Oulun avauspäivässä nähtiin uusi rataennätys

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin toinen osakilpailu käynnistyi tänään Oulussa. Pikkaralan haastavalla radalla pelattiin ensimmäisenä päivänä kaksi pelikierrosta. Tuloskelit olivat kohdallaan erityisesti aurinkoisella ja tyynellä avauskierroksella, jolla nähtiin jopa uusi rataennätys.

 

Väinö Mäkelä johtoasemissa päätöspäivään

Miesten avoimessa luokassa (MPO) nähtiin avauskierroksella uusi rataennätys. Uuden ennätyksen vei nimiinsä hallitseva Euroopan mestari Leo Piironen (Nummelan Frisbeeseura) 57 heiton kierroksellaan (8 alle parin). Piirosen kierros oli kaiken lisäksi bogiton, mikä on harvinaista herkkua Pikkaralan mäntymetsissä.

Toisella kierroksella kokonaiskisan johtaja kuitenkin vaihtui. Ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä on Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) yhteistuloksella 119 heittoa (-11). Mäkelä pelasi Pikkaralassa nyt ensimmäistä kertaa.

”Tämä on haastava metsärata, joka vaatii tarkkoja heittoja. Tänään oli kovempi tuuli kuin eilen, joka vaikutti kiekkovalintoihini”, Mäkelä kommentoi. 

Toisena ensimmäisen päivän jälkeen on Janne Hirsimäki (Nummelan Frisbeeseura) tuloksella 120 (-10).

”Tänään pelasin tasaisesti. Tein kuitenkin muutamia pikkuvirheitä, joista heti rangaistaan näin vaativalla radalla. Täällä ei tarvitse heittää kovin pitkälle, vaikka väylät ovat pitkiä — tarkoilla sijoitusheitoilla pärjää hyvin. Tämä sopii minun vahvuuksilleni, ja lähden näillä kokemuksilla eteenpäin”, Hirsimäki totesi. 

Miesten avoimessa luokassa Mikael Häme (Lahden Frisbee Club) on kolmantena kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksella 123 (-7). Jaetulta neljänneltä sijalta niskaan hengittävät Antti Kotilainen (Kivijärven Kivekkäät) ja Piironen tuloksella 124 (-4).

Leo Piironen heitti avauskierroksella uuden rataennätyksen. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Henna Blomroos johtaa naisten luokkaa

Naisten luokassa (FPO) Pikkaralan kuningatar ensimmäisen päivän jälkeen on Henna Blomroos (Rauman Frisbee) yhteistuloksella 132 (+2). Eveliina Salonen (Nummelan Frisbeeseura) on toisena yhteistuloksella 144 (+14) ja kolmantena Oulun frisbeeseuran Jenni Eskelinen tuloksella 146 (+16).

Järjestäjäseuran Eskelinen yllättyi positiivisesti Pikkaralan radasta: 

”Nämä väyläthän eivät ollenkaan ole niin vaikeita, kuin olen luullut. Täällähän pärjää hyvin ja pääsee pitkälle tarkalla pelillä. Tänään lähipeli ja putti toimivat hyvin, ja tästä on hyvä lähteä kohti finaalikierrosta.”

Henna Blomroos suuntaa kärkipaikalta sunnuntain finaalikierrokselle. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Holappa, Niskanen ja Tohni ikäluokkien kärkipaikoilla

Teemu Holappa (Oulun Bogitikat) johtaa 40-vuotiaiden luokkaa (MP40) ensimmäisen päivän jälkeen yhteistuloksella 133 (+3). Holappa pelasi ensimmäisen kierroksen par-tulokseen 65 heitolla, ja otti näin kaikki plussansa toiselta kierrokselta. Luokassa toisena on Ari Penttala (Nummelan Frisbeeseura) yhteistuloksella 137 (+7) ja kolmantena Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) 138 (+8). 

50-vuotiaissa (MP50) ykkössijaa pitää ensimmäisen päivän jälkeen hallussaan Jari Niskanen (Oulun frisbeeseura) yhteistuloksella 139 (+9). Hänellä on huomiselle finaalikierrokselle suunnatessa pienoinen kaula seuraaviin pelaajiin, Janne Sandholmiin (Padasjoen Frisbeegolf) 144 (+14) ja Ilkka Moilaseen (Vuorelan Veikot) 154 (+24). 

60-vuotiaiden luokassa kilpailee Oulussa yksi pelaaja. Markku Tohni (Nokian Frisbeeseura) kilpailee siis tänä viikonloppuna lähinnä rataa ja itseään vastaan. Tohnin yhteistulos ensimmäisen päivän jälkeen on 157 (+27).   

Frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue jatkuu sunnuntaina klo 9 alkaen. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Finaalikierros jäljellä – yleisöllä vapaa pääsy

Avauspäivä onnistui myös järjestäjän näkökulmasta.

”Päivä sujui kisajärjestäjän näkökulmasta erinomaisesti ilman mitään suurempia ongelmia, mitä nyt pieni vesikriisi uhkasi loppua ensimmäisen kierroksen helteessä, mutta siitäkin selvittiin”, kilpailunjohtaja Kajsa Wickström kertoo naurahtaen. 

Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailu jatkuu huomenna sunnuntaina klo 9 alkaen pelattavalla finaalikierroksella. Naisten kärki lähtee kierrokselleen klo 11.50 ja miesten kärki klo 13.00. Yleisö on tervetullut seuraamaan kisoja. 

Kuvia kilpailusta.

Tulospalvelu Metrixissä.