Prodigy Disc Pro Tourin päätösosakilpailu Lahdessa

Frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue Prodigy Disc Pro Tour huipentuu Lahdessa 1.-2.9.2018. Kaksipäiväisessä kilpailussa lajin kotimaiset kärkinimet mittelevät kiertueen kokonaiskilpailun voitosta Mukkula DiscGolfParkin haastavalla puistoradalla. Mukana on yhteensä 144 pelaajaa kuudessa eri luokassa.

Huippukautta heittävä Henna Blomroos (Rauman Frisbee) on voittanut naisten luokassa kaikki kiertueen kolme edeltävää osakilpailua. Blomroos nappasi itselleen elokuussa myös Euroopan mestaruuden Kroatiasta ja on lisäksi hallitseva Suomen mestari Tampereelta. Kakkossijaa kiertueella hallussaan pitävä Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura) on puolestaan tuore EM-kakkonen.

Henna Blomroos on voittanut tällä kaudella kolme edellistä kiertueen osakilpailua. Kuva: SFL / Oskari Forstén

Avoimessa luokassa kärkisijaa pitää Ville Ahokas (Lords of DiscGolf, Heinola), jota lähtevät haastamaan muun muassa MP40-luokan EM-hopeamitalisti Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) sekä hallitseva Suomen mestari Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura). Kotiseutuylpeyttä nostattaa tuttuun tapaan lahtelainen Mikael Häme (Lahden Frisbee Club), joka starttaa kilpailuun kokonaistilanteen viidentenä.

Ville Ahokas johtaa kiertuetta. Kuva: SFL / Timo Kulmala

40-vuotiaissa mukana ovat niin ikään kiertueen johtajat, miehissä (MP40) piikkipaikkaa hallussaan pitävä, viime viikonloppuna luokan SM-kultaa napannut Teemu Holappa (Oulun Bogitikat) sekä naisissa (FP40) kiertuejohtoa jakavat Kristiina Sylman (Talin Tallaajat, Helsinki) ja  Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt). 50-vuotiaissa (MP50) on niin ikään mukana kiertueen kärkikaksikko, Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) ja toisena oleva Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäki). 60-vuotiaissa (MP60) Markku Tohni (Nokian frisbeeseura) on varmistanut jo kiertueen kokonaisvoittonsa.

Yleisöllä vapaa pääsy tapahtumaan

Odotettavissa on siis mielenkiintoinen kisa, jossa kotimaiset huiput ottavat toisistaan mittaa Mukkulan haastavalla ja tarkkaan rajatulla puistokentällä. Mukkula Disc Golf Parkin avoin maasto tarjoaa oivalliset puitteet kilpailun seuraamiseen ja tapahtumaan on katsojilla vapaa pääsy molempina päivinä.

Lauantaina kaikki pelaajat heittävät kaksi kierrosta kello 08:30 – 20:30 välisenä aikana. Sunnuntain finaalikierrokset pelataan väliaikalähdöin kello 09:00 – 15:00 välissä.