DGStore.fi Tour huipentui Turussa

 

 

DGStore.fi Tour eli Suomen frisbeegolfliiton amatöörikiertue vuosimallia 2017 on saatu päätökseen. Turun maineikkaalle Lausteelle kerääntyi viikonloppuna amatöörien parhaimmisto pelaamaan haastavaa Kyy-rataa ja kanssapelaajia vastaan. Myös sääolot toivat oman mausteensa viikonlopun tapahtumiin.

 

Unelmasään avauskierros, tuuli nousi iltapäiväksi

 

Lausteen kilpailu päästiin aloittamaan aamulla todellisessa tuloskelissä. Tuulta ei ollut nimeksikään ja aurinkokin lämmitti suotuisasti.

MA1-luokan asetelmat olivat varsin syheröiset. Edellisen kilpailun Imatralla voittanut ja sarjakärkeen noussut Eljas Saarinen ei osallistunut Turun päätösosakilpailuun. Kiertuevoiton avaimet olivat näin ollen ennen kaikkea Atte Ruuskasen, Mika Koskikallion, Samuli Koskisen ja Niko Silanderin käsissä.

Ensimmäinen kierros oli erittäin tasainen avoimen amatööriluokan (MA1) kärjessä. Disc Golf Vikingsiä edustava Koskikallio sekä turkulaista 7k:ta edustavat Mikael Airaksinen ja Ville Suomela jakoivat kärkipaikan tuloksella 62 (-1). Vain yhden heiton päästä heistä oli 7k:n Kimmo Kuusela.

 

7k:n Mikael Airaksinen aloitti vahvasti. Kuva: SFL / Timo Kulmala

 

A-lohkon toisella kierroksella Lausteen frisbeegolfpuiston kisarata Kyy pääsi puremaan pelaajia pahemman kerran. Tuuli yltyi MA1-luokan toiselle kierrokselle, mikä tuotti murheita monille pelaajille. Mikael Airaksinen yhteistuloksella +2 ja Kimmo Kuusela yhteistuloksella +4 jatkoivat hyvää peliä lunastaen paikat kärkiryhmään sunnuntain päätöskierrokselle. He saavat seurakseen myös upeasti pelanneet Jani Korvenalan (7k) sekä kiertuevoitosta taistelevan Samuli Koskisen.

Vahvasti kisan aloittanut Koskikallio kompastui lauantain toisella kierroksella pahemman kerran. Silanderin kilpailu puolestaan takelteli avauspäivänä sen verran, että mies jäi voittokamppailun ja kiertuemestaruusjahdin ulkopuolelle.

 

Tyyntä myrskyn edellä

 

Myöhemmän lähdön B-lohkossa pelasivat naiset ja juniorit. Ensimmäisen kierroksen aikana satoi hieman, mutta tuuli oli Lausteen radalle epätyypillisesti erittäin heikkoa.

Naisten luokassa (FA1) kilpailu oli tiukkaa. 7k:n Saara Pohjalainen heitti komeasti tuloksen 79 (+16) ja hänen takanaan kakkosijalle ylsivät tuloksella 83 (+20) Kirsi Kaikkonen (HaFG) ja Minttu Heinola (BF). Kiertuevoitosta kamppaillut Heidi Laine (JyLi) takelteli jääden 13 heittoa Pohjalaisesta ja yhdeksän Kaikkosesta.

 

Saara Pohjalainen osoitti tuntevansa Lausteen metkut. Kuva: SFL / Timo Kulmala

 

FJ2-luokassa kärkeen nousi Sonja Laine (JyLi) kahdeksan heiton erolla toisena olevaan Anni Mäkelään (VU).

Ensimmäisen kierroksen jälkeen tiukin tilanne oli 18-vuotiaiden poikien MJ1-luokassa, jossa Talin Tallaajien Jens Grimbergen, Deep In The Forestin Arttu Räsänen, Salon Frisbeegolfin Mikael Vihiniemi sekä Loviisan Frisbeegolfin Kasperi Peräkylä heittivät kaikki tasatuloksen 63 (0).

 

Topias Jokinen. Kuva: Oskari Forstén / 7k

 

Avauskierroksen ja samalla koko viikonlopun kovimmasta tuloksesta vastasi kuitenkin 15-vuotiaiden poikien luokassa kotiradallaan pelaava 7k:n Topias Jokinen. Jokinen heitti vaativalla radalla erittäin kovan kierroksen 59 (-4). Topiaksen perässä MJ2-luokassa olivat tuloksella 65 (+2) Lenni Kemppainen (7k) ja Samu Kesonen (Joen Liitokiekko).

 

Kissoja, koiria ja salamia taivaan täydeltä

 

Olosuhteet haastoivat kilpailijoita iltaa kohden. Kuva: SFL / Timo Kulmala

 

Muiden luokkien toisen kierroksen alkupuolella taivas repesi. Sade oli todella kovaa ja muutama salamakin nähtiin Lausteen liepeillä. Turvallisuussyistä ulkona toimineen tulospalvelun sähköt katkaistiin TD:n päätöksellä. Tämä aiheutti tulospalveluun parin tunnin viiveen. Kilpailun keskeyttäminen oli karvan varassa. Kuin ihmeen kaupalla ukkonen kuitenkin väisti radan ja kierros saatiin pelattua kunnialla, joskin märkinä, loppuun.

18-vuotiaiden poikien luokassa Kasperi Peräkylä ja Mikael Vihiniemi jatkoivat hyvää peliään varmistaen paikat finaalikierroksen kärkikortissa sijoilla yksi ja kaksi. Kakkostilaa Vihiniemen kanssa nousi jakamaan 7k:n Mikael Hakala.

15-vuotiaiden poikien Topias Jokinen säilytti kärkipaikkansa ja päätöskierrokselle lähtivät haastamaan Julius Lehti (7k), Niko Sorsa (7k) sekä Samu Åström (JyLi).

Naisten kärkikolmikko piti haastavissa olosuhteissa pintansa ja Saara Pohjalainen säilytti kuuden heiton eron Kirsi Kaikkoseen. Minttu Heinola oli myös iskuetäisyydellä yhden heiton päässä kakkossijasta. Tyttöjunioriluokassa Sonja Laine säilytti kahdeksan heiton eron Anni Mäkelään.

 

Kuva: SFL / Timo Kulmala

 

Lauantaipäivän huomionarvoisia tapahtumia olivat Mikael Vihiniemen heittämä hole-in-one väylällä 3 sekä Jari Salosen eagle par 5 -väylällä 14.

 

Jaossa koko potti – edessä tiukin mahdollinen ratkaisu

 

Toinen kilpailupäivä Lausteen frisbeegolfpuistossa pelattiin epävakaassa säässä. Auringonpaiste vuorotteli rataa piiskaavan sateen kanssa.

Päivän tiukin taistelu nähtiin MA1-luokassa, jossa sekä ykkös- että kolmossijasta edettiin aina sudden death -ratkaisupeliin. Kakkosryhmästä kovaa kiriä tehnyt Rauman frisbeen Otto Harjula lähti ottamaan mittaa Disc Klubi Kuhmoista edustavasta Samuli Koskisesta. Panoksena oli osakilpailuvoiton ohella kriittiset kiertuepisteet: Koskinen tarvitsi voiton ohittaakseen kärjessä keikkuvan Eljas Saarisen (NFS) kokonaispisteissä.

 

Samuli Koskinen (Disc Klupi Kuhmoinen). Kuva: SFL / Timo Kulmala

 

Harjula anasti ratkaisupelissä osakilpailuvoiton Koskisen nenän edestä. Koskinen jäi niukimmalla mahdollisella erolla toiseksi ja samalla kiertueen kokonaispisteissä Eljas Saarisen taakse. Kun Atte Ruuskanenkin sijoittui viidenneksi häviten Turussa neljännen sijan yhdellä heitolla, ei päätöskilpailusta löytynyt NFS:n Saarisen ohittajaa sarjapisteissä.

Kolmannen sijan ratkaisupelin käänsi edukseen 7k:n Kimmo Kuusela.

 

Eljas Saarinen, Nummelan Frisbeeseura, voitti DGStore.fi Tourin MA1-luokan. Kuva: SFL / Petter Lillhonga

Laineen kiri ei riittänyt

 

Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Saara Pohjalainen säilytti vakuuttavasti johtonsa ja voitti naisten amatööriluokan kahdeksan heiton turvin. Toiseksi nousi hyvällä kolmannen kierroksen pelillä viime vuoden kiertuemestari, JyLin Heidi Laine. Kolmanneksi Turun osakilpailussa sijoittui Hangon Kirsi Kaikkonen.

Kaksi osakilpailuvoittoa napanneen Kaikkosen pistesaalis riitti pitämään Laineen takana kiertuepisteissä yhden vaivaisen pisteen turvin. Kiertueen kolmanneksi sijoittui Susanna Mäyrä.

 

Hangon Kirsi Kaikkonen voitti DGStore.fi Tourin yhden pisteen turvin. Kuva: SFL / Timo Kulmala

 

18-vuotiaiden poikien luokassa osakilpailuvoiton vei koko päivän kovimmasta tuloksesta (-3) vastannut 7k:n Mikael Hakala. Hakalan kilpailu oli nousujohteinen ja kotiradallaan pelaava turkulainen oli lopulta liian kova vastus Mikael Vihiniemelle sekä Kasperi Peräkylälle, jotka eivät sunnuntaina aivan yltäneet parhaimpaansa.

 

Vihiniemi (vas), Hakala ja Peräkylä (oik). Kuva: SFL /Timo Kulmala

 

Juniorit-15 -luokassa järjestävän seuran 7k:n Topias Jokiselle ei löytynyt sunnuntaina haastajaa. Jokinen heitti radan varmalla peruspelillä tulokseen +3, mikä riitti voittoon seurakaveri Julius Lehdestä. Kolmanneksi MJ2-luokassa nousi päätöskierrokselle nelossijalta lähtenyt Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Samu Åström. Åströmille pistesaalis riitti tuomaan kiertuemestaruuden, Topias Jokinen oli kokonaispisteissä toinen ja Matias Puikkonen (JyLi) kolmas.

 

15-vuotiaiden poikien palkintojenjako. Kuva: SFL / Timo Kulmala

 

15-vuotiaiden tyttöjen luokassa Sonja Laine voitti ennen toiseksi tullutta Anni Mäkelää sekä kolmanneksi sijoittunutta Sinna Talvensolaa (JyLi). Kiertueen kärkisijoitukset kirjattiin kolmikolle samassa järjestyksessä.

 

Tytöt-15-luokan tulevaisuuden lupaukset ahkeroivat upeasti DGstore.fi Tourilla! Kuva: SFL / Timo Kulmala

 

Turun osakilpailutulokset: SFL KISAKONEESSA

Kiertueen kokonaispisteet: SFL KISAKONEESSA (vahvistetaan)

Timo Kulmalan ottamia kuvia kilpailusta: SFL KUVAKIRJASTOSSA

 

Kiertueen muistopalkinnot jaetaan kootusti Amatöörien ja junioreiden SM-kilpailujen yhteydessä. Kiertueen muut palkinnot toimitetaan menestyneille elokuun aikana.

 

Teksti: Markus Laaninen, 7k + SFL