Paju siirtyi kärkeen Sula Openissa

Frisbeegolfin PDGA EuroProTourin Norjan osakilpailu, Sula Open, jatkuu suomalaiskomennossa. Pasi Koivu taipui avauskierroksen tuoneelta kärkipaikalta, kun Seppo Paju heitti viisi heittoa paremman tuloksen toisella kilpailukierroksella.

Suomalaiskaksikko Seppo Paju – Pasi Koivu taistelee tiiviisti kiertueen kokonaistilanteen ykköspaikasta Norjassa. Henkeäsalpaavissa maisemissa käytävän kilpailun voittotaistelu on sunnuntaina kolmen kauppa. Suomalaiskaksikon ohella USA:n Will Schusterick jahtaa vielä korkeinta palkintokoroketta.

 

Paju löysi tarvittavat säädöt Youtuben avulla

 

Sula Openin kilpailunäyttämö ei lukeudu suomalaisille tutuimpiin ratoihin. Paju valmistautui huolella jo kotisuomessa ja totesi tukitoimien olevan avuksi pelikirjan laatimisessa:

”Tein taustatyötä radasta jo hyvissä ajoin YouTuben kautta. Ennakkotutustumisen avittamana pelikirja oli käytännössä selvillä heti ensimmäisen treenikierroksen jälkeen paikan päällä. Väylän 4 pelikirja tosin muuttui vielä avauskierroksen aikana, kun hahmotin väylän vielä hieman paremmin. Tämä muutos toi siitä tänään mainion eaglen.”

 

Seppo Paju Jyväskylän Pro-Tourilla toukokuussa. Kuva: SFL / Jesse Kyytinen

 

Eaglen siivittämä kierros päätyi avauskierroksen lailla tulokseen 54 heittoa (-9) ja lietolainen johtaa kilpailua yhteistuloksella 118 (-18).

 

Upeat maisemat ja monipuolinen rata

 

Koivu ja Paju molemmat suitsuttavat upean pelipaikan puolesta. Paju arvioi rataa:

”Ratahan on aivan huikealla alueella, paikka on kenties upein missä olen pelannut. Ratanakin Sula Openin näyttämö on hyvä, vaikka voisi olla huomattavasti vaikeampikin. Kilparata vaatii pelaajalta sijoittelutaitoa ja siltä löytyy erittäin kuumottavia korinpaikkoja, vesiesteitä, korkeuseroja, ahtaita ja avoimia väyliä. Kaikkea siis löytyy ja kokonaisuus on hyvä.”

Pasi Koivun toinen kierros oli vaikea:

”Outteja (heittoja rangaistusalueelle) ja mandomissejä (väärä väylämaalin kierto) tuli yhteensä 5, mikä näkyy kierrostuloksessa ja kirpaisi tänään melkoisesti.”

Koivun kierrostulos oli 59 (-4) ja kokonaistulos nyt 112 heittoa (-14). USA:n Schusterick jakaa Koivun kanssa toisen sijan tasatuloksella.

Suomalaisista myös Juho Väisänen onnistui mainiosti ja kierrostulos 57 heittoa (-6) nosti nummelalaisen kuudennelle sijalle.

 

Van Dyken johtaa naisten luokkaa

 

Suomessa asuva USA:n Vanessa Van Dyken onnistui karkaamaan Viron Kristin Tattarilta kolmen heiton karkumatkalle. Mainiota kautta Euroopassa pelaava Van Dyken on kulkenut voitosta voittoon ja varmasti vaikea voitettava kilpailun päätöskierroksella.

 

Suomen Anne Kettunen on kilpailussa tukevasti kolmantena. Kuva: SFL / Kari Toivonen 2016

 

Suomen Anne Kettunen jäi lisää kärkikaksikon vauhdista. Kettunen heitti tänään tuloksen 74 heittoa (+11) ja on kokonaistuloksellaan 144 (+18) 11 heittoa perässä Van Dykenia (134 heittoa) ja kahdeksan heiton päässä Viron Tattarista (136 heittoa).

 

TULOKSET

 

-SFL