Ahvenainen ja Kukkurainen säväyttivät Hyvinkään ja Riihimäen Amateur Seriesissä

Disc Golf Hyvinkää ry:n ja Riihimäen Frisbeegolf ry:n yhdessä järjestämä frisbeegolfin Amateur Series -kilpailu pelattiin viikonloppuna 21.-22.7. Kaksipäiväisessä kisassa pelattiin yhteensä kolme kierrosta, joista jokainen eri radalla. Viikonlopun kovatasoisimmasta kokonaistuloksesta 172 heittoa (16 alle parin) vastasivat MA1-amatööriluokassa pelannut Aarne Ahvenainen ja alle 18-vuotiaiden junioriluokassa pelannut Jere Kukkurainen.

Lauantaina kaikissa luokissa kilpailtiin Riutta DiscGolfParkissa Riihimäellä ja Sahanmäki DiscGolfParkissa Hyvinkäällä, ja sunnuntaina Hyvinkään Nummenmäki DiscGolfParkissa. Yhteensä mukana oli 69 kilpailijaa seitsemässä eri kilpailuluokassa.

MA1-luokassa viikonlopun voittajaksi selviytyi Aarne Ahvenainen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) kokonaisheitoin 172 (16 heittoa alle parin). Vasta toista kertaa viralliseen, sanktioituun frisbeegolfkilpailuun osallistunut Ahvenainen loisti erityisesti viikonlopun kahdella jälkimmäisellä kierroksella. Lauantaina Sahanmäellä Ahvenainen pelasi hienon kierrostuloksen 51 heittoa (-10) ja sunnuntain finaalikierroksella 61 (-8). Mainiot suoritukset toivat kilpailun voiton heiton erolla Niko Kalliokoskeen (Järvenpään Frisbeegolf) sekä viiden heiton erolla pronssitilan jakaneisiin Sami Romuun (Frisbeegolf Forssa) ja Sauli Hokkaseen (Riihimäen Frisbeegolf).

Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Aarne Ahvenainen (kolmas vasemmalta) nappasi voiton Hyvinkää-Riihimäen Amateur Seriesistä. Kuva: SFL

FA1-luokassa voiton nappasi puolestaan Sipoon Disctroyersin Vilma Kivimäki ennen saman seuran Niina Koskenmäkeä  ja kolmanneksi sijoittunutta Sonja Rantasta (Frisbeegolf Forssa). Erityisesti taisto luokan pronssitilasta oli tasainen, sillä Susanna Mäyrä (FrisbeeGolfClub Hyrylä) ja Saija Anttila (Riihimäen Frisbeegolf) jäivät Rantasesta vain heiton päähän.

FA1-luokan kärkikolmikko. Kuva: SFL

Kukkurainen mainiossa vireessä 18-vuotiaiden poikien luokassa

Alle 18-vuotiaiden luokan (MJ18) kilpailun voitti Nummelan frisbeeseuran Jere Kukkurainen. Kukkurainen sekä Frisbeegolf Forssan Eetu Jansson pelasivat kilpailuiden avauspäivän räväkästi: Kukkurainen heitti avauskierroksensa 50 heitolla (-7) ja toisen kierroksen 52 heitolla (-9), Jansson puolestaan avauksen 52 heitolla (-5) ja toisen kierroksen niin ikään 52 heitolla (-9). Kukkurainen lähti päätöskierrokselle johtopaikalta, ja piti asemansa myös loppuun saakka kokonaistuloksella 172 (-16). Finaalikierroksella luokan parhaasta tuloksesta vastannut Kalle Seuranen (Nummelan frisbeeseura) kiri suorituksellaan kakkossijalle, Janssonin sijoituttua lopulta tuloslistalla kolmanneksi.

Jere Kukkurainen pelasi kovatasoisen kilpailun. Kuva: Marika Salmi

Alle 15-vuotiaiden luokassa (MJ15) voittajaksi kruunattiin Valtteri Nikkanen (Nummelan frisbeeseura) ennen Altti Saastamoista (Talin Tallaajat) ja Pekka Hyvöstä (Frisbeegolf Forssa).

40-vuotiaissa (MA40) kamppailu kilpailun kärkisijoista oli tiukkaa. Erityisesti kilpailun toisella pelikierroksella Sahanmäessä säväyttänyt Jani Heiskanen (ReTee) vei lopulta kilpailun nimiinsä vain kahden heiton erolla toiseksi sijoittuneeseen Rami Roppoon (Vuorelan Veikot) ja neljän heiton erolla kolmanneksi sijoittuneeseen Mika Maliniin (Disc Golf Vikings). Malin nappasi pronssitilan lopulta vain yhden heiton erolla neljännen tilan jakaneeseen Tomi Oravaiseen (Disc Golf Vikings) ja Miikka Ala-Ilomäkeen (Disc Golf Hyvinkää).

40-vuotiaiden naisten (FA40) luokan voitti puolestaan Sari Töyrylä (Hämeenlinnan Discaajat) ja 50-vuotiaiden miesten (MA50) kilpailun Jarkko Lindholm (Frisbeegolf Forssa).