Mikael Räsänen ja Henna Blomroos Vierumäen voittajiksi

Frisbeegolfin vuoden 2018 EuroProTourin ensimmäinen osakilpailu huipentui sunnuntain finaalikierroksiin. Vierumäen golfkentälle rakennettu rata toimi jännitysnäytelmän päänäyttämönä, kun 114 pelaajaa lähti taistelemaan sekä avoimen sarjan että naisten sarjan lopullisista sijoituksista.

Ensimmäiset pelaajat lähtivät aamulla vielä kylmän yön jälkeen huurteen peitossa olleelle radalle. Päivän valjetessa myös nurmikko suli nopeasti ja voittotaisto päästiin käymään jo erinomaisissa olosuhteissa.

Turnauksen jännittävimmät hetket ajoittuivat kärkiryhmien kierroksiin, jotka pelattiin naisten luokassa 12:50 alkaen ja avoimessa luokassa kello 14:00 eteenpäin.

Naisten luokassa Henna Blomroos oli kahden päivän jälkeen tilanteessa -9. Lauantaina Blomroos heitti huipputuloksen -6, jolla hän olisi voittanut myös 85 % avoimen luokan pelaajista. Hän onnistui ensimmäisten kierrosten aikana kuromaan itselleen jo yhdentoista heiton kaulan kakkospaikkaa pitävään Eveliina Saloseen nähden, joka oli lauantain jälkeen tilanteessa +2.

Sunnuntain kärkitaistoon kolmantena lähti Viron Kristin Tattar tuloksellaan +5.

Päivän parhaasta kierroksesta vastasi Salonen, joka kamppaili tosissaan kilpailun voitosta heitettyään sunnuntaina tuloksen -3. Blomroos ei yltänyt aivan lauantainkaltaiseen huippuvireeseen, mutta varmisti silti voittonsa pelaamalla radan tasan par-tulokseen.

Naisten luokan kärkikolmikossa ei tapahtunut viimeisenä päivänä muutoksia, joten lopputuloksissa järjestys oli voittajana Henna Blomroos (-9), toisena Eveliina Salonen (-1) ja kolmantena Kristin Tattar (+6).

Henna Blomroos

Avoimessa luokassa koko neljän hengen kärkiryhmä lähti kierrokselle kolmen heiton sisällä toisistaan.

Ensimmäisestä päivästä asti johtoasemaa pitänyt Teemu Nissinen lähti jahtaamaan voittoa tilanteesta -17 vain yhden heiton erolla Mikael Hämeeseen. Sunnuntain kärkiryhmän muut heittäjät olivat Mikael Räsänen (-15) ja Antti Mertanen (-14).

Räsänen avasi kierroksen vahvasti heittämällä viisi perättäistä birdietä ja nousi samalla kokonaistilanteessa johtoon ohi Nissisen, jonka birdie-putki katkesi kahden väylän jälkeen.

Mukaan kärkikamppailuun liittyi sen sijaan viidenneltä sijalta sunnuntaihin lähtenyt Luukas Rokkanen, joka päätti kierroksensa neljään perättäiseen birdieen ja sivusi rataennätystä tuloksellaan -11.

Vahvasti finaalipäivän aloittanut Räsänen jatkoi varmoja otteitaan heittäen lopulta bogittoman kierroksen. Hän tyytyi pelaamaan viimeisellä reiällä varman par-tuloksen, joka tarkoitti niin ikään rataennätyksen sivuamista. Samalla Räsänen varmisti itselleen turnauksen voiton jättäen taakseen myös oivallisen nousun tehneen Rokkasen.

Kärkisijaa aiemmin pitänyt Nissinen heitti yhdeksännellä väylällä bogin ja jäi takaa-ajajan asemaan. Lopullinen voitto ratkesi viimeisellä reiällä kun Nissinen ei saanut puttiaan kohdilleen ja joutui tuplabogin heitettyään tyytymään jaettuun kolmanteen sijaan yhden bogin heittäneen Hämeen kanssa.

Häme ja Nissinen ratkaisivat lopulta keskinäisen paremmuutensa äkkikuolemaperiaatteella, jossa Nissinen veti pidemmän korren.

Mikael Räsänen

Avoimen luokan lopulliset sijoitukset ovat voittaja Mikael Räsänen (-26), toisena Luukas Rokkanen (-24) sekä jaetulla kolmannella sijalla Teemu Nissinen ja Mikael Häme (-23).

EuroProTourin seuraava osakilpailu on Sula Open, joka pelataan Norjan Langevågissa kesäkuun 22.-24. päivinä.

 

Kuvat ja teksti: Mikko Seppälä