Toinen kierros frisbeegolfin SM-kisoissa pelattu

Frisbeegolfin SM-kilpailuiden toinen kilpailupäivä Tampereen frisbeegolfkeskuksella on kilpailtu. Suomen mestaruudet ratkotaan kahdessa eri luokassa, avoimessa ja naisten luokassa.

Piironen jatkaa johdossa – taustalta tehtiin hienoja nousuja

Avoimessa luokassa toisen kilpailupäivän parhaasta kierrostuloksesta vastasi laukaalaisseura Puska Puttaajia edustava Väinö Mäkelä. 59 heiton kierroksen (5 alle parin) pelannut Mäkelä nousi kilpailun jaetulta viidenneltä sijalta toiseksi yhteistuloksellaan 122 heittoa (-6). Torstain avauskierroksen voittanut Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura) jatkaa toisen päivän jälkeen edelleen niukasti kilpailun johdossa yhteistuloksella 121 (-7).

Avoimessa luokassa päivän parhaasta kierrostuloksesta vastasi Väinö Mäkelä. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Kilpailun kolmatta tilaa jakavat perjantaina hienoa nousua tehnyt Topias Kuhalampi (DGC Fat Discs, Tampere) sekä ensimmäisen päivän jälkeen toisena ollut Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) 125 heitolla (-3). Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmatta tilaa jakaneet Joonas Kuitunen (Disc Golf Hyvinkää) ja Saku Poikonen (Riihimäen Frisbeegolf) sekä taustalta nousua tehneet Niku Mustalammi (Lempäälän Kiekko Disc Golf) ja Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) jakavat kaksikon takana kilpailun viidettä sijaa vain yhden heiton päässä. 

Hallitseva Suomen mestari Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k, Turku) kipusi myös mainiosti tuloslistalla ylöspäin, ja jatkaa kilpailuaan iskuetäisyydeltä neljän heiton päästä kolmossijasta. 

Salonen nousi naisten kilpailun kärkeen

Naisten luokan kärkikolmikon nimet säilyivät ennallaan, mutta pelaajien keskinäinen järjestys muuttui perjantain kierroksella. Kolmannelta sijalta päivään lähtenyt Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura) pelasi naisten luokan toistaiseksi parhaan kierroksen 67 heitolla (3 yli parin). Mainiolla kierrostuloksellaan hallitseva Suomen mestari Salonen nousi toisen päivän päätteeksi kilpailun kärkeen yhteistuloksella 143 (+15). 

Ensimmäisen päivän jälkeen kilpailua johtanut Henna Blomroos (Rauman Frisbee) on vain yhden heiton päässä Salosesta kilpailun toisena tuloksella 144 (+16). Kolmatta sijaa pitää hallussaan Ähtärin Urheilijoiden Anna-Sofia Haipus yhteistuloksella 153 (+25).

Eveliina Salonen pelasi loistavan kierroksen ja nousi perjantaina naisten luokan kärkeen. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

SM-kilpailut ovat nyt puolivälissä. Pelattavana ovat vielä kilpailun kolmas kierros lauantaina sekä kisaviikon huipentava finaalikierros sunnuntaina. 

Naisten kärkiryhmä jatkaa kilpailuaan lauantaina klo 12 ja avoimen luokan kärki klo 14. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

SM-kisojen nettisivut 
Tulospalvelu
SM-kilpailut Facebookissa
#frisbeegolfsm