Prodigy Disc Pro Tourin kolmas osakilpailu pelattu Turussa

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin kolmas osakilpailu pelattiin 4.-5.8. Turussa. Kolmannen osakilpailun toiseen kilpailupäivään Turussa lähdettiin usean luokan osalta jännittävistä asetelmista. Aamupäivä saatiin pelata tyynessä ja aurinkoisessa tulossäässä, mutta viimeisimpiä ryhmiä Lausteen frisbeegolfradalle ominainen pyörivä tuuli pääsi kiusaamaan.

Mäkelä ja Blomroos jatkoivat voitokkaina

Prodigy Disc Pro Tourin edellisen osakilpailun Oulussa voittanut ja myös Turussa finaalikierrokselle avoimen luokan (MPO) johtoasemassa lähtenyt Väinö Mäkelä (Puska Puttaajat, Laukaa) säilytti asemansa loppuun saakka. Mäkelä voitti kisan kuuden heiton erolla seuraavaan kokonaistuloksella 167 heittoa (22 alle parin).

Väinö Mäkelä jatkoi voittoputkeaan kiertueella. Kuva: SFL / Oskari Forstén

Toisesta sijasta käytiin kuitenkin tiukka kamppailu, jonka lopulta voitti Luukas Rokkanen (Pirkanmaan Frisbeegolf) kokonaistuloksella 173 (-16). Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k, Turku) ja Ville Ahokas (Lords of Discgolf, Heinola) jakoivat kolmannen sijan häviten Rokkaselle vain yhdellä heitolla. Jatkopelissä kolmannen sijan pokaalista Ahokas ratkaisi voiton itselleen toisella äkkikuolemaväylällä, nousten näin palkintopallille Mäkelän ja Rokkasen rinnalle.

Naisten luokassa (FPO) käytiin myös tiukkaa kamppailua. Neljän heiton johtoasemassa kierrokselle lähtenyt Henna Blomroos (Rauman Frisbee) päästi Eveliina Salosen (Nummelan frisbeeseura) jo heiton päähän, mutta Salosen kiri ei aivan riittänyt. Blomroos voitti lopulta kahden heiton erolla yhteistuloksella 205 (16 yli parin). Salosen yhteistulos oli 207 (+ 18), ja kolmanneksi sijoittunut Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura) pelasi yhteistuloksen 216 (+27). Blomroosin kiertue on sujunut kokonaisuudessaan hienosti, sillä hän on voittanut ennen päätösosakilpailua kaikki Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailut luokassaan.

Viime viikonloppuna luokkansa Suomen mestaruuden voittaneen Henna Blomroosin loistovire jatkui. Kuva: SFL / Oskari Forstén

Ikäluokissa tasaväkiset mittelöt osakilpailuvoitoista

40-vuotiaissa naisissa (FP40) ensimmäisen päivän aikana luodut asetelmat säilyivät ennallaan loppuun saakka, ja Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt) voitti neljän heiton erolla Kristiina Sylmanin (Talin Tallaajat). Ville Piippo (Team Hippo, Espoo) säilytti johtoasemansa puolestaan nelikymppisten miesten luokassa (MP40) ja voitti kilpailun. Toiseksi sijoittuivat Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) sekä Tuomas Kaukomaa (Talin Tallaajat) pelasivat molemmat yhteistuloksen 199 (+10) ja hävisivät Piipolle kahdeksan heittoa. 

50-vuotiaissa (MP50) voittoon ylsi Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäk), joka voitti ensimmäiseltä sijalta finaalikierrokselle lähteneen Jouni Leskisen (Nummelan frisbeeseura) kolmen heiton erolla. Kolmanneksi sarjassa sijoittui järjestävää seuraa Fribseegolfseura 7k:ta edustava Marko Rauha. 60-vuotiaissa (MP60) Markku Tohnin tasainen ja varma suorittaminen toi voiton seitsemän heiton erolla seuraavaan pelaajaan.

Kiertue huipentuu Lahdessa syyskuussa

Frisbeegolfin kotimaisella kärkikiertueella Prodigy Disc Pro Tourilla on luvassa seuraavaksi kiertueen vuoden 2018 päätösosakilpailu. Osakilpailu pelataan Lahdessa 2.-3.9.2018. Päätösosakilpailussa panoksena on paitsi osakilpailuvoitot, myös kunkin luokan kokonaiskiertueen palkintosijat. 

Tulokset Metrixissä.

Kuvia kilpailuista täydennetään lisää kuvapankkiin.

Avoimen luokan kärkikortissa pelasivat muun muassa Seppo Paju ja Väinö Mäkelä. Kuva: SFL / Oskari Forstén