonaiskiertueella pelaajien järjestys oli sama. Kaikki osakilpailut voittanut Blomroos nappasi kiertuemestaruuden ennen neljä kakkossijaa napannutta Salosta ja kolmanneksi sijoittunutta Eskelistä.

Piipolle ja Sylmanille osakilpailu- ja kiertuevoitot

MP40-luokan osakilpailun voitti äärimmäisen tasaisen kamppailun jälkeen Ville Piippo (Team Hippo, Espoo), yhden heiton erolla toiseksi tulleeseen Marko Hämäläiseen (Hämeenlinnan Discaajat). Hämäläinen nousi vahvalla -4 kierroksellaan lopputulokseen -8. Piipon varma -1 kierros riitti kuitenkin voittoon yhteistuloksella -9.

Piippo nappasi voiton myös kiertueen kokonaiskilpailusta. Toiseksi sijoittui Hämäläinen ja kolmanneksi luokan tuore SM-kultamitalisti Teemu Holappa (Oulun Bogitikat).

Ville Piippo voitti kiertueen osakilpailun aiemmin Turussa, ja nyt myös Lahdessa. Kuva: SFL / Mikko Seppälä

Naisten FP40-luokassa viikonlopun voittaja yhteistuloksella +36 oli Kristiina Sylman (Talin Tallaajat, Helsinki). Toiseksi osakilpailussa pelannut Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) jäi hänestä vain kahden heiton päähän. Savolainen sunnuntainen +10 oli hänelle osakilpailun paras kierros. Kolmanneksi tuli Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt) yhteistuloksella +46 ja päivän kierroksella +13.

Kristiina Sylman. Kuva: Sebastian Ratu

Sylman vei nimiinsä myös kiertuemestaruuden ennen toiseksi sijoittunutta Kaikkosta ja kolmanneksi sijoittunutta Savolaista.

Leskinen voitti 50-vuotiaissa, Hynönen 60-vuotiaissa

Nummelan frisbeeseuran Jouni Leskinenlähti finaalipäivään MP50-luokan toiselta sijalta, mutta nousi lopulta osakilpailun voittajaksi ohi seurakaveri Ville Kotamäen. Leskisen birdiet painoivat päivän tuloksen lukemiin -3 ja kokonaistulokseen -2. Kotamäen +3 piti hänet hopeasijalla ja yhteistuloksessa +1. Kolmannelle sijalle nousi viikonlopun parhaan kierroksensa heittänyt Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k, Turku). Sunnuntain kierrostulos -1 jätti Rauhan yhteistilanteeseen +2, vain yhden heiton päähän Kotamäestä.

MP50-luokan kärkikortti kävi sunnuntaina tiukkaa taistoa osakilpailun voitosta. Kuva: Sebastian Ratu

Samat nimet valtasivat myös kiertueen kärkipaikat. Leskinen vei Nummelaan kiertuemestaruudetn ennen toiseksi sijoittunutta Rauhaa ja kolmanneksi noussutta Kotamäkeä.

MP60-luokassa Harri Hynönen (Hangon Hyrskyt) heitti +9 päätyen viikonlopun jälkeen tulokseen +22. Kiertueen kokonaisvoiton vei nimiinsä Markku Tohni (Nokian frisbeeseura) ennen Ari Salmista (Frisbeegolf Forssa) ja kolmannen sijan jakaneita Björn Lindholmia (EIF DiscGolf) ja Hynöstä.

Harri Hynönen. Kuva: Sebastian Ratu