Seppo Paju upeasti USDGC:n kuudes

 

Frisbeegolfväen katse kiinnittyi viikonloppuna tiiviisti USA:n Etelä-Carolinaan, missä käytiin perinteikäs United States Disc Golf Championship -kilpailu (USDGC). Mukana kansainvälisessä kilpailussa oli jälleen tukku kauden aikana osallistumisoikeuden saavuttaneita suomalaisia.

 

 

Nate Sexton Yhdysvaltain mestariksi

 

Nate Sexton. Kuva: DGWT / Eino Ansio

 

Maailmanmestaruuden ohella USDGC:n voitto on vuosittain lajin tavoitelluin titteli. USDGC rikkoo perinteisesti myös kaavoja ja on jopa kokeellinen rata- ja väyläratkaisuissaan. Winthropin yliopiston kampusalue tarjoaa kauniit puitteet frisbeegolfkauden huipennukselle.

Kilpailun toisella kierroksella kärkipaikalle noussut USA:n Nate Sexton takoi neljän päivän ajan tulostaululle vakuuttavia lukemia. Lopulta viiden heiton turvin irronnut mestaruus oli Sextonille uran ensimmäinen suurkilpailun voitto. Sexton kuittasi voitollaan huomattavan 12.000 euron palkinnon.

Erityisesti laadukkaan kämmenheittonsa turvin voittoon heittänyt tuore isä piti keskittymisensä ja heittonsa hienosti uomissaan sateisella finaalikierroksella. Kilpailun toiseksi heitti maanmies Ricky Wysocki ja kolmanneksi nousi huiman päätöskierroksensa turvin niin ikään Yhdysvaltain Paul McBeth.

Kakkossijan myötä Wysocki nappasi frisbeegolfin maailmankiertue Disc Golf World Tourin kokonaisvoiton.

 

Seppo Paju paras eurooppalainen

 

Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Seppo Paju kilpaili erinomaisesti koko viikon. Laadukasta ja varmaa peliä esittänyt 2017 Suomen mestari nousi kisan edetessä tuloslistalla ja ylsi sateisella päätöskierroksella vielä parhaimpaansa. Lopputuloksena upea kuudes sija ja samalla selkeällä erolla kilpailun parhaan eurooppalaisen titteli.

 

Prodigy Disc Europe julkaisi kilpailun alla Seppo Pajun henkilökuvan Youtubessa.

 

Paju kommentoi kilpailun jälkeen menestyksen taustoja:

– Olen harjoitellut aiempia vuosia enemmän ja voinut panostaa pääsääntöisesti vain pelaamiseen jo reilun vuoden ajan. Pelillisesti suurin kehitys on tapahtunut lähipelissä: puttini oli iskussa tässäkin kilpailussa.

– Oikeastaan väylä 17 oli ainut yksittäinen väylä, joka jäi harmittamaan. Pelasin sen neljässä kierroksessa yhteensä 5 yli parin. Aion harjoitella tulevia vuosia ajatellen kyseiseen väylään soveltuvaa kämmenheittoa, heittääkseni saareen paremmalla varmuudella. Kilpailua edeltävinä viikkoina en heittänyt kämmentä juuri yhtään pienen rannevamman takia.

Pajun kuudes sija on kautta aikain toiseksi paras suomalaissijoitus USDGC:ssä. Vuonna 2010 Jussi Meresmaa oli kilpailun neljäs.

 

Talvikausi vuoroin Suomessa ja Kaliforniassa

 

Paju kommentoi loppukauden ja talven suunnitelmiaan:

– Nyt kilpailukausi on osaltani ohitse ja harjoittelu seuraavaa kautta varten alkaa varsin pian palattuani Suomeen. Yhdysvaltojen Etelä-Kaliforniaan on tarkoitus lähteä muutamaksi viikoksi jo lokakuun loppupuolella.

– Talvikausi Suomessa sisältää pääasiassa fysiikkaharjoittelua, puttia ja mahdollisuuksien mukaista heittoharjoitusta. Lähden tyttöystäväni kanssa takaisin Kaliforniaan näillä näkymin helmikuun alussa. Jatkamme harjoituksia siellä ja avaamme samalla seuraavan kilpailukauden.

 

Kaikkiaan USDGC-kilpailuun osallistui tänä vuonna 15 suomalaista.

 

Lopputulokset

Valokuvia kilpailusta Disc Golf World Tourin sivuilla

Videokoosteet The SpinTV:n YouTube -kanavalla