Väinö Mäkelä ennätysvauhdissa Turun pro-tourin avauspäivässä

Prodigy Disc Pro Tourin Turun osakilpailun avauspäivänä lauantaina 4.8. yhteensä 144 kilpailijaa lähti haastamaan Lausteen kuvankaunista rataa. Ensimmäinen kisapäivä pelattiin epävakaisessa säässä: paikoitellen satoi todella kovaa ja välillä saatiin taas nauttia aurinkoisesta ja tuulettomasta säästä. Sade oli kuitenkin isossa roolissa päivän kierroksilla, mikä pidensi kierrosaikoja huomattavasti.

Avoimen luokan kärkeen yhteistuloksella 109 (17 alle parin) heitti Väinö Mäkelä (Puska Puttaajat, Laukaa), joka painoi toisella kierroksella rataennätyksen uusiksi heittäen 51 (-12) heittoa. Mäkelän bogittomaan kierrokseen mahtui jopa kolme eaglea. Toisena kilpailussa on niin ikään hienosti pelannut Luukas Rokkanen (Pirkanmaan Frisbeegolf) yhteistuloksella 114 (-12). Kärkikorttiin sunnuntaille lähtevät myös kotiradallaan pelaava Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k, Turku) tuloksella 115 (-11) sekä viime viikolla kolmannen avoimen luokan suomenmestaruutensa voittanut Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura) 117 (-9).

Naisten luokassa tuore suomenmestari Henna Blomroos (Rauman Frisbee) johtaa kilpailua tuloksella 133 (+7) heittoa. Hänen perässään iskuetäisyydellä ovat Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura) 137 (+11) sekä Jenni Eskelinen(Oulun frisbeeseura) 139 (+13), joka heitti toisella kierroksella komeasti jopa kuusi birdietä. FP40-luokassa tilanne on niin ikään tiukka, ja vain neljä heittoa erottavat Kirsi Kaikkosta (Hangon Hyrskyt) ja Kristiina Sylmania (Talin Tallaajat).

Nelikymppisten luokassa Ville Piippo (Team Hippo, Espoo) johtaa yhteistuloksella 124 (-2). Piipon ero seuraavaan pelaajaan on jopa yhdeksän heittoa, mutta hänen jälkeensä seuraavat seitsemän pelaaja ovat viiden heiton sisällä. MP50-luokassa tilanne on tiukempi. Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) johtaa yhteistuloksella 135 (+9) ja hänen perässään tiukasti palkintosijoja jahtaavat varsinaissuomalaiset Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäki) 136 (+10) sekä Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k, Turku) 138 (+12). Kuusikymppisten luokkaa johtaa Markku Tohni (Nokian Frisbeeseura) yhteistuloksella 147 (-21).

Kilpailu jatkuu golflähdöin pelattavan finaalikierroksen merkeissä sunnuntaina 5.8. klo 8.30 alkaen. Naisten luokan kärkiryhmä aloittaa kierroksensa noin klo 13.40 ja miesten avoimen kärki klo 14.20.

Tulospalvelu Metrixissä.