Piironen ja Blomroos kärkipaikoille frisbeegolfin SM-kilpailuissa

Tampereella käynnissä olevien frisbeegolfin SM-kilpailuiden ensimmäinen kilpailupäivä on saatu päätökseensä. Suomen mestaruuksista mitellään kahdessa eri luokassa, avoimessa ja naisten luokassa. Torstaisen avauskierroksen jälkeen kummankin luokan kärkipaikalta löytyvät tutut kotimaiset kärkinimet, mutta päivä piti sisällään myös yllätyksiä.

Kilpailuareenana toimiva upouusi Tampereen frisbeegolfkeskuksen rata osoitti torstain avauskierroksen aikana kilpailuun osallistuneille pelaajille haastavuutensa. Myöskään aamusta asti paahtanut helle ei päästänyt kilpailijoita helpolla. 

Piironen avoimen luokan johtoon

Avoimessa luokassa uuden radan metkut hallitsi parhaiten Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura). Hallitseva Euroopan mestari avasi pelinsä 58 heiton kierroksella (6 alle parin) ja suuntaa kohti toista kierrosta yhden heiton erolla toisena olevaan Jesse Niemiseen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi). Nieminen avasi kisataipaleensa mainiosti kierrostuloksella 59 (-5). 

Kolmatta sijaa jakavat muutaman heiton iskuetäisyydellä Joonas Kuitunen (Disc Golf Hyvinkää) ja iloisesti yllättänyt Saku Poikonen (Riihimäen Frisbeegolf) kierrostuloksella 62 (-2). Avoimen luokan asetelmat avauskierroksen jälkeen ovat erittäin mielenkiintoiset, sillä 1-2 heiton päässä kolmossijasta vaanii kaiken kaikkiaan kaksitoista pelaajaa.

Leo Piironen johtaa avoimen luokan kilpailua avauskierroksen jälkeen. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Blomroos naisten kilpailun kärkipaikalle

Naisissa kärkipaikkaa avauspäivän jälkeen pitää hallussaan Rauman Frisbeen Henna Blomroos. Kotimaan kentillä muun muassa kaksi Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailuvoittoa tällä kaudella napannut Blomroos johtaa ensimmäisen päivän jälkeen kilpailua kierrostuloksellaan 73 (+9). Kahden heiton päässä Blomroosista toisella sijalla on avauspäivän jälkeen Anna-Sofia Haipus (Ähtärin Urheilijat) 75 (+11). 

Kolmantena avauskierroksen jälkeen on hallitseva Suomen mestari Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura) 76 heitolla (+12). Neljäntenä oleva Maija Laitinen (Rovaniemen Rolffarit) on vain yhden heiton päässä Salosesta. 

Henna Blomroos johtaa naisten kilpailua ensimmäisen kisapäivän jälkeen. Kuva: Eino Ansio / Innova Europe

Ensimmäiset kilpailijat aloittavat toisen kierroksensa perjantaina klo 8 alkaen. Naisten kärkiryhmän lähtöaika on klo 12 ja miesten kärjen lähtö klo 14. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. 

Kilpailussa heitetään väliaikalähdöin yhteensä neljä kierrosta, joista viimeinen ja ratkaiseva sunnuntaina. 

SM-kisojen nettisivut 
Tulospalvelu
SM-kilpailut Facebookissa
#frisbeegolfsm