Frisbeegolfin SM-kilpailut alkavat Tampereella

Frisbeegolfin SM-kilpailut pelataan 26.-29.7.2018 uudella Tampereen frisbeegolfkeskuksen radalla. Mukana SM-kilpailuissa on 120 Suomen ehdotonta kärkipelaajaa. Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat yhteistyössä Tampereen Frisbeeseura ry ja Innova Champion Europe Oy. 

Kauden päätapahtuma upouudella radalla

Tampereen frisbeegolfkeskus on kansainväliset mitat täyttävä frisbeegolfin harjoitus- ja kilpailukeskus, jonka avajaisia vietettiin kesäkuun viimeisenä päivänä. Alajärven kupeessa sijaitseva rata tarjoaa SM-pelaajille monipuolisen kattauksen haastavia metsäväyliä sekä avoimempia puisto- ja niittyväyliä. 

Kilpailunjohtaja Petri Anttiroikon mukaan SM-kilpailuprojekti on alusta alkaen kulkenut vahvasti rinnan Tampereen frisbeegolfkeskuksen uuden radan rakentamisen ja viimeistelyn kanssa. Pitkin vuotta radan talkootöissä sekä kilpailuiden järjestelyissä on ollut mukana kaiken kaikkiaan noin 70 eri henkilöä.

”Heinäkuun alussa radalla järjestettiin sen historian ensimmäinen virallinen PDGA-kilpailu, Tampereen Tulikoe. Tämä kilpailu toimi kirjaimellisesti tulikokeena niin radalle kuin seurallekin. Mutta SM-kilpailut ovat tottakai jo aivan eri mittakaavan tapahtuma.”

Varsinaisella kisaviikolla SM-kilpailuiden parissa tulee työskentelemään yhteensä noin 55 vapaaehtoista. 

”Vapaaehtoisten innostus lähteä mukaan kilpailuiden toteutukseen on ilahduttanut suuresti. Kilpailuviikolla mukana on hieno joukko vapaaehtoisia paitsi Tampereen frisbeeseurasta ja muista lähialueen seuroista, myös muun muassa Turusta, Espoosta ja Hämeenlinnasta saakka.”

Puolustavat mestarit osoittaneet vahvuutensa myös tällä kaudella 

Avoimen luokan kilpailussa yhtenä ehdottomista ennakkosuosikeista voidaan pitää puolustavaa Suomen mestaria, turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustavaa Seppo Pajua. Paju on kilpaillut vuonna 2018 pääosin Yhdysvalloissa, mutta on osoittanut mainiota pelikuntoa myös Euroopan kentillä, muun muassa neljännellä sijallaan Major-tapahtuma Konopiště Openissa Tsekissä heinäkuun puolivälissä. 

Seppo Paju viime vuonna Hyvinkään SM-kilpailuissa. Kuva: SFL

Pajun haastajiksi voidaan lukea muun muassa frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin kokonaistilanteen kärjessä kahden osakilpailun jälkeen olevat Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura), Ville Ahokas (Lords of Discgolf, Heinola) ja Leo Piironen (Nummelan frisbeeseura). Ei sovi myöskään unohtaa Oulun pro-tourin osakilpailussa kesäkuussa voiton napannutta Väinö Mäkelää (Puska Puttaajat, Laukaa) tai Ruotsin Skellefteå Openissa kuudenneksi sijoittunutta Teemu Nissistä (Nummelan frisbeeseura). 

Naisten luokassa yksi varteenotettavista mestarisuosikeista on niin ikään puolustava Suomen mestari. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen on osoittanut olevansa huippuvireessä nappaamalla heinäkuussa voitot sekä Skellefteå Openista että Konopiště Openista. Rauman Frisbeetä edustava Henna Blomroos on pelannut niin ikään loistavan kauden, tähänastisena saldonaan voitot kummastakin kotimaisen pro-tourin osakilpailusta sekä kakkossija Salosen voittamasta Konopiště Openista. Muita mielenkiintoisia nimiä ovat muun muassa Suomen EM-kisajoukkueeseen valitut Hannele Määttä (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää), Sini Lindholm (Lahden Frisbee Club) ja Anna-Sofia Haipus (Ähtärin Urheilijat).

Eveliina Salonen voitti viime vuonna Suomen mestaruuden Hyvinkäällä. Kuva: DGH / SFL

 

  • SM-kilpailuiden kilpaluokat: Avoin luokka, Naiset
  • Hallitsevat mestarit ovat avoimessa luokassa Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k) ja naisten luokassa Eveliina Salonen (Nummelan Frisbeeseura)
  • Nelipäiväiset kilpailut käydään väliaikalähdöin torstaista sunnuntaihin
  • Avoimen luokan kärkiryhmä aloittaa finaalikierroksensa sunnuntaina noin klo 13.30 ja naisten kärkiryhmä noin klo 12.30.
  • Tapahtuma on yleisölle maksuton. Viime vuosina SM-kilpailujen finaalikierrosta on seurannut paikan päällä satoja ihmisiä. 

SM-kisojen nettisivut 
Tulospalvelu
SM-kilpailut Facebookissa
#frisbeegolfsm