Vihdoinkin kotivoitto – Stoor piti pintansa Talissa

Frisbeegolfin EuroProTourin avauskilpailu Keisari Tali Open kilpailtiin viikonloppuna Helsingissä. Kotiradallaan kilpaillut Jalle Stoor lähti päivään kärkipaikalta metsästäen ensimmäistä Tali Openin voittoaan.

 

 

Viidesti viiden parhaan joukossa

 

Jalle Stoor. Kuva: Timo Toivonen / Talin Tallaajat

Jalle Stoor. Kuva: Timo Toivonen / Talin Tallaajat

 

Stoor oli aiemmin sijoittunut Tali Open -kilpailuissa kahdesti toiseksi ja kerran kolmanneksi. Näiden lisäksi miehen saavutuksista löytyivät neljäs ja viides sija kotikilpailuissaan. Kohtalaisen neljän heiton etumatkalla päätöskierrokselle lähtenyt Stoor joutui tiukoille sunnuntaina metsästäessään kuumeisesti mestaruutta.

Kakkosryhmässä peräti yhdeksän heiton takaa finaalikierrokselle lähtenyt Seppo Paju laittoi tuulemaan heti avausväylällä. Eaglella aloittanut lietolainen yltyi huikeaan vireeseen ja takoi tuloskorttiin käsittämättömän rataennätyksen 58 heittoa (-12).

 

Seppo Paju. Kuva: Timo Toivonen /Talin Tallaajat

Seppo Paju heitti rataennätyksen 58 heittoa. Kuva: Timo Toivonen / Talin Tallaajat

 

Pajun kiri ei kuitenkaan riittänyt. Jalle Stoorin päätöskierros 66 (-4) riitti varmistamaan kauan kaivatun kotivoiton yhden heiton erolla toiseksi heittäneeseen Pajuun.

Kolmannen sijan jakoivat Janne Hirsimäki ja Pasi Koivu, jääden viisi heittoa kilpailun voittajasta.

 

Naisten luokan ratkaisu kilpailun viimeisellä väylällä

 

Päätöspäivään naisten luokan kärjessä lähtenyt Hannele Määttä sai kahdeksannella väylällä seuraa Euroopan mestari Eveliina Salosesta kilpailun ykköspaikalle. Salosen nousua vauhditti myös huima hole-in-one viidennellä väylällä.

Hyvin kierroksen aloittanut Henna Blomroos sekä Viron Kristin Tattar olivat myös iskuetäisyydellä kierroksen avauspuoliskon jälkeen.

Salonen ja Määttä kamppailivat tasapäin kilpailun kärjessä. Blomroos ja Tattar eivät pystyneet vastaamaan ja jäivät voittotaistelusta ennen viimeisiä väyliä. Kärkikaksikon asemat vaihtelivat ja Määttä onnistui vielä tasoittamaan tilanteen viimeistä edellisellä väylällä.

Määtän avausheitto viimeisellä väylällä karkasi pelialueen ulkopuolelle ratkaisevasti. Salonen varmisteli kilpailun voiton lopulta kahden heiton erolla ja uusi näin ollen vuoden takaisen mestaruutensa.

Eveliina Salonen uusi mestaruutensa Talissa. Kuva: SFL / Kari Toivonen, SM2016

 

Määttä oli kilpailun toinen ja kolmannen sijan jakoivat Blomroos sekä Tattar.

 

EuroProTour palaa Suomeen heinäkuussa

 

Professional Disc Golf Associationin (PDGA) EuroProTour jatkuu 9.-11.6. Norjassa. Kiertue palaa Suomeen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, kun Euroopan huiput näyttävät taitonsa viime vuoden SM-kisanäyttämöllä Turussa.

 

SFL