Juniorit liekeissä DGStore.fi Tourilla Hangossa

 

Hangossa Lillmärssanin radalla käytiin viikonloppuna amatöörikiertue DGStore.fi Tourin toinen osakilpailu. Sunnuntain päätöskierroksella koko joukko junioreita takoi tulostaululle hienoja kierrostuloksia. Kilpailun parhaasta kokonaistuloksesta vastasi 15-vuotiaiden junioreiden luokassa kilpaillut Porin Mustavariksen Samuel Stenman. 

 

 

Stenman kiri takaa ohi voittoon

 

Juniorit 15 -luokassa Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Samu Åström lähti päätöskierrokselle viiden heiton karkumatkalla. Åström jatkoi hyvää peliä päättäen kierroksen tulokseen 56 heittoa (-3), mutta se ei riittänyt. Lähin takaa ajaja Samuel Stenman rutisti finaalin 50 heittoon (-9) ja kiilasi lopputuloksissa (-16) ohi yhden heiton turvin.

Myös kolmanneksi taiteillut turkulaisen Frisbeegolfseura 7k:n Topias Jokinen onnistui mainiosti sunnuntain kierroksella ja jakoi Stenmanin ohella koko kilpailun kovimman kierrostuloksen (50 heittoa, -9).

 

Juniorit pitivät kielet keskellä suuta ja kiekot Hangon väylillä. Kuva: SFL / Pasi Hotti

 

Aapo Karhi 18-vuotiaiden vahvin

 

Nousujohteisesti kilpaillut Frisbeegolf Forssan Aapo Karhi (kierrostulokset 57, 53 ja 52 heittoa, yhteistulos -15) voitti 18-vuotiaiden junioreiden luokan. Hangon kilpailu oli erinomaisesti onnistuneelle Karhille kuin peilikuva Keravan avausosakilpailusta, jossa nuorukainen heitti laskevalla trendillä sijalle 12.

Seurakaveri Eetu Jansson täydensi forssalaisten menestyksen jakamalla toisen sijan Loviisan Frisbeegolfin Kasperi Peräkylän kanssa. Kaksikko jäi voittajasta kolme heittoa.

 

Hangon rata haastoi pelaajat myös vesiestein. Kuva: SFL / Pasi Hotti

 

Amatöörimiesten voitto Helsinkiin

 

Helsinkiläinen, Team Hippoa edustava Marko Lindberg ohitti sunnuntaikierroksen alkupuolella johdossa päivään lähteneen Karkkilan Timi Sunin, eikä sen jälkeen taakseen katsellut. 55 heitolla (-4) irtosi MA1-amatööriluokan osakilpailuvoitto raikkaassa etelärannikon meri-ilmassa.

Lindberg kommentoi: ”Kierroksen alussa sade hieman häiritsi pelaamista, mutta se onneksi väistyi auringon edestä. Lähdin Hankoon ilman sen suurempia odotuksia, joten onhan se hieno huomata heittäneensä tasaisen hyvällä pelillä voittoon. Pidin myös radasta, Hangon maisemissa oli kiva pelata.”

Suni taipui kierroksen lopussa vielä kolmanneksi, kun Helsingin Disc Golf Vikingsin Mika Koskikallio tykitti päätösväylillä ohi.

 

Muutama sadekuuro väritti sunnuntain päätöskierrosta. Kuva: SFL / Pasi Hotti

 

Kirsi Kaikkonen ilahdutti paikallisia

 

Hangon Hyrskyjen Kirsi Kaikkonen voitti odotetusti naisten amatööriluokan kotiradallaan. Tarkat kämmenheitot toivat lopulta osakilpailuvoiton yhdeksän heiton erolla Talin Tallaajien Millis Parttimaahan. Järvenpään Frisbeegolfin Susanna Mäyrä oli kolmas.

”Alussa jännitin kolmen väylän ajan, kunnes keskityin heittämiseen tutuissa maisemissa. Muutama sadekuurokaan ei vaikuttanut peliin – kuurot olivat sen verran kevyitä että varusteet ja heittäjät säilyivät kuivina. Nyt on aihetta hymyyn.” totesi tyytyväinen Kaikkonen kilpailun jälkeen.

 

LOPPUTULOKSET

Kuvia Hangon osakilpailusta

 

DGStore.fi Tour jatkuu heinäkuun alussa Kokkolassa

 

Kansallinen amatöörien kärkikiertue seilaa rannikkoa pitkin pohjoiseen ja rantautuu seuraavaksi Kokkolaan.

8.-9. heinäkuuta kilpaillaan Köykärinmäen kilparadalla, missä luvassa on korkeuseroja ja monipuolisuutta vaativia väyliä. Kokkola on uusi tulokas kansallisilla kiertueilla ja kilpailun järjestää aktiivinen paikallinen seura West Coast Disc Golfers ry.

DGStore.fi Tour tarjoaa amatööripelaajille ja junioreille erinomaiset puitteet osallistua kiertuemuotoiseen kilpasarjaan kotimaassa. Kiertue tuo rutiinia kilpailemiseen ja luo tasaväkisiä kilpailuasetelmia kaikissa luokissa. Perinteisesti amatöörikiertue on nostanut esille myös tulevaisuuden lupauksia ja tähtiä.

 

 

-SFL