Frisbeegolfin junioreiden SM-tittelit ratkottiin sateisessa Oulussa

Frisbeegolfin junioreiden ja amatöörien SM-kilpailut tarjosivat kilpailijoille lisähaasteen finaalipäivänä runsaiden sateiden muodossa. Oulun Pikkaralassa ratkottiin SM-titteleiden kohtalot viidessä junioriluokassa. Lisäksi amatöörimiehet ja -naiset ratkoivat paremmuutensa.

 

 

Mikael Hakala taitoi sadekelin metkut

 

18-vuotiaiden junioreiden luokassa kärki oli päätöskierrokselle lähdettäessa todella tiivis. Peräti seitsemän haastajaa mahtui kolmen heiton etäisyydelle Forssan kärkikaksikosta Aapo KarhiEetu Jansson. Lähimpänä väijyivät heiton päässä Salon Mikael Vihiniemi sekä kahden heiton takaa-ajomatkalla Turun Mikael Hakala ja Laihian Topi Kuusisto.

 

Mikael Hakala nousi sateisen finaalikierroksen aikana Suomen mestariksi.

 

Tuore joukkue-MM -hopeamitalisti Mikael Hakala onnistui päätöskierroksella säilyttämään pelirytminsä Pikkaralan radalla. Hakalan kierrostulos 65 heittoa (-1) toi tasaisessa kilpailussa Suomen mestaruuden kahden heiton erolla kakkossijan jakaneeseen kolmikkoon Eetu Jansson, Mikael Vihiniemi, Topi Kuusisto.

 

Koko kilpailun kuumin käsi 15-vuotiaiden junioreiden luokassa

 

15-vuotiaiden poikien luokassa kaikki vaikutti valmiilta tasaista mestaruustaistoa ajatellen. Jyväskylän Oskari Vikström ja Porin Samuel Stenman lähtivät finaalikierrokselle kärjessä tasatilanteessa (-8). Jyväskylän Samu Åström vaani vain heiton päässä ja lisäksi Topias Jokinen (Turku), Lauri Lehtinen (Jyväskylä) ja Matias Puikkonen (Jyväskylä) olivat iskuetäisyydellä haastavissa olosuhteissa.

Samuel Stenman viittasi kurakintaalla tasaiselle mestaruusjahdille. Sunnuntain kierroksella porilainen ei antanut sadekelin haitata tahtia eikä käytännössä muille mahdollisuuksia taistella voitosta. Stenman heitti vain yhden bogin sisältäneen käsittämättömän kierrostuloksen 60 heittoa (-6, alustava rating 1017).

 

Samuel Stenman oli sunnuntaina ylivoimainen.

 

Stenman voitti Suomen mestaruuden lopulta seitsemän heiton erolla ennen Oskari Vikströmiä. Kolmannen sijan jakoivat Samu Åström ja Matias Puikkonen. Stenmanin yhteistulos 183 heittoa (-14) oli koko viikonlopun paras.

 

Tyttöjen mestaruudet Vampulaan ja Simpeleelle

 

18-vuotiaiden tyttöjen mestariksi kruunattiin Oulussa hienosti pelannut Simpeleen Maria Asikainen, jonka tulostaso 221 heittoa (+24) on lupauksia antava.

 

Maria Asikainen heitti Suomen mestariksi hienolla pelillä.

 

15-vuotiaiden tyttöjen luokassa kilpakaudella useaan otteeseen kohdannut kolmikko Anni MäkeläSonja LaineSinna Talvensola kohtasi ratkoakseen vielä suomenmestaruusmitalit. Tasaisessa kilpailussa Anni Mäkelä onnistui kuromaan kahden kierroksen aikana etumatkaa sen verran, ettei Sonja Laineen päätöskierroksen kiri aivan riittänyt.

 

Anni Mäkelä (kesk.), Sonja Laine (oik.) ja Sinna Talvensola.

 

Mäkelälle Suomen mestaruus, Laine hopealle ja Talvensolalle SM-pronssia.

 

Otso Paajanen näyttää esimerkkiä

 

Suomen mestari Otso Paajanen

 

Yksi viikonlopun suuri sankari oli 12-vuotiaiden poikajunioreiden luokassa tietä raivannut Otso Paajanen. Tulevaisuuden lupaus Paajanen ei antanut luokkansa kapean osallistujalistan haitata tahtia, vaan heitti tyylillä ja ennakkoluulottomasti Suomen mestaruuteen. Hymy kasvoillaan sateista kangasmetsää taivaltaneesta nuoresta miehestä takuulla kuullaan vielä tulevina vuosina.

 

Amatöörimiesten ja -naisten Suomen mestarit

 

Helsinkiläistä Disc Golf Vikingsiä edustava Mika Koskikallio nousi päätöspäivänä ohi kärjessä kierrokselle lähteneen Harjavallan Topi Someron. Joensuun Tero Jaatinen nousi Someron rinnalle jakamaan kakkossijian.

 

Vikingsin Mika Koskikallio nousi sunnuntaina amatöörien Suomen mestaruuteen.

 

Naisten amatöörimestariksi kruunattiin Pieksämäen Palloilijoiden Jonna Mustonen. Hopealle heitti Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Heidi Laine ja pronssille Rovaniemen Rolffareiden Terhi Tuorilainen.

 

Pieksämäen Ohiheittäjien Jonna Mustonen ei heittänyt ohi vaan amatöörinaisten SM-kultaa.

 

Amatöörimestaruuksista taistelevat pelaajat, joilla on Professional Disc Golf Associationin (PDGA) amatööristatus. Käytännössä amatööriluokkien pelaajat eivät saa olla vastaanottaneet rahapalkintoja.

 

 

Lopputulokset PDGA:n sivuilla

Valokuvia päätöspäivältä SFL:n kuvakirjastossa