Kiertueet valmiina finaaleihin

Niin Ilmatralla DGStore.fi Tourilla kuin Turussa EuroProTourilla kamppailtiin kiertueiden viimeistä edeltävät osakilpailut. Imatralla lauantain kärki piti pintansa – Turussa puolestaan heitettiin takaa ohi voittoihin.

 

 

Saarinen kiertueen kärkipaikalle, Kaikkonen ja Mustonen ratkaisupelissä

 

Amatöörien MA1-luokassa Nummelan Eljas Saarinen säilytti lauantain johtoasemansa kilpailun loppuun saakka ja kuittasi Imatralta täydet 100 sarjapistettä. Lahden Harri Blankenstein tarjosi tiukan vastuksen ja haastoi Saarisen loppuun saakka. Kierroksen päätyttyä eroa jäi Saarisen eduksi yksi heitto. Kolmanneksi ylsi Loviisan Timi Lindroos. Saarinen nappasi samalla tourin ”keltaisen liivin” ja Turun päätöskilpailussa sijoittuminen neljän parhaan joukkoon riittää varmistamaan kiertuevoiton.

Naisten FA1-amatööriluokassa Hangon Hyrskyjen Kirsi Kaikkonen sai hämmästellä, kun Pieksämäen Palloilijoita edustava Jonna Mustonen heitti päätöskierroksella naisten kilpailun kovimman kierrostuloksen 72 heittoa (+2) ja nousi kahdeksan heiton takaa tasoihin. Ratkaisupelissä kuitenkin Mustonen epäonnistui avausheitossaan ja Kaikkonen pokkasi osakilpailuvoiton ja täysien pisteiden myötä kiertueen kärkisijan. Susanna Mäyrä oli kolmas ennen Satu Anttilaa.

 

 

Junioriluokissa tulevaisuuden toivot näyttivät osaamistaan

 

15-vuotiaiden poikien MJ2-luokka oli suurimman jäsenseuran, Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden, dominointia. Kolmoisvoitto heltisi kokoonpanolla Oskari Vikström (1.), Matias Puikkonen (2.), Lauri Lehtinen (3.). Ennakkosuosikki Vikström voitti kilpailun lopulta huikealla 15 heiton erolla.

Deep In The Forestin Niklas Anttila puolestaan heitti 18-vuotiaiden poikien luokassa voittoon ja omalle kymmenluvulleen (179 heittoa, -31). Willimiehen Disc Golfia edustava parivaljakko Niko LiikkanenJoona Hänninen jäi lopulta 10 ja 11 heittoa voittajasta.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen voittajan, Simpeleen Maria Asikaisen tulos 225 heittoa (+15) oli hieno esitys. Nuorempien tyttöjen (15v) luokassa Anni Mäkelä (Vampulan Urheilijat) vei voiton ennen Sinna Talvensolaa (Jyväskylän Liitokiekkolijat).

 

 

 

Kiertue huipentuu Turussa

 

DGStore.fi Tour päättyy kahden viikon kuluttua Turun Lausteella. Amatööriluokassa Mika Koskikallio (Vikings) ja Samuli Koskinen (DKK) lähtevät tavoittelemaan Eljas Saarisen kärkipisteitä ja kiertuevoittoa.

Naisten kiertueen voittokamppailu käydään Turussa Kirsi Kaikkosen ja Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Heidi Laineen kesken. Laine voitti amatöörikiertueen 2016.

JyLin Matias Puikkonen, Lauri Lehtinen ja Samu Åström kamppailevat 15-vuotiaiden junioreiden kiertuevoitosta.

Niklas Anttila on varmistanut 18-vuotiaiden poikien kiertuemestaruuden, mutta seuraavista sijoista käydään vielä kiivasta taistoa.

15-vuotiaiden tyttöjen tourin voitto ratkeaa puolestaan Anni Mäkelän ja Sonja Laineen (JyLi) kesken.

 

***

 

Kyy Openin voittoihin ennakkosuosikki ja yllättäjä

 

Turun Lausteella kilpaillun EuroProTourin osakilpailun voittoon kiri USA:n Gregg Barsby. Barsby käytti Kyyn kolmella kierroksella vain heiton vähemmän kuin toisen sijan jakaneet maanmiehensä Jeremy Koling ja Suomen Väinö Mäkelä. Barsbyn Suomen visiitti on ollut menestyksekäs, kun niukka European Openin kakkossija kirkastui Turussa voitoksi.

 

Gregg Barsby kirkasti Nokian kakkossijansa voitoksi Lausteella. Kuva: Timo Kulmala, 7k

 

Naisten luokassa saatiin piristävää vaihtelua podiumille. Viikonvaihteen hienoimmasta kilpailusuorituksesta vastasi rovaniemeläinen Maija Laitinen. Yllätysvoittajan lisäksi palkintopallille nousivat Rauman Henna Blomroos ja Kyy Openin toinen positiivinen yllättäjä, Ähtärin Anna-Sofia Haipus. Kolmikon taakse jäi Lausteella koko nippu naisten luokan kestomenestyjiä ja tähtiä.

Kilpailun tulokset

PDGA EuroProTour huilaa reilun kuukauden ajan ja huipentuu syyskuussa Strudengau Openissa, Itävallassa.

Katso kiertueen pistetilanteet

 

-SFL