Prodigy Disc Pro Tour jatkuu Oulussa

Prodigy Disc Pro Tourin toinen osakilpailu pelataan 16.-17.6.2018 Oulussa Pikkaralan frisbeegolfradalla. Neljästä osakilpailusta koostuvalla kiertueella taistellaan osakilpailuvoittojen lisäksi myös kiertueen kokonaisvoitoista.

Kiertueen avausosakilpailun perusteella Oulussa voidaan odottaa nähtävän tasaväkisiä taistoja kärkisijoista. Miesten avoimessa luokassa kilpailevat muun muassa ensimmäisessä osakilpailussa voitosta tiukan otatuksen käyneet Ville Ahokas (Lords of Disc Golf, Heinola) ja Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura). Tammisaaressa kaksikko päätyi kolmen kilpailukierroksen jälkeen tasapisteisiin, joten osakilpailun voittaja selvisi lopulta vasta kierrosten jälkeisessä ratkaisupelissä.

Ville Ahokas vakuutti kisavireellään Tammisaaressa. Kuva: SFL / Anette Bergström

Järjestäjäseuran kärkipelaajista kotiradalla nähdään kisaamassa muun muassa vuoden 2014 Euroopan mestari ja vuoden 2016 EM-pronssimitalisti Jenni Eskelinen. Naisten avoimessa luokassa Eskelisen haastavat muun muassa Tammisaaren avausosakilpailun voittanut Henna Blomroos (Rauman Frisbee) sekä Oulussa Meri-Toppilan radalla kaksi vuotta sitten Euroopan mestariksi kruunattu Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura).

Prodigy Disc Pro Tourilla kilpaillaan yhteensä kuudessa eri luokassa. Miehet pelaavat avoimessa (MPO), 40-vuotiaissa (MP40), 50-vuotiaissa (MP50) ja 60-vuotiaissa (MP60) ja naiset avoimessa luokassa (FPO) sekä 40-vuotiaissa (FP40).

 

Yleisöllä vapaa pääsy – perjantaina pituusheittoa oheistapahtumassa

Kilpailun järjestelyistä vastaavalla Oulun frisbeeseuralla on yli 20 vuoden kokemus kisojen järjestämisestä aina SM- ja EM-kilpailuiden tasolta saakka. Pikkaralan frisbeegolfrata on toiminut aiemmin kisanäyttämönä muun muassa viime vuoden junioreiden ja amatöörien SM-kilpailuille. Prodigy Disc Pro Tourilla kilpaillaan Pikkaralan pro-radalla, jonka par-luku on 65 heittoa. Suomen mittakaavassa erittäin pitkällä radalla on mittaa yhteensä liki kolme kilometriä.

Kilpailunjohtaja Kajsa Wickströmin mukaan kaikki alkaa olla valmista kiertuetta varten:

“Kilpailuorganisaatiossa odotamme jo innolla viikonloppua. Yleisö on lämpimästi tervetullut seuraamaan kotimaista huipputason frisbeegolfia Pikkaralaan. Ennen varsinaisia kisapäiviä perjantaina 15.6. järjestetään myös pituusheittokisa Heinäpään tekonurmikentällä klo 14-17. Toivomme pääsevämme näkemään kenties jopa ihan Suomen ennätysmittaisia heittoja.”

“Kisan järjestelyissä meitä auttaa seuramme jäsenistön lisäksi myös Pikkaralan frisbeegolfosuuskunta, jonka panostus kisojen onnistumiseen on ensisijaisen tärkeä. Osuuskunnan väki on jo nyt tehnyt lukuisia talkootunteja radan eteen, ja työ jatkuu läpi kisaviikonlopun”, Wickström jatkaa.

Lauantaina pelaajat kiertävät kaksi kierrosta, klo 10 ja klo 16 alkaen. Sunnuntain finaalikierros käynnistyy golflähdöin klo 9.00 alkaen. Naisten avoimen luokan neljän kärki suuntaa päätöskierrokselle noin klo 11.50 ja miesten luokan käki viimeisenä ryhmänä noin klo 13.

Prodigy Disc Pro Tourin järjestävät yhteistyössä jäsenseurojen kanssa Suomen frisbeegolfliitto ry ja Prodigy Disc Europe.