Sekaparifrisbeegolfin SM-kisat huipentuivat aurinkoisessa Peurungassa

Jännittävät SM-taistot, aurinkoinen sää ja iloinen tiimihenki sävyttivät sekaparifrisbeegolfin SM-kisojen päätöspäivää sunnuntaina Peurungassa. Mukana kilpailuissa oli yhteensä 54 paria kolmessa eri luokassa. Onnistuneen kisaviikonlopun käytännön järjestelyistä Peurungassa vastasi laukaalainen frisbeegolfseura Puska Puttaajat. 

Kisojen päätöspäivänä sunnuntaina parit pelasivat viimeisen eli kolmannen kierroksen. 

Avoimen luokan kilpailu tiivistyi sunnuntaina äärimmäisen tasaiseksi jännitysnäytelmäksi. Liikkeelle päivään lähdettiin Sini Lindholmin & Joonatan Hämeen yhden heiton johtoasemassa ennen Eveliina Salosta & Luukas Rokkasta ja Tinja Väisästä & Mikael Hämettä. 

Kärkisijojen taistot etenivät toisena kisapäivänä lopulta ratkaisupeleihin saakka. Suomen mestareiksi itsensä pelasivat lopulta Lindholm & J. Häme (160 heittoa), Salosen & Rokkasen (160) saadessa SM-hopeaa. Tasaisen kilpailun kolmossijan jakoivat Väisänen & M. Häme (164) sekä viimeisellä kierroksella kahden heiton takaa-ajoasemasta tasatulokseen kirineet Heidi Laine & Rauli Savela (164).

Avoimen luokan hopea-, kulta- ja pronssijoukkueet. Kuva: SFL

Mastereissa viimeiselle kierrokselle suunnattiin kärjen osalta tasaisista asetelmista. Kristiina Sylman & Tommi Nyberg sekä Nina Rajala & Riku Tähtinen jakoivat kärkitilan ensimmäisen kisapäivän jälkeen. Rajala ja Tähtinen pelasivat viimeisen kierroksen varmoin ottein ja veivät näin luokan voiton kokonaistuloksella 175. Kolmannelta tilalta päätöspäivään suunnanneet Kirsi Korpimäki & Sami Väisänen kipusivat lopulta SM-hopealle (179) Sylmanin & Nybergin sijoituttua kolmannelle tilalle (183). 

Mastereiden kolmen kärki. Kuva: SFL

Junioreissa parit Sinna Talvensola & Lauri Lehtinen sekä Silva Saarinen & Peetu Jokivirta kirjoittivat uutta lukua suomalaiseen frisbeegolfhistoriaan pelatessaan ensimmäisessä junioreiden sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailussa. Loppupisteissä Talvensola & Lehtinen pelasivat kokonaistuloksen 189 ja Saarinen & Jokivirta tuloksen 225.

Junioreiden kärki. Kuva: SFL

Tulokset.