Eveliina Salonen Skellefteå Openin voittoon 

Eveliina Salonen on voittanut Skellefteåssa 6.-8.7.2018 pelatun frisbeegolfin EuroProTourin osakilpailun. Kyseessä oli Salosen toinen EuroProTour-kiertueen osakilpailuvoitto tänä vuonna. 

Seuratasolla Nummelan frisbeeseuraa edustava Eveliina Salonen nappasi voiton EuroProTourin osakilpailussa Skellefteå Openissa Ruotsissa viikonloppuna. Äärimmäisen tiukassa kolmen kierroksen kilpailussa kaiken kaikkiaan neljä pelaajaa pelasi yhteistuloksen 197 heittoa (+8). Salonen sekä lajin hallitseva maailmanmestari, yhdysvaltalainen Paige Pierce, virolainen Kristin Tattar ja yhdysvaltalainen Catrina Allen päätyivät tasatuloksessa ratkaisemaan osakilpailun voiton äkkikuolemaperiaatteella järjestetyssä ratkaisupelissä. 

”Peli kulki ihan ok, muutamilla väylillä tuli otettua vähän enemmän lukua. Meitä oli neljä pelaajaa, minä, Kristin, Paige ja Catrina samassa tuloksessa. Ensimmäisellä ratkaisupeliväylällä nelikosta tippuivat pois Paige ja Kristin. Jatkoimme Catrinan kanssa eteenpäin. Ratkaisu tuli lopulta kolmannella väylällä, jossa otin nostobirdien ja Catrina pelasi bogeyn”, Salonen kommentoi.

Ennen Skellefteån kilpailua Salosen saldona tämän vuoden EuroProTourilta oli toinen sija RE/MAX Openista Vierumäeltä 20.-22.4. sekä voitto Sula Openista Norjasta 22.-24.6. Muista suomalaispelaajista naisten luokassa Skellefteåssa olivat mukana muun muassa viidenneksi sijoittunut Henna Blomroos (Rauman Frisbee), seitsemänneksi sijoittunut Hannele Määttä (Tomoottajat Disc Golf) ja kahdeksanneksi tullut Sini Lindholm (Lahden Frisbee Club). 

Miesten puolella avoimessa luokassa Skellefteå Openin voitti yhdysvaltalainen Richard Wysocki tuloksella 164 (-25). Suomalaisista parhaiten, kuudenneksi, kilpailussa sijoittui Teemu Nissinen (Nummelan frisbeeseura) tuloksella 175 (-14). 

SM-kilpailut kokoavat kotimaan huiput Tampereelle

EuroProTourin päätösosakilpailu pelataan 20.-22.7. Ruotsin Alessa. Salonen kilpailee seuraavan kerran kuitenkin Konopiště Openissa Tsekissä 12.-15.7.

Kotimaan kilpailukauden seuraava kohokohta koittaa 26.-29.7. Tampereella järjestettävissä frisbeegolfin SM-kilpailuissa. Tampereelle saapuu kilpailemaan frisbeegolfin ehdoton kotimainen kärkikaarti, mukaan lukien naisten puolustava Suomen mestari Salonen sekä avoimen luokan puolustava mestari Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k, Turku).

Skellefteå Open, tulokset.