Tuoreet Suomen mestarit ja muut frisbeegolfhuiput kisaavat Turussa

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin kolmas osakilpailu pelataan Turussa Lausteen frisbeegolfpuistossa 4.-5.8.2018. Osakilpailu järjestetään kutkuttavasti vain viikko frisbeegolfin SM-kilpailuiden jälkeen, joten paikalla on joukko tuoreita SM-mitalisteja. Osakilpailuvoittojen lisäksi kilpailussa pelaajat jahtaavat jälleen pistepotin täydennystä kiertueen kokonaistilanteeseen.

Paju haastaa tuoreet SM-mitalistit kotikulmillaan

Miesten avoimen luokan kilpailuun on ilmoittautunut mukaan muun muassa kotimaisen pro-tourin kolminkertainen kokonaiskilpailun voittaja Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k, Turku). Alkukaudesta lähinnä ulkomailla kilpaillut Paju saapuu mielellään pelaamaan omille kotikulmilleen.

”Oli kisa mikä tahansa, jos olen kotona niin pelaan kyllä mielelläni kotiradalla. Tämä tulee olemaan myös hyvä EM-kisaharjoitus, koska iso joukko kovia pelaajia osallistuu Turun kisaan. Lähden pelaamaan ilolla, ja näyttämään tietysti taitojani parhaimman mukaan”, Paju kertoo.

Kolminkertainen pro-tourin voittaja Seppo Paju kisaa viikonloppuna Turussa. Kuva: SFL

Mukana ovat myös avoimen luokan pro-tourilla kokonaiskiertuetta johtava, tuore SM-hopeamitalisti Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) sekä kokonaispisteissä toisella sijalla oleva Ville Ahokas (Lords of Discgolf, Heinola). Myös kokonaiskilpailun kolmantena oleva, viime viikonloppuna avoimen luokan Suomen mestaruuden voittanut Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura) on mukana Turun kilpailussa.

Kärkijoukoissa voidaan odottaa nähtävän myös kiertueen edellisen osakilpailun Oulussa nimiinsä vienyt ja viime viikonloppuna SM-pronssia napannut Väinö Mäkelä (Puska Puttaajat, Laukaa) sekä yhdysvaltalainen Gregg Barsby. Lausteen rata on Barsbylle tuttu – viime vuonna jenkki voitti radalla pelatun Europrotourin osakilpailun Kyy Openin.

Naisten avoimen luokan kilpailuun on puolestaan ilmoittautunut mukaan muun muassa kaikki luokan EM-kisaedustajat: Anna-Sofia Haipus (Ähtärin Urheilijat), Sini Lindholm(Lahden Frisbee Club), Hannele Määttä (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää), Vanessa van Dyken sekä Prodigy Disc Pro Tourin kokonaistilannetta johtava ja viime viikonloppuna Suomen mestariksi kruunattu Henna Blomroos (Rauman Frisbee) sekä heinäkuussa uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailuvoittonsa napannut Eveliina Salonen(Nummelan frisbeeseura).

Ikäluokissa odotettavissa tiukkoja taistoja

Sekä 40-vuotiaissa miehissä (MP40) että naisissa (FP40) on ilmoittautunut mukaan kokonaistilanteen kärkijoukot. MP40-luokassa ovat mukana kiertuetta johtava Teemu Holappa (Oulun Bogitikat), toisena oleva Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) sekä kolmostilaa jakavat Tuomas Kaukomaa (Talin Tallaajat, Helsinki) ja Ville Piippo (Team Hippo, Espoo). FP40-luokassa kilpailevat puolestaan kiertueen kärkikaksikko Kristiina Sylman (Talin Tallaajat) ja Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt).

50-vuotiaissa (MP50) mukaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Tammisaaren osakilpailuvoittaja Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) sekä Oulussa toiseksi sijoittunut Janne Sandholm (Padasjoen Frisbeegolf). 60-vuotiaissa (MP60) on odotettavissa mielenkiintoinen kisa, sillä mukana ovat kiertuetta johtava Markku Tohni (Nokian Frisbeeseura) ja toisena oleva, Tammisaaressa voittanut Björn Lindholm (EIF Discgolf, Tammisaari).

Lausteen frisbeegolfpuisto toimii Prodigy Disc Pro Tourin kolmannen osakilpailun areenana. Kuva: Lumo Creative / Matias Tanner

Yleisöllä vapaa pääsy

Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailu pelataan Lausteen frisbeegolfpuistossa. Lausteen frisbeegolfpuisto on vaativa kilpailutason rata, jossa yhdistyvät pitkät niitty- ja kapeat metsäväylät. Radalla on järjestetty aiemmin muun muassa frisbeegolfin SM-kilpailut vuonna 2016.

Yleisöllä ja medialla on tapahtumaan vapaa pääsy.

Kilpailun tulospalvelu ja aikataulu Metrixissä