Niklas Anttila ja Atte Ruuskanen DGStore.fi Tourin kärkeen

Amatöörikiertue DGStore.fi Tourin Keravan avausosakilpailu saatiin päätökseen sunnuntai-iltapäivän aikana. 130 kilpailijaa nautiskeli pelaamisesta kevätsäässä Keinukallion haastavalla par 63 -radalla. Sunnuntai seuloi kevään kovakuntoisimmat ja luokkien voittajat saatiin selville vaiheittain jännittävienkin hetkien jälkeen.

 

Sunnuntain kovin taso 18-vuotiaiden poikien luokassa

 

18-vuotiaiden poikien luokassa ei arasteltu finaalikierroksella. Kakkossijalta päivään lähtenyt Deep in The Forestin Niklas Anttila näytti alkukierroksesta saakka erittäin rauhalliselta. Väylillä 2 ja 3 Anttila joutui hankaliin paikkoihin, mutta pelasi tyynen rauhallisesti par-tulokset, mikä loi hyvät alkutahdit kierrokselle.

 

Välillä hankaliinkin paikkoihin ajautunut Niklas Anttila säilytti pelirytminsä. Kuva: SFL / Marco Hyvärinen

 

Anttila vei Keinukallion osakilpailuvoiton lopulta kolmen heiton erolla.

Otto Karpio (Talin Tallaajat) heitti koko päivän parhaan kierroksen (59, -4) ja nousi kilpailun toiseksi. Turun 7k:n Mikael Hakalan peli yski hieman ja nuorimies taipui sijoituksen verran kolmanneksi. Takaa rinnalle jakamaan kolmossijaa nousi Loviisan Jere Peräkylä.

Pojat 15 -luokassa ratkaisu saatiin vasta ratkaisupelin kautta, kun Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden (JyLi) juniorit Matias Puikkonen ja Samu Åström pelasivat kolme kierrosta tasatulokseen 191 heittoa (+2). Åström oli ratkaisupelissä vahvempi ja kuittasi osakilpailuvoiton. Luokan kolmanneksi heittivät kotiradallaan kilpaillut Remo Kapanen (Frisbeegolfclub Keinukallio), Vuorelan Veikkojen Veeti Järvinen sekä 7k:n Topias Jokinen.

 

Ruuskanen käänsi amatöörimiesten kaksintaistelun edukseen

 

Atte Ruuskanen nappasi täyden MA1-luokan pistepotin kiertueen avauskilpailusta. Kuva: SFL / Marco Hyvärinen

 

Kärjessä päätöspäivään lähteneet Aaron Kopiloff (Frisbeegolf Club Hyrylä)ja Atte Ruuskanen (Disc Golf Vikings) väänsivät voitosta viimeisille väylille asti.

Kopiloffin kierros lähti hieman kangerrellen liikkeelle osin kipeytyneen lonkan häiritessä pelaamista. Ruuskanen puolestaan oli alusta saakka päättäväinen. Mies otti varman parin vaikealta ykkösväylältä  ja heti perään todella hallitun birdien pitkältä par-5 kakkosväylältä. Ruuskanen kommentoi kyseessä olleen kautta aikain ensimmäinen birdiensä kyseiselle väylälle.

 

Aaron Kopiloffin lauantaina heittämä kierrostulos 55 (-8) on uusi rataennätys. Kuva: SFL / Marco Hyvärinen

 

Ruuskasen birdieputki jatkui väylillä 5 ja 6. Väylän kahdeksan tuplabogi hidasti hieman vauhtia ja peli tasoittui, kun Kopiloff avasi upealla kontrollidraivilla kapeahkon yhdeksännen väylän nostobirdielle. Ruuskanen otti vielä bogin väylälle 11 epäonnisen pompun jälkeen ja miesten välinen ero oli äkkiä supistunut yhteen heittoon.

Kopiloffin kiri jäi kuitenkin vaisuksi ja Ruuskanen osoitti kierroksen viimeisillä väylillä kilpailuhermonsa karaten lopulta kolmen heiton turvin voittoon. Kolmanneksi heitti Disc Klupi Kuhmoisen Samuli Koskinen.

 

Naisten ja tyttöjen luokissa avauspäivän parhaat pitivät pintansa

 

Frisbeegolf Forssan Johanna Hento (+35) heitti voittoon viiden heiton erolla ennen Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Heidi Lainetta (+40). Myös Brutal Forcen Minttu Heinola (+54) piti lauantaina hankkimansa kolmannen sijan loppuun asti.

Tytöt 18 -luokassa Sini Lindholm heitti tasaisen vahvan kilpailun (kierrostulokset 72, 73, 73) kokonaistulokseen +29.

15-vuotiaiden tyttöjen luokassa JyLin Sonja Laine oli ykkönen, Vampulan Urheilijoiden Anni Mäkelä toinen ja Jylin Sinna Talvensola kolmas.

 

Sini Lindholm on yksi lupaavimmista junioripelaajistamme. Kuva: SFL / Marco Hyvärinen.

 

DGtore.fi Tour jatkuu kesäkuussa

 

Kiertueen pistetilanne

Viiden osakilpailun kiertue saa jatkoa 10.-11.6. Hangossa, joka palaa tauon jälkeen kiertuepaikkakunnaksi.

Hangon osakilpailu Kisakoneessa

Facebook -tapahtumasivu