Eveliina Salonen nousi perjantaina kärkeen

 

 

Hyvinkäällä kilpailtavissa frisbeegolfin SM-kilpailuissa on pelattu toinen kilpailupäivä. Avoimen luokan kärkipelaajat päättivät Nummenmäen kierroksen viimeisenä alkuillasta, muiden luokkien saatua urakkansa päätökseen aiemmin perjantaina. Sää suosi kilpailua, kun puolen päivän jälkeen nousseet raskaat pilvimassat sateineen kiersivät rata-alueen.

 

Naisten luokassa asetelmat uusiksi

 

Hallitseva suomenmestari, Nummelan Frisbeeseuran Eveliina Salonen syttyi toisena kilpailupäivänä toden teolla.

Perjantaille kahden heiton takaa-ajoasemassa lähtenyt Salonen ohitti jo kierroksen alkupuolella Rauman Henna Blomroosin. Blomroos onnistui kuromaan Salosen etumatkaa kiinni loppukierroksella, mutta kärkipaikka vaihtui. Kokonaistilanteessa Salonen (118 heittoa, -2) on kilpailun puolivälissä heiton edellä Blomroosia (119, -1).

 

Salonen puristi naisten luokan kärkeen. Kuva: SFL

 

Kolmannelta sijalta päivään lähtenyt Hyvinkään Soile Mutikainen kadotti pelituntumansa ja putosi kahdeksanneksi. Kolmanneksi nousi tasaisesta rintamasta Kankaanpään Tomoottajien Hannele Määttä (kokonaistulos 128 heittoa, +8), kannoillaan nuoret ja nälkäiset Anna-Sofia Haipus (+10) ja Sini Lindholm (+13).

 

Hannele Määttä nousi kolmanneksi. Kuva: SFL

 

Erkka Leivo toipui avausväylän katastrofista hienosti

 

Yli 40-vuotiaiden masters-luokan kärjessä perjantaille lähtenyt Tomoottajien Erkka Leivo epäonnistui avausväylällä pahasti. Peräti kahdeksan heittoa par 4 -väylällä käyttänyt Leivo korjasi kurssinsa nopeasti ja kirjautti toisen kierroksen tulokseen 59 heittoa (-1). Kokonaistuloksissa Leivo (113 heittoa, -7) säilytti kärkipaikan, mutta pakka tiivistyi.

 

Erkka Leivo. Kuva: SFL

 

Luokan parhaasta perjantaikierroksesta (54 heittoa, -6) vastasi Oulun Bogitikkojen Teemu Holappa. Mies nousi kokonaistilanteessa ryminällä toiseksi, kahden heiton etäisyydelle Leivosta. Toista sijaa jakamaan nousi Vampulan Urheilijoiden Kimmo Lehtonen.

 

Oulun Teemu Holappa oli perjantaina iskussa. Kuva: SFL

 

Kari Vesala vankisti johtoaan, Anna Elo nousi vastaamaan odotuksiin

 

Yli 50-vuotiaiden luokassa Talin Tallaajien Kari Vesala vankisti johtoasemaansa. Tänään tuloksen 57 (-3) heittänyt Vesala kasvatti etumatkansa neljään heittoon. Torstaina hole-in-onenkin heittänyt Ville Kotamäki (NFS) nousi toiseksi. Kolmanneksi tasaisesta ryhmästä kiri Padasjoen Frisbeegolfin Janne Sandholm.

 

Torstaina hyvin aloittanut Kari Vesala vahvisti asemiaan toisena kilpailupäivänä. Kuva: SFL

 

Naiset 40 -luokassa Porin Mustavariksen Anna Elo löysi perjantaina pelirytmin. Eilen Nummenmäesä 77 heittoa käyttänyt Elo selvitti radan 66 heitolla (+6) ja nousi takaa-ajoasemista kilpailun kärkipaikalle. Talin Tallaajien Kristiina Sylman on heiton päässä toisena, kolmannen sijan jakavat Kouvolan Riitta Savolainen ja Hangon Kirsi Kaikkonen.

 

Anna Elo kertoo ensi kuulumiset toisen kierroksen jälkeen. Kuva: SFL

 

SM-kilpailujen nestorit kamppailevat tasapäisesti yli 60-vuotiaiden luokassa. Toisena kilpailupäivänä voimasuhteet muuttuivat, kun Nummelan Kauko Laitala nousi upealla kierroksellaan (6 heittoa, -1) kilpailun kärkeen. Markku Tohni nousi (tänään 64, +4) toiseksi, kun Esko Juha Jokinen (70, +10) taipui kärkipaikalta kolmanneksi.

 

Kauko Laitala oli nestorismiesten päivän vahvin. Kuva: SFL

 

Avoimessa luokassa Jani Nevala säväytti ja nousi kärkeen

 

Avoin luokka päätti kierroksensa iltaseitsemän aikoihin. Tulostaso nousi avauspäivän tavoin korkeaksi.

Kivijärven Kivekkäiden Antti Kotilainen onnistui 107-metrisellä nelosväylällä huikeassa hole-in-onessa ja on kokonaistuloksissakin komeasti kahdentenatoista. Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi kuitenkin Siikaisten Sisun Jani Nevala. Kierrostulos 50 heittoa (-10) nosti miehen jaetulle kärkisijalle Seppo Pajun kanssa. Pasi Koivu joutui luovuttamaan kärkisijan, mutta vain niukasti. Koivu on jaetulla kolmannella sijalla nousua tehneen hallitsevan mestarin, Leo Piirosen (perjantaina 51 heittoa, -9), kanssa.

 

Jani Nevala oli perjantain parhaassa terässä. Kuva: SFL

 

Myös avauskierroksella tahmeasti heittänyt Väinö Mäkelä onnistui perjantaina ja nousi 51 heiton (-9) kierroksellaan kärjen tuntumaan, jaetulle 12:nnelle sijalle. Taistelu mestaruudesta ja palkintosijoista on tiivistä: 14 parasta heittäjää mahtuvat kuuden heiton sisään, kun kilpailu on puolessa välissä.

Lauantaina on vuorossa ”Moving Day”, jonka myötä valmistellaan lähtötilanne sunnuntain päätöskierrokselle. Nummenmäen radalla hentoinen sivuosuma voi sinkouttaa kiekon helposti kaksi lisäheittoa vaativaan jatkopaikkaan, joten jo yhden väylän aikana sijoitus tuloslistalla voi elää melkoisesti.

 

 

TOISEN KIERROKSEN TULOKSET

VALOKUVIA PERJANTAILTA

 

Perjantain koostevideota odotellessa voi virittäytyä kisatunnelmaan avauspäivän koosteen myötä (Video: Lumo Creative)

 

 

Ja jos missasit, avauspäivän hole-in-one vääylällä 16 tallentui Lumo Creativen toimesta. Artistina Ville Kotamäki:

 

 

 

 

Lisätietoja:

Marika Salmi, SM2017 mediavastaava

sm2017@discgolfhyvinkaa.net

045 351 5745

SM2017 kotisivut