Sekaparifrisbeegolfin SM-kisat Peurungassa

Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut pelataan Laukaan Peurungassa 19.-20.5.2018. Mukaan on ilmoittautunut yhteensä liki 60 paria. SM-titteleistä mitellään kolmessa eri luokassa: avoimessa luokassa, yli 40-vuotiaiden luokassa sekä alle 18-vuotiaiden luokassa. Vuoden 2018 kilpailuiden järjestelyistä vastaa laukaalainen frisbeegolfseura Puska Puttaajat.

Parifrisbeegolfissa kilpaillaan nimensäkin mukaisesti parina. Sekaparifrisbeegolfissa parin muodostavat miesten luokassa ja naisten luokassa kilpailevat pelaajat.

SM-mitalit ratkaistaan kolmesta kierroksesta koostuvassa kilpailussa. Kilpailijat kiertävät rataa kahden kisaparin muodostamissa ryhmissä, joissa vastinparit tuomaroivat pelikumppaniensa peliä. Kilpailussa on käytössä kolme eri pelimuotoa. Ensimmäisellä kierroksella pelataan ”alternate shot”-muotoista peliä, kun taas toisella ja kolmannella kierroksella on käytössä kaksi eri pelimuotoa, ”tough shot” ja ”best shot”.

”Alternate shot”-pelimuodossa parin pelaajat heittävät vuorotellen. Toinen parista jatkaa aina siitä, mihin parin toisen osapuolen heittämä kiekko on jäänyt. ”Tough shot”-muodossa molemmat parin pelaajat heittävät avausheitot, minkä jälkeen samassa ryhmässä oleva toinen pari määrää, kummalta kiekolta pari jatkaa peliä. Näin jatketaan, kunnes kiekko on korissa. ”Best shot”-muodossa parin molemmat pelaajat niin ikään heittävät molemmat avausheitot, mutta pari saa itse päättää, kumman kiekolta he jatkavat peliä. Näin jatketaan, kunnes kiekko on korissa.

Osallistujalistalla tukku EM-kisamenijöitä

Osallistujien joukosta löytyy muun muassa useita tämän vuoden elokuussa järjestettäviin frisbeegolfin EM-kisoihin Kroatiaan valittuja pelaajia. Viime vuoden mestaruuspareista mukana on yli 40-vuotiaiden luokassa Vihdissä kirkkaimman palkintosijan napannut pari Kristiina Sylman ja Tommi Nyberg. Alle 18-vuotiaiden luokassa sekaparifrisbeegolfin SM-mitaleita jaetaan tänä vuonna puolestaan tiettävästi ensimmäistä kertaa.

Yleisöllä ja medialla on tapahtumaan vapaa pääsy.

Tulospalvelu Metrixissä.