Aurinkoinen finaalikierros huipensi Oulun osakilpailun

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailu Oulussa huipentui sunnuntaina pelattuun finaalikierrokseen. Päätöskierros pelattiin aurinkoisessa, lähes helteisessä säässä, eikä tuulikaan ollut niin kova kuin ensimmäisenä kisapäivänä.

Mäkelä jatkoi varmoja otteitaan

Miesten avoimessa luokassa Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) onnistui pitämään lauantaina saavuttaman johtoasemansa. Mäkelä pelasi päätöskierroksensa hienosti tulokseen -7. Mäkelän yhteistulos oli 177 (18 heittoa alle parin) ennen toiseksi sijoittunutta Janne Hirsimäkeä (Nummelan Frisbeeseura) 183 (-12).

Väinö Mäkelän kisaviikonloppu Oulussa oli onnistunut. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Mäkelä suuntasi Oulun kisaviiikonloppuun suoraan armeijasta.

”Olen saanut hieman treeniä alle intissä, sen verran, että tatsi on pysynyt kasassa. Kauden avauksen jälkeen olin hieman pettynyt itseeni. Odotukset olivat silloin korkealla, vaikka en ollut saanut riittävästi treeniä alle. Tämä kisa vapautti ajatuksia ja näytti minulle, että pystyn pelaamaan samalla tasolla kuin viime vuonna”, Mäkelä kertoi.

”Kilpailu meni ihan mallikkaasti, kerta voitto tuli”, Mäkelä toteaa lopuksi ja kertoo aikovansa osallistua myös seuraaviin Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailuihin.

Kokonaiskilpailun kolmanneksi sunnuntaina nousi kakkoskortissa pelannut, lauantaina avauskierroksella Pikkaralan uuden rataennätyksen tehtaillut Leo Piironen (Nummelan Frisbeeseura) 185 (-10). Piirosen finaalikierroksen tulokseksi kirjattiin -5, vain yhdellä bogilla.

Avoimen kärkikolmikko (vas. lukien) Janne Hirsimäki, Väinö Mäkelä ja Leo Piironen. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Blomroos jatkoi kiertuettaan voitokkaasti

Naisten avointa luokkaa (FPO) ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Henna Blomroos (Rauman Frisbee) piti johtoasemansa loppuun asti. Finaalikierros ei ollut Blomroosin paras, mutta eiliset suoritukset toivat hänelle voiton yhteisheitoin 202 (+7). Blomroos lunasti näin toisen perättäisen voittonsa Prodigy Disc Pro Tourilla.

Sunnuntain parhaimman tuloksen luokassa heitti Eveliina Salonen (Nummelan Frisbeeseura), joka selvitti viimeisen kierroksen tuloksella +2. Salosen yhteistulos 211 (+16) oikeutti lopulta kokonaiskilpailun toiseen sijaan ennen tasaisesti läpi viikonlopun pelannutta Jenni Eskelistä (Oulun Frisbeeseura) 220 (+25).

Naisten luokan kärkikolmikko (vas. lukien): Eveliina Salonen, Henna Blomroos ja Jenni Eskelinen. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Kisaviikonlopun järjestäjäseuraa edustava Eskelinen kertoi olevansa tyytyväinen viikonlopun suorituksiinsa:

”Henkilökohtainen tavoitteeni oli pelata oman ratingini tasoista peliä, tai jopa hieman yli ratingini – ja tämä tavoite toteutui. Lisäksi oli kivaa pelata kisan muiden naisten kanssa, ja ilo seurata Hennan ja Even peliä.”

Hämäläinen nousi voittoon – Niskanen ja Tohni pitivät asemansa

40-vuotiaissa (MP40) koettiin kokonaiskilpailun kannalta jännittäviä hetkiä aivan finaalikierroksen lopussa. Lauantaina kilpailua hallinneelle Teemu Holapalle (Oulun Bogitikat) sattui muutama huonompi väylä, jolloin kuumetta potenut Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) pääsi kirimään Holapan ohi. Hämäläinen vei lopulta voiton kokonaistuloksella 203 (+8), heiton erolla Holappaan 204 (+9).

Marko Hämäläinen (MP40) kiri viimeisillä väylillä Oulun osakilpailuvoittoon. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

”Päivä meni hyvin. Eilinen oli hankalampi, kun podin lämpöä. Taistelin eilisen ja tänään lähdin hyökkäämään. Teemulla sattui vähän huonoa tuuria, ja pääsin peliin mukaan. Rata oli hieno ja hyvin hoidettu, ja järjestelyt talkoineen toimivat hyvin – kannatti siis tulla”, Hämäläinen kertoi.

Kolmanneksi sijoittui Ari Penttala (Nummelan Frisbeeseura) yhteistuloksella 211 (+16). Kilpailu oli tiukkaa Penttalankin takana, sillä neljänneksi sijoittunut Ville Viitanen (Tampereen Frisbeeseura) jäi kolmossijasta lopputuloksissa vain heiton verran.

50-vuotiaissa (MP50) Jari Niskanen (Oulun Frisbeeseura) näytti hallitsevansa Pikkaralan mäntymetsät hyvin. Ensimmäisen päivän jälkeen luokkaa johtanut Niskanen piti lopputuloksissa asemansa yhteistuloksella 210 (+15). Luokan kakkossija meni Janne Sandholmille (Padasjoen Frisbeegolf) 217 (+22) ennen Ilkka Moilasta (Vuorelan Veikot) 231 (+36).


Järjestäjäseuran Jari Niskanen voitti 50-vuotiaissa. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

60-vuotiaissa (MP60) Markku Tohni (Nokian Frisbeeseura) heitti viikonlopun parhaan kierroksensa (+9), ja lunasti samalla myös luokan voiton yhteistuloksella 231 (+36).

Kuvia kilpailuista.

Tulokset.

Prodigy Disc Pro Tour jatkuu jälleen 4.-5.8.2018 Turussa. Kiertueen järjestävät yhteistyössä Suomen frisbeegolfliitto jäsenseuroineen sekä Prodigy Disc Europe.