Frisbeekesän kohokohta European Open Nokialla

 
Nokialla järjestetään tällä viikolla frisbeegolfin kansainvälinen suurtapahtuma Disc Golf European Open. Varsinaisen kilpailuviikon avaa keskiviikon President’s Cup, jossa Euroopan ja USA:n parhaimmisto ottaa toisistaan mittaa joukkuekilpailussa.

 

Frisbeegolfin maailmankiertue saapuu Suomeen

 

 

19.–23.7. Nokialla kilpailtava Disc Golf European Open on samalla Disc Golf World Tourin kolmas osakilpailu.

Maailman huippupelaajat 12 eri maasta osallistuvat Nokian kilpailuun, joka on suomalaisen ja eurooppalaisen frisbeegolfkesän kärkitapahtuma. Mukana ovat myös Suomen parhaat frisbeegolfaajat.

European Open on ammattilaiskilpailu, joka järjestetään nyt kahdeksannen kerran. European Open on samalla ammattilaisjärjestö PDGA:n ainoa Major-osakilpailu Euroopassa vuonna 2017.

Voit seurata kilpailua verkossa kiertueen kotisivujen kautta, mutta upeaa tapahtumaa kannattaa lähteä seuraamaan ja aistimaan paikan päälle. Kyseessä on eittämättä kotimaisen frisbeekesän jalokivi, jossa pääsee lähietäisyydeltä seuraamaan maailman parhaiden otteita huippuunsa viritetyllä Nokian ”The Beast” -radalla.

 

Presidents Cup keskiviikkona 19.7.

 

Yksilökilpailua edeltävänä päivänä (keskiviikko 19.7.) järjestetään USA:n ja Euroopan välinen joukkuekilpailu Presidents Cup. Joukkueisiin on valittu maailman parhaat pelaajat niin Yhdysvalloista kuin Euroopasta.

Kahdeksanhenkiset joukkueet pelaavat kaksi 9-väyläistä kierrosta raakatulos- sekä kaksinpelinä, voittaja ratkaistaan yhteispisteiden perusteella.

Vuodesta 2006 lähtien Yhdysvaltain joukkue on ollut President’s Cupissa voittamaton.

Katso joukkueiden kokoonpanot

 

Eurooppalaiset haastajina kotikentällään

 

Seppo Paju on vahva ehdokas suomalaismenestyjäksi. Kuva: SFL / Patric WesterlundItse päätapahtuma – European Open – pelataan neljän kierroksen yksilökilpailuna. Mukana ovat mm. kaksinkertainen ja hallitseva frisbeegolfin maailmanmestari USA:n Ricky Wysocki sekä European Openin kolminkertainen mestari USA:n Paul McBeth.

Virossa viikonvaihteessa 14.-16.7. käydyssä EuroProTourin osakilpailussa McBeth antoi myrskyvaroituksen muille heittämällä voittoon peräti yhdeksän heiton erolla. Suomalaiset jäivät avoimessa luokassa selvästi kärjen vauhdista: ilahduttavasti seitsemänneksi ja samalla parhaaksi suomalaiseksi heitti Ilkka Niemi.

European Openissa suomalaisten menestysviittaa sovitellaan ennen kaikkea hallitsevan Euroopan- ja Suomenmestarin Leo Piirosen sekä alkukauden erinomaisesti kilpailleen Seppo Pajun harteille.

 

Myös naisten ennakkosuosikit Pohjois-Amerikasta

 

Naisten luokassa selvät ennakkosuosikit saapuvat Yhdysvalloista. Catrina Allenin ja Valarie Jenkinsin haastajaksi odotetaan etunenässä Suomen Eveliina Salosta. Salonen on hallitseva Suomen ja Euroopan mestari ja aiemmin onnistunut kertaalleen voittamaan Allenin.

Virossa voittoon hienosti kilpaillut Henna Blomroos nousi mukaan pelaajalistoille Jenni Eskelisen jäätyä viime metreillä pois kilpailusta. Virossa komeasti kolmanneksi heittänyt Sini Lindholm ei ole mukana European Openissa. Salosen ja Blomroosin ohella suomalaisedustuksesta vastaavat Anne Kettunen, Hannele Määttä ja Niina Turtiainen.

[päivitetty 20.7.: aiemmin pelaajalistoilla esiintynyt Jenni Eskelinen ei starttaa European Openiin – tilalle nousi Henna Blomroos.]

 

Eveliina Salonen. Kuva: Eino Ansio, EDGC2016

 

Kilpailukierrokset käydään väliaikalähdöin huipentuen sunnuntain 23.7. päätöskierrokseen. Yleisön kannattaa tutustua etukäteen kilpailun yleisöinfoon.

Lisätietoja

Tapahtuman ja kiertueen kotisivu: www.discgolfworldtour.com

Kilpailukeskuksen osoite: Hinttalankatu 6, 37100 NOKIA