EM-kilpailuiden toinen päivä pelattu – Suomen huippuvire jatkui

Toinen kisapäivä frisbeegolfin EM-kilpailuissa Sveti Martinissa Kroatiassa jatkui torstaina suomalaisittain hienoissa merkeissä. Kohti kolmatta kisapäivää suunnataan kaikissa luokissa äärimmäisen jännittävistä ja mielenkiintoisista asetelmista. Suomen pelaajat pitävät hallussaan kärkipaikkaa viidessä eri luokassa.

Blomroos onnistui upeasti — Suomella kaksoisjohto

Aamupäivällä liikkeelle lähteneistä pelaajista huippuvireessä oli erityisesti naisten avoimessa (FPO) pelaava Henna Blomroos (Rauman Frisbee). Avauspäivän jälkeen toisena ollut Blomroos pelasi upean 54 heiton kierroksen (8 alle parin), kierroksen alustavan ratingin ollessa huikeat 1024. 

Loistokierroksellaan Blomroos siirtyi kokonaistilanteessa kärkipaikalle yhteistuloksella 116 heittoa (-8). Kilpailun puolivälissä Suomen joukkueella on hallussaan luokan kaksoisjohto, sillä Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura) on kilpailun kakkosena vain kolme heittoa Blomroosin takana. Kolmatta sijaa jakavat Tsekin Eva Kralova ja Viron Kristin Tattar tuloksella 128 (+4). 

FPO-luokassa kilpailevat (vasemmalta lukien) Sini Lindholm, Henna Blomroos, Eveliina Salonen ja Anna-Sofia Haipus EM-kisojen avajaisissa. Kuva: EDGC 2018

Lizotte kipusi kärkeen – viisi suomalaista kuuden joukossa

Avoimessa luokassa päivän parhaasta kierroksesta vastasi Saksan Simon Lizotte, joka nousi 50 heiton kierroksellaan (-10) kilpailun kärkipaikalle yhteisheitoin 103 (-17). Avauskierroksen jälkeen johtanut Seppo Paju (Frisbeegolseura 7k, Turku) on vain kaksi heittoa perässä Lizottea toisena (105, -15) ja upean nousun sijalta 11 tehnyt Teemu Nissinen (Nummelan frisbeeseura) kolmantena (107, -13). 

Pasi Koivu (Lords of DiscGolf, Heinola) on neljäntenä, Nissisen tapaan kovaa nousua tehnyt Väinö Mäkelä (Puska Puttaajat, Laukaa) viidentenä ja puolustava Euroopan mestari Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura) kuudentena. Marginaalit ovat kuitenkin erittäin pieniä, sillä esimerkiksi jaetulla yhdeksännellä tilalla oleva Jalle Stoor (Talin Tallaajat, Helsinki) on vain viiden heiton päässä kolmossijasta.

Suomen juniorit jatkavat kärkipaikoilla

18-vuotiaissa tytöissä (FJ18) Maria Asikainen (Simpeleen DiscGolf) kasvatti ensimmäisellä kierroksella saavuttamaansa johtoa kisan kärkipaikalla. Kilpailun puolivälissä Asikainen on ykkösenä lukemissa 143 heittoa (+19) ennen toisena olevaa Ruotsin Matilda Ringbomia 158 (+34).

18-vuotiaiden poikien (MJ18) kilpailussa päivän parhaan kierroksen pelasi avauspäivän jälkeen neljäntenä ollut Tsekin Bohdan Bílek (54, -6). Suorituksellaan Bílek rutisti itsensä kilpailun jaetulle johtopaikalle yhdessä jo eilen kärjessä olleen Oskari Vikströmin (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) kanssa (114, -16). Avauspäivän jälkeen Vikströmin kanssa johtopaikkaa jakanut Viron Maico Rimmel on kolmantena ja Samuel Stenman (Liitokiekkoseura Mustavaris, Pori) neljäntenä.

Oskari Vikström, Anna Elo ja Janne Hirsimäki. Kuva: SFL

Elo, Hirsimäki ja Tohni jatkavat luokkiensa piikkipaikoilla

40-vuotiaissa naisissa (FP40) ensimmäisen kisapäivän jälkeen jaetulla toisella sijalla ollut Tanskan Lydie Hellgren nousi torstaina kilpailun kärkeen yhdessä kisaa aiemmin johtaneen Anna Elon (Liitokiekkoseura Mustavaris, Pori) kanssa. Hellgren ja Elo jakavat johtoa tuloksella 142 (+18). Sveitsin Natalie Holloköi on kilpailussa kolmantena ja Suomen toinen edustaja Kristiina Sylman (Talin Tallaajat, Helsinki) viidentenä.

40-vuotiaissa miehissä (MP40) päivän parhaista kierroksista vastasivat eilisen avauskierroksen parhaiten klaarannut Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) sekä kymmenentenä ollut Ruotsin Anders Swärd. Kumpikin pelasi tuloksen 54 heittoa (-6). Kilpailun puolivälissä kokonaistilannetta johtaa siis Hirsimäki yhteisheitoin 110 (-10). Tuloslistalla toisena on eilisen tapaan Ranskan Sylvain Gouge (112, -8). Swärdin mainio vire riitti nostamaan hänet kilpailun kolmospaikalle (116, -4). Luokan kaksi muuta suomalaisedustajaa, Teemu Holappa (Oulun Bogitikat) ja Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat), ovat iskuetäisyydellä vain kahden heiton päässä pronssisijasta. 

60-vuotiaiden luokassa (MP60) Markku Tohnin (Nokian frisbeeseura) johtomarginaali säilyi ennallaan. Tohni johtaa kilpailua heitoin 128 (+4) ennen kilpailun toiselle sijalle torstaina kivunnutta Ruotsin Olle Samuelssonia (131, +7).

50-vuotiaissa (MP50) johtoa pitää puolestaan edelleen hallussaan Ruotsin Hans Tegebäck yhteistuloksella 111 heittoa (-6). Ensimmäisen päivän jälkeen neljäntenä ollut Kari Vesala (Talin Tallaajat, Helsinki) säilytti asemansa, ja on tällä hetkellä kolmen heiton päässä kakkossijaa jakavista Espanjan Carlos Ríosta ja Belgian Jean-Louis Tanghesta.

***

EM-kilpailuiden kolmas kierros pelataan perjantaina klo 7.30 alkaen (Suomen aikaa klo 8.30) väliaikalähdöin. Kolmantena kisapäivänä luodaan asetelmia EM-kisat huipentavaa lauantain finaalipäivää kohden.


EM-joukkueen yhteistyökumppani:

Seuraa EM-kisoja

Suomen joukkue päivittää kisatunnelmia paikan päältä omalla Facebook-sivullaan Disc Golf Team Finland at EDGC.