Parifrisbeegolfin mitalit ratkeavat

 

Lauantain best shot ja tough shot -kierrokset loivat asetelmat kilpailun päätöskierrokselle parifrisbeegolfin SM-kilpailuissa. Mitalit ratkotaan Puijon maastoissa Kuopiossa. Tilanteet ovat kaikissa kilpailuokissa kutkuttavan jännittävät, kokonaisuudessaan lauantai oli nuorten lupausten voimannäyte.

 

Paikalliset kirivät keulille avoimessa luokassa

Avoimen luokan tulostaso Siilinjärven Tarinalaaksossa oli hurjaa. Raimo Sokka (Frisbeegolfseura 7k, Turku) ja Mikael Häme (Lahden Frisbee Club) takoivat ensimmäisellä kierroksella  alusta alkaen käsittämättömän 17 birdien putken. Parin tahti hyytyi hieman kierroksen loppuun ja miehet kuittasivat viideltä viimeiseltä väylältä kolme par-tulosta.

 

Häme aloitti parinsa Sokan kanssa huikeasti. Kuva: SFL / Jari-Pekka Heimola

 

Paikalliset nuoret urhot Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot) ja Mikael Räsänen (Deep In The Forest) lunastivat avauspäivänä kotiyleisön odotukset ja ovat hienosti mukana avoimen voittokamppailussa. Kärkipaikalle kirineitä nuoria miehiä jahtaavat lähimpinä uhkaajina heiton päässä Sokka ja Häme ja hieman kauempana puolustavat mestarit Janne HirsimäkiTeemu Nissinen (Nummelan Frisbeeseura). Puolustavilla mestareilla on päätöskierroksella kirittävänä viiden heiton ero päästäkseen mukaan voittotaisteluun.

 

Mikael Räsänen seuraa tarkasti parinsa Jesse Niemisen avausheittoa. Kuva: SFL / Mainostoimisto Honka Oy

 

 

Naisten luokassa kutkuttavat asetelmat

 

Naisten luokassa nuoret Anna-Sofia Haipus (Ähtärin Urheilijat) ja Sini Lindholm (Lahden Frisbee Club) haastavat upeasti kokeneempaa kärkiparia Henna Blomroos (Rauman Frisbee) – Anne Kettunen (Tampereen Frisbeeseura). Parit lähtevät finaalikierrokselle vain kahden heiton erolla.

Pronssissa ovat ennen päätöskierrosta kiinni Heidi Laine (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ja Jenna Suhonen (Team Spirit).

 

Juniori-Mikaelit vauhdissa

 

Juniorit 18 -luokassa varsinaissuomalaiset Mikael Hakala (Frisbeegolfseura 7k Turku) ja Mikael Vihiniemi (Salon Frisbeegolf) aloittavat sunnuntain finaalikierroksen kärkipaikalta. Kaksi heittoa perässä päätöskierrokselle lähtevät villillä kortilla kilpailuun nousseet paikallisen Deep In The Forestin Samu Saastamoinen ja Niklas Anttila. Kolmatta sijaa jakaa kolme paria.

Yli 40-vuotiaiden Masters-luokassa puolestaan käytiin lauantaina kova vääntö parien Kai Vesa / Erkka Leivo ja Ville Piippo / Marko Hämäläinen kesken. Tilanne kääntyi päivän lopuksi Vesan ja Leivon eduksi, miehet lähtevät päätöskierrokselle kolmen heiton karkumatkalla.

Myös 15-vuotiaiden poikajunioreiden mestaruudesta käydään tasapäinen taisto parien Veeti Järvinen – Oskari Vikström ja Jooa Saari – Eevert Salminen kesken

 

TULOSTILANNE ja linkki livetulospalveluun

KUVIA KILPAILUSTA

 

Sunnuntaille odotetaan runsaasti yleisöä

 

Radat ja järjestelyt saaneet kehuja kauttaaltaan. Järjestäjät odottavat sunnuntaina paikalle runsaasti yleisöä. Finaalikierros heitetään Puijon maisemissa väliaikalähdöin.

 

Mestaruudet ratkeavat sunnuntaina Puijon maisemissa. Kuva: SFL / Mainostoimisto Honka Oy