Hakalalle MM-pronssia – Saloselle uran ensimmäinen Major-voitto

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi puolestaan samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Hakala pronssille Kansasin helteissä

PDGA Junior Disc Golf World Championships -kilpailut järjestettiin Yhdysvalloissa, Kansasin Emporiassa 10.-14.7.2018. Kultaa pokkasi Yhdysvaltojen Jason Hardin Jr 351 heitolla (-38 alle parin) ja hopeaa maanmies Trenton Higley tuloksella 357 (-32). Kolmanneksi sijoittunut Mikael Hakala pelasi tuloksen 363 (-26). Ero neljänneksi sijoittuneeseen Jordan Smithiin oli lopulta kuusi heittoa.

Hakalan luokassa kilpaili yhteensä 61 pelaajaa. Yhtä kierrosta lukuunottamatta Hakala sijoittui jokaisella pelikierroksella kahdeksan parhaan joukkoon. 

”Kilpailussa oli käytössä neljä rataa, jotka haastoivat monipuolisesti. Olosuhteet olivat haastavat jatkuvan kuumuuden takia. Haastavat olosuhteet aiheuttivat hieman ongelmia, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen”, Hakala kommentoi kisaurakkaansa.

Vuonna 2016 Hakala sijoittui vastaavissa kilpailuissa MM-hopealle alle 15-vuotiaiden luokassa. Vuonna 2017 Hakala oli mukana Suomen MM-hopeaa joukkuefrisbeegolfissa saavuttaneessa joukkueessa. Hakala on myös alle 18-vuotiaiden hallitseva Suomen mestari lajissaan.

Mikael Hakala heitti itsensä upeasti MM-pronssille. Kuva: Dynamic Discs / PDGA

Salonen ja Blomroos nappasivat kaksoisvoiton Tsekistä

12.-15.7. Tsekissä pelattiin puolestaan frisbeegolfin Major-tapahtuma Konopiště Open. Viime viikonloppuna Ruotsissa Skellefteå Openin voittanut Eveliina Salonen jatkoi huippuvirettään ja voitti naisten luokan kilpailun tuloksella 267 (-1 alle parin). Voiton merkittävyyttä kovassa seurassa lisää se, että voitollaan Salosesta tuli ensimmäinen PDGA Major-kilpailun eurooppalainen voittaja sitten vuoden 2010.

Hienoa suomalaispanosta kilpailussa täydensi Rauman Frisbeen Henna Blomroos, joka sijoittui kilpailussa toiseksi vain heiton erolla Saloseen. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Yhdysvaltojen Catrina Allen.

Miesten kilpailussa suomalaisista parhaiten sijoittui Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k). Paju sijoittui kilpailussa neljänneksi tuloksella 221 (-47), jääden vain kahden heiton päähän pronssisijasta. Mikael Häme sijoittui kilpailussa kymmenenneksi ja Leo Piironen oli neljästoista.

Salonen (etualalla toinen vasemmalta) ja Blomroos (kolmas vasemmalta) nappasivat kaksoisvoiton frisbeegolfin Major-kilpailusta Konopiště Openista. Arkistokuva: SFL / Joni Tuhkanen

Frisbeegolfin Suomen mestaruudet ratkotaan jo ensi viikolla

Kotimaisen frisbeegolfkesän yksi kohokohta, frisbeegolfin SM-kilpailut, järjestetään Tampereella jo ensi viikolla. Neljästä kierroksesta koostuva kilpailu pelataan upouudella Tampereen frisbeegolfkeskuksen radalla torstaista sunnuntaihin 26.-29.7.

PDGA Junior Disc Golf World Championships, tulokset

Konopiště Open, tulokset