Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu alkaa Sipoossa

Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu Tyyni kerää frisbeegolfpelaajia ympäri maailman kokoon Sipoon seudulle. Pääkilpailu ”Latitude 64 Tyyni Sponsored by Dynamic Discs” pelataan 28.-30.6., mutta oheiskilpailuissa tapahtumahenkeä on luotu jo juhannusviikolta alkaen. 

Aiempaa suurempi oheistapahtumien määrä onkin yksi tämänvuotisen, historiassaan kuudennen Tyynen uutuuksia. Itse pääkilpailu on kolmipäiväinen, ja sitä pelataan neljällä eri radalla. Kiinteistä radoista kisakäytössä ovat Sibben ja Keinukallion frisbeegolfradat. Lisäksi Nevas Golfiin ja Söderkullan kartanon alueelle on rakennettu kilpailua varten pop-up-radat.

Ennätysmäärä pelaajia – mukana myös maailman huippuja

Kilpailuun osallistuu yhteensä huikeat 756 frisbeegolfpelaajaa. Kilpailu on Euroopassa järjestetyistä frisbeegolfkilpailuista kaikkien aikojen suurin. Aiempi ennätys syntyi Tyynessä viime vuonna, jolloin mukana oli 466 kilpailijaa. Tänä vuonna osallistujalistalla on mukana pelaajia kaiken kaikkiaan 16 eri maasta. Tapahtumalle tyypillistä onkin se, että se kerää yhteen suuren joukon frisbeegolfin ystäviä tasosta riippumatta. Tyynessä kilpaillaan yhteensä 18 eri luokassa. 

Maailman terävimmästä kärjestä mukana ovat muun muassa frisbeegolfin hallitseva avoimen luokan maailmanmestari Richard Wysocki (USA) sekä naisten hallitseva maailmanmestari Paige Pierce (USA). Myös suuri joukko kotimaan huippupelaajia on mukana. Esimerkiksi frisbeegolfin EM-kisajoukkueeseen valituista pelaajista mukana on liki puolet, joukossaan muun muassa viime vuonna avoimen luokan Suomen mestariksi kruunattu Seppo Paju sekä saman luokan puolustava Euroopan mestari vuodelta 2016, Leo Piironen. 

Tunnelmaa ja yhteisöllisyyttä

Luvassa on siis huipputason frisbeegolfia, mutta ennen kaikkea kyse on yhteisöllisestä tapahtumasta, jossa on panostettu tunnelmaan. Pelaajat saavat muun muassa valita itselleen oman aloitusheittobiisin. Osallistujat saavat myös isot pelaajapaketit — tänä vuonna paketit ovat lisäksi osittain personoituja. 

Ison tapahtuman jokaisen yksityiskohdan viilaaminen on pitänyt tapahtumaa sen alusta saakka järjestäneen Juha Kytön viime aikoina kiireisenä:

”Tapahtuma alkaa nyt pikkuhiljaa konkretisoitua. Tarvittavat materiaalit ovat perillä, radat ovat kunnossa ja viimeiset korit ovat pian paikoillaan. Suunnitelmat ovat hyvin kasassa ja olo onkin luottavainen, vaikka viime aikoina yöunet ovatkin jääneet hieman vähemmälle.”

”Parasta tapahtuman järjestämisessä on se, että saa nähdä ne hymyt ja ilon pelaajien kasvoilla”, Kytö jatkaa. 

Yleisöllä ja medialla on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua oheistapahtumineen. Kaikilla neljällä radalla pelataan noin klo 7-20 välillä joka päivä. Kilpailussa pelataan väliaikalähdöin yksi kierros päivässä kolmen päivän ajan torstaista lauantaihin.

Ohjeita ja lisätietoja katsojille.

Kilpailun tulospalvelu.