EuroProTourin avauskilpailun voitto ratkeaa sunnuntaina Vierumäellä

Vierumäellä pelattava RE/MAX Open on osa frisbeegolfin kansainvälistä EuroProTouria, johon osallistuu sekä miesten että naisten huippupelaajia ympäri Eurooppaa. Kahden kilpailupäivän jälkeen avoimen luokan tilanne on äärimmäisen tasainen. Naisten luokassa loistavasti heittänyt Henna Blomroos on vahvasti kiinni osakilpailuvoitossa.

Yhteensä 114 frisbeegolfaajaa kokoontui Vierumäelle tämän kauden EuroProTourin avauskilpailua varten. Kolmipäiväinen kilpailu huipentuu sunnuntaina pelattaviin finaalikierroksiin.

Kahden ensimmäisen päivän jälkeen tilanne on avoimessa luokassa erittäin tasainen. Kärkipaikkaa pitää varmasti suoriutunut Teemu Nissinen, jonka tulos ennen viimeistä kierrosta on -17.

Toisena kisaava Mikael Häme on jäänyt Nissisestä vain yhden heiton päähän ja kolmantena heittävä Mikael Räsänen puolestaan kahden. Koko kärkikymmenikkö mahtuu seitsemän heiton sisään.

Päivän kovimmasta noususta vastasi Juhani Vainio, joka pelasi perjantain kierroksen tasan par-tulokseen. Lauantaina Vainio kuitenkin heitti kahdeksantoista väylää tulokseen -11 ja nosti samalla itsensä jaetulle seitsemännelle sijalle, kuuden heiton päähän kärkipaikasta.

Naisten luokassa johtoasemaa pitää Henna Blomroos, joka heitti lauantaina bogittoman huippukierroksen. Blomroos kirjautti tuloskorttiinsa päivän päätteeksi luvun -6, jolla hän olisi voittanut myös 85 % avoimen luokan pelaajista.

Hän lähtee sunnuntain voittojahtiin kokonaistuloksesta -9.

Kakkossijaa pitävä Eveliina Salonen on jäänyt Blomroosista yhdentoista heiton päähän. Nelihenkisen kärkiryhmän muut heittäjät ovat virolainen Kristin Tattar sekä neljännellä sijalla oleva Jenni Eskelinen.

Ensimmäiset heittäjät lähtevät sunnuntaina matkaan kello 9:00. Naisten luokan kärkiryhmä aloittaa kierroksensa kello 12:50 ja avoimen luokan kärkinelikko suuntaa radalle kello 14:00.

 

Kuvat ja teksti: Mikko Seppälä