Kokkolan korkeuserot haastavat amatöörit

Frisbeegolfin DGStore.fi Tourin kolmas osakilpailu heitetään viikonloppuna Kokkolassa. Köykärinmäen vaihtelevissa maastoissa käytävä kilpailu tuo kotimaan amatöörien parhaimmiston paikalle. Jaossa on osakilpailupalkintojen ohella paikkoja syyskuun SM-kilpailuihin.

 

 

Kilpailualue pullollaan frisbeesäpinää

 

Kilpailun järjestävä seura, West Coast Disc Golfers Kokkola, täyttää viikonloppuna Köykärinmäen kukkulan frisbeegolf-aiheisella puuhalla.

Yleisöllä on tapahtuma-alueelle vapaa pääsy seuraamaan valtakunnan taitavimpien junioripelaajien ja nousevien kykyjen otteita. Innokkaiden ei tarvitse tyytyä vain katsojan rooliin: halukkaat pääsevät testaamaan ja kehittämään taitojaan koulutettujen ohjaajien avustuksella lauantaina klo 14-16.

Taitojen kartuttua kannattaa osallistua kaikille avoimeen putti- sekä draivikisaan ja frisbeekärpäsen puraistua voi suorittaa välineostoksia paikan päällä.

 

Kaksipäiväinen osakilpailu ratkeaa sunnuntaina iltapäivällä

 

Köykärinmäki tarjoaa monipuolisen kattauksen väyliä. Kuva: SFL

 

Kilpailussa heitetään yhteensä kolme kierrosta haastavalla 18-väyläisellä radalla. Lauantain kahden kierroksen jälkeen parhaat lähtevät finaalikierrokselleen sunnuntaina puolen päivän aikaan.

Avoimen amatööriluokan kärkisijoilla on odotettavissa liikehdintää, kun valtaosa etelän kilpailuissa juhlineista jättää Kokkolan osakilpailun väliin.

Nummelan Eljas Saarisella on mainio tilaisuus nousta onnistuessaan kiertuepisteissä kolmen parhaan joukkoon. Esimerkiksi Harjavallan Disc Golf ry:n Topi Somero on kuitenkin ennakkoon vaikea voitettava: Someron rating-vertailupisteet ovat 946, Saarisen puolestaan 906 pistettä. Yhden heiton arvo on radasta riippuen keskimäärin 7-8 pistettä.

 

Niklas Anttila tähtää kiertueen kärkeen

 

18-vuotiaiden junioreiden luokassa Keravan avausosakilpailun voittanut Niklas Anttila palaa kiertueelle jätettyään Hangon osakilpailun väliin. Kuopiolaista Deep In The Forestia edustava Anttila nousee luokkansa ykköspaikalle kiertuepisteissä, mikäli sijoittuu Kokkolassa kärkiviisikkoon.

Amatöörinaisten luokassa on tiedossa kärkinaisten kohtaaminen, kun Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Heidi Laine ja Hangon Hyrskyjen Kirsi Kaikkonen osallistuvat Kokkolan osakilpailuun. Viime vuoden kiertuemestari Laine oli avausosakilpailun kakkonen ja Kaikkonen puolestaan voitti toisen osakilpailun kotiradallaan Hangossa.

 

Kirsi Kaikkosen kämmenheitto oli kotiradallaan rautaa. Kuva: SFL / Pasi Hotti

 

Kilpailun tuloksia voi seurata: SFL Kisakoneessa

Valokuvia viikonlopulta ilmestyy: SFL kuvakirjastoon

Lisäksi osakilpailun Facebook-sivuilta löytyy lisätietoa ja tunnelmia.

Sijainti kartalla