Frisbeegolfin amatöörikiertue kylpi lauantaina Hangon auringossa

Suomen etelä tarjosi sään puolesta parastaan kisailijoille DGStore.fi Tourin Hangon osakilpailussa. Juniori- ja amatöörikilpailijat kiersivät lauantaina kaksi kierrosta Hangon Lillmärssanin kilparadalla. Kilpailun päätöskierros heitetään sunnuntaina.

 

Keli suosi DGStore.fi Tourin toista osakilpailua Hangossa. Kuva: Pasi Hotti

 

Juniorit ottivat Hangon haltuun

 

Aurinko paistoi Hangossa lauantaiaamuna pilvettömältä taivaalta ja tuuli puhalteli vaivaiset kaksi metriä sekunnissa. Iltapäivä nostatti vähitellen myös pilvet taivaalle, mutta rata-alueelle tyypillinen merituuli ei ilmoitellut itsestään.

Monet junioriluokan osallistujista kilpailevat ensi kertaa Hangossa ja ovat tutustuneet rataan vain viikkoa aiemmin. MA1-amatööriluokan kisaajat puolestaan ovat valtaosin Hangon konkareita.

Päivän kovimmasta kierrostuloksesta 51 heittoa (-8) vastasivat juniorit 15-luokan Samu Åström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) sekä juniorit 18 -luokan Mikael Vihiniemi (Salon Frisbeegolf). Åström heitti huipputuloksen avauskierroksella ja Vihiniemi puolestaan iltapäivän kierroksella.

Åström (-12) johtaa luokkaansa viiden heiton erolla ennen Porin Mustavariksen Samuel Stenmania (-7). Vihiniemen (-11) etumatka vanhempien junioripoikien luokassa on kolme heittoa. Toisena on Aapo Karhi yhteistuloksella 110 heittoa (-8).

 

Hangon rataa kehuttiin avauspäivän jälkeen vaihtelevaksi ja amatöörikiertueelle sopivan haastavaksi. Kuva: Pasi Hotti

 

Amatöörimiesten luokassa tasaista

 

Lauantai ei tuonut ratkaisevia eroja MA1 -amatööriluokassa. Karkkilan Timi Suni on luokan kärjessä yhteistuloksella 108 heittoa (-10). Vain heiton päässä ovat Marko Lindberg (Team Hippo) ja Loviisan Niko Silander. Takana vain muutaman heiton etäisyydellä on koko joukko mahdollisia haastajia.

Keravan avauskilpailun ykkönen Atte Ruuskanen on kahden kierroksen jälkeen sijalla kahdeksan, eroa Suniin on seitsemän heittoa.

Hangon oma poika Jari Pelkonen onnistui kilpailussa hole-in-one -heitossa väylällä 14.

 

Kirsi Kaikkonen osoitti vahvuutensa kotimaisemissaan

 

Naisten FA1-luokassa Hangon Kirsi Kaikkonen lämmitteli avauskierroksen ja sai pelinsä kunnolla kulkemaan iltapäivän toisella rupeamalla. Kaikkonen sievisteli aamun kierrostulostaan 72 heittoa tulokseen 66 heittoa ja johtaa kokonaiskilpailua viiden heiton marginaalilla.

 

Kirsi Kaikkosen kämmenheitot löysivät tiensä hienosti väylille. Kuva: Pasi Hotti

 

Toisena naisten luokassa on helsinkiläistä Talin Tallaajia edustava Millis Parttimaa ja kolmantena Järvenpään Susanna Mäyrä.

 

 

TULOSTILANNE (leaderboard)