Viikonloppuna pelataan parifrisbeegolfin Suomen mestaruuksista

Yhteensä 148 pelaajaa saapuu 9.-10.6.2018 Ähtärin Mustikkavuoren frisbeegolfpuistoon mittelemään parifrisbeegolfin Suomen mestaruuksista. Kilpailuiden järjestelyistä vastaa paikallinen urheiluseura Ähtärin Urheilijat ry.

Aiemmin Mustikkavuoressa on kilpailtu muun muassa sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruuksista vuonna 2016. Kilpailunjohtaja Markku Autio kuvaa kilpailurataa haastavaksi ja monipuoliseksi.

”Rata tarjoaa pelaajille haasteita ja on monipuolinen, vaikka se onkin rakennettu pururatamaastoon. Rata pitää sisällään niin puistomaisia väyliä kuin muutaman tiukan metsäväylänkin. Radalla on myös parhaimmillaan korkeuseroa lähemmäs 20 metriä”, Autio kertoo.

 

Yleisöllä vapaa pääsy katsomaan huipputason frisbeegolfia

Paikallisista pelaajista SM-kilpailuihin osallistuu muun muassa Ähtärin Urheilijoita edustava Anna-Sofia Haipus. Frisbeegolfin EM-kilpailuihin Kroatiaan elokuussa suuntaava Haipus osallistuu naisten luokan kisaan yhdessä niin ikään Suomen EM-joukkueeseen valitun Sini Lindholmin (Lahden Frisbee Club) kanssa. Viime vuonna kaksikko sijoittui Kuopion ja Siilinjärven maastoissa käydyissä SM-kilpailuissa hopealle. Haastetta Haipukselle & Lindholmille tulevat tarjoamaan muun muassa viime vuonna SM-kultaa napannut pari Anne Kettunen (Tampereen Frisbeeseura) & Henna Blomroos (Rauman Frisbee).

Viime vuonna avoimen luokan mestaruuden vei kaksikko Jesse Nieminen ja Mikael Räsänen. Kuva: SFL / Petteri Nupponen

Miesten avoimen luokan kilpailuun ovat ilmoittautunut puolestaan mukaan peräti kaikki viime vuonna palkintokorokkeelle kivunneet parit. Vuonna 2017 SM-kultaa napannutta paria Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) & Mikael Räsänen (Deep in the Forest, Kuopio) saapuvat haastamaan siis muun muassa viime vuonna SM-hopealle sijoittuneet Teemu Nissinen (Nummelan Frisbeeseura) & Janne Hirsimäki (Nummelan Frisbeeseura) sekä SM-pronssille sijoittuneet Väinö Mäkelä (Puska Puttaajat, Laukaa) & Riku Vink (Talin Tallaajat, Helsinki). 

Ähtärissä Suomen mestaruuksista pelataan yhteensä viidessä luokassa: naisissa avoimessa luokassa (FPO) sekä miehissä avoimessa (MPO), yli 40-vuotiaissa (MP40), alle 18-vuotiaissa (MJ18) sekä alle 15-vuotiaissa (MJ15). Lohko A (MPO) pelaa yhden kierroksen lauantaina klo 12.30 alkaen sekä sunnuntaina kaksi kierrosta, alkaen klo 9 ja klo 15. Lohkossa B kiertävät loput luokat. Lohko B pelaa kaksi kierrosta lauantaina (klo 12.30 ja klo 16 alkaen) sekä päätöskierroksen sunnuntaina klo 12 alkaen. 

 

Tulospalvelu Metrixissä.

 

Parifrisbeegolfissa kilpaillaan nimensäkin mukaisesti parina. Kilpailijat kiertävät rataa kahden kisaparin muodostamissa ryhmissä, joissa vastinparit tuomaroivat pelikumppaniensa peliä.

Kilpailussa on käytössä kolme eri pelimuotoa:

  • ”Alternate shot”-pelimuodossa parin pelaajat heittävät vuorotellen. Toinen parista jatkaa aina siitä, mihin parin toisen osapuolen heittämä kiekko on jäänyt.
  • ”Tough shot”-muodossa molemmat parin pelaajat heittävät avausheitot, minkä jälkeen samassa ryhmässä oleva toinen pari määrää, kummalta kiekolta pari jatkaa peliä. Näin jatketaan, kunnes kiekko on korissa.
  • ”Best shot”-muodossa parin molemmat pelaajat niin ikään heittävät molemmat avausheitot, mutta pari saa itse päättää, kumman kiekolta he jatkavat peliä. Näin jatketaan, kunnes kiekko on korissa.