Frisbeegolfin junioriluokkien Suomen mestaruudet ratkotaan Jyväskylässä

Junioreiden frisbeegolfin SM-kilpailut järjestetään Jyväskylässä 4.-5.8.2018. Kilpailun järjestelyistä vastaa Jyväskylän Liitokiekkoilijat. Suomen mestaruuksia ratkotaan kolmesta kierroksesta koostuvassa kilpailussa Keljonkankaan ja Laajavuoren radoilla.

Junioreiden SM-kilpailuissa pelataan yhteensä neljässä eri luokassa: 18-vuotiaissa pojissa (MJ18) ja tytöissä (FJ18) sekä 15-vuotiaissa pojissa (MJ15) ja tytöissä (FJ15). Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan liki 70 pelaajaa eri puolilta Suomea.

Odotuksissa kovatasoiset juniorikisat

Jyväskylässä voidaan hyvällä syyllä odottaa nähtävän kovatasoisia ja tiiviitä taistoja SM-pokaaleista. Kilpailuihin on ilmoittautunut mukaan tukku viime vuoden juniorimestareita sekä jo tämän kauden aikana menestystä niittäneitä pelaajia.

18-vuotiaissa mukana ovat muun muassa Mikael Hakala (Frisbeegolfseura 7k, Turku) ja Samuel Stenman (Liitokiekkoseura Mustavaris, Pori). Hakala on ikäluokan puolustava Suomen mestari sekä luokkansa MM-pronssimitalisti tältä vuodelta Yhdysvaltojen Kansasista. Stenman voitti puolestaan viime vuonna SM-kultaa 15-vuotiaiden luokassa. Sekä Hakala että Stenman on valittu Suomen joukkueeseen frisbeegolfin EM-kilpailuihin Kroatiaan 15.-18.8.2018.

Mikael Hakala voitti viime vuonna 18-vuotiaissa Suomen mestaruuden. Kuva: SFL

Mukaan EM-kisajoukkueeseen on valittu niin ikään järjestäjäseura Jyväskylän Liitokiekkoilijoita edustava Oskari Vikström. 15-vuotiaissa kilpailevan Vikströmin tähänastisena saldona vuodelta 2018 on muun muassa parifrisbeegolfin SM-kulta 18-vuotiaiden luokasta yhdessä Niklas Anttilan (Deep in the Forest, Kuopio) kanssa. Anttila kilpailee Jyväskylässä 18-vuotiaiden luokassa.

15-vuotiaissa tytöissä mukana on muun muassa viime vuoden koko kolmen kärki, puolustava mestari Anni Mäkelä (Vampulan Urheilijat), Sonja Laine (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) sekä Sinna Talvensola (Jyväskylän Liitokiekkoilijat). Kolmikon haastaa Muhoksen Amateur Series -voittaja Jemina Koskela (Oulun frisbeeseura).

15-vuotiaissa tytöissä mukana on muun muassa koko viime vuoden kärkikolmikko. Kuvassa puolustava mestari Anni Mäkelä. Kuva: SFL

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. Lauantaina pelataan kilpailun kaksi ensimmäistä kierrosta, joista ensimmäinen Laajavuoressa alkaen klo 9.15 ja toinen klo 14.30 Keljonkankaalla. Sunnuntain finaalikierros pelataan klo 9 alkaen väliaikalähdöillä Laajavuoressa.

Tulospalvelu ja lisätiedot.