Blomroos ja Mäkelä kärkipaikoilta finaalikierrokselle

Frisbeegolfin SM-kilpailuiden kolmas kierros on saatu päätökseensä Tampereen frisbeegolfkeskuksessa. Taistot Suomen mestaruuksista avoimessa ja naisten luokassa huipentuvat sunnuntaina pelattavaan finaalikierrokseen.

SM-kilpailuiden kolmas päivä jatkui helteisissä olosuhteissa. Lisähaastetta päivän peliin toi puuskittainen tuuli.

Blomroos kipusi takaisin naisten luokan kärkeen

Naisten luokassa Rauman Frisbeen Henna Blomroos pelasi lauantaina väkevästi ja nousi toistaiseksi parhaalla kierroksellaan 69 heittoa (5 yli parin) takaisin kilpailun johtoon. Ensimmäisen päivän jälkeen kärkeä pitäneen Blomroosin yhteistulos erittäin haastavalla Tampereen frisbeegolfkeskuksen radalla on kolmen kierroksen jälkeen 213 heittoa (21 yli parin). 

Blomroosin eilen ohittanut, puolustava Suomen mestari Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura) suuntaa sunnuntain finaalikierrokselle kahdeksan heiton takaa-ajoasemasta tuloksellaan 221 (+29). Kilpailun kolmannella sijalla, seitsemän heittoa Salosta perässä, jatkaa eilisen tapaan Anna-Sofia Haipus (Ähtärin Urheilijat) yhteistuloksella 228 (+36). 

Henna Blomroos johtaa naisten kilpailua ennen finaalikierrosta. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Mäkelä jatkoi nousuaan avoimessa

Laukaan Puska Puttaajien Väinö Mäkelä jatkoi eilen aloittamaansa nousua ja kipusi kolmannella kierroksella koko kilpailun kärkeen. Viime vuonna SM-hopealle sijoittunut Mäkelä puristi koko päivän parhaan kierrostuloksen 61 heitolla (3 alle parin) ja johtaa kilpailua ennen finaalikierrosta yhteisheitoin 183 (-9). Tilanne ennen viimeistä kierrosta on äärimmäisen tiukka, sillä kilpailua tähän asti johtanut Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura) on vain yhden heiton Mäkelästä tuloksella 184 (-8). 

Väinö Mäkelä jatkoi nousuaan tuloslistalla, ja suuntaa sunnuntain finaalikierrokselle kärkipaikalta. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) nousi lauantaina kilpailussa kolmanneksi yhteistuloksella 188 (-4). Saku Poikonen (Riihimäen Frisbeegolf), Joonas Kuitunen (Disc Golf Hyvinkää) sekä puolustava Suomen mestari Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k, Turku) ovat ennen viimeistä kierrosta 3-5 heittoa Hirsimäkeä perässä.

Tervetuloa seuraamaan finaalikierrosta paikan päälle!

Frisbeegolfin SM-kilpailut huipentuvat sunnuntaina pelattavaan finaalikierrokseen. Naisten luokan kärki starttaa kierrokselleen klo 12 ja avoimen luokan kärkiryhmä klo 14. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Frisbeegolfliiton ständillä kisatoimiston vieressä voi huomenna myös tavata frisbeegolfin EM-kisajoukkueeseen valittuja pelaajia:

  • klo 10.30-10.45 Henna Blomroos & Eveliina Salonen
  • klo 12.30-12.45 mm. Leo Piironen

Tervetuloa jututtamaan pelaajia ja pyytämään vaikka nimmaria!

SM-kisojen nettisivut 
Tulospalvelu
SM-kilpailut Facebookissa
#frisbeegolfsm